top of page

H53

WATERINSTALLATIE EN SANITAIR

VOLA.png

VOLA NEDERLAND

VOLA is de bedenker en ontwerper van de originele hedendaagse kraan. Het tijdloze design van onze producten is nog steeds afgeleid van de zuivere, geometrische ontwerpen van Arne Jacobsen en Verner Overgaard. Door het onnavolgbare samengaan van baanbrekende technologie en een modulair concept wordt water naadloos in architectuur geïntegreerd. VOLA staat voor een hoogstaand design, vakmanschap en verantwoord ondernemen met een voortdurende nadruk op onderzoek, ontwikkeling en innovatie. VOLA producten worden wereldwijd toegepast in vele markante residentiële woningen en publieke gebouwen. Internationaal bekroond product design gaat daarbij samen met wereldwijd gewaardeerde architectuur.

Eind jaren zestig werd Verner Overgaard, oprichter van VOLA, geïnspireerd door de uitdaging om een kraan te ontwerpen waarbij de nadruk op vormgeving en gebruikscomfort ligt. Alle technische onderdelen worden aan het oog onttrokken. De basisprincipes van Overgaard’s idee lagen zeer in de lijn van het werk van de gerenommeerde architect en product designer Arne Jacobsen. Die had net de architectuurwedstrijd gewonnen voor het ontwerp van de Nationale Bank van Denemarken.
 
Zijn vooruitstrevende modernistisch visie en oog voor belangrijke details maakten van Jacobsen de ideale partner voor Overgaard’s uitdaging. Het was in de Nationale Bank van Denemarken dat het iconische VOLA kraanwerk voor het eerst werd toegepast. Kort daarna volgde internationale erkenning voor het revolutionaire ontwerp. Dit was namelijk de eerste kraan ter wereld die volledig ingebouwd werd in de muur en waarbij enkel de uitloop en bedieningsknop zichtbaar waren.
 
De eerste ingebouwde ééngreepsmengkraan wordt voor altijd in één adem genoemd met de naam van deze legendarische designer. Met de nadruk op functie en proportie, evenwel zonder concessies te doen op vlak van stijl of elegantie, volgen de nieuwe VOLA producten nog steeds dezelfde basisprincipes van het

vola amsterdam.jpg

oorspronkelijke ontwerp. De nieuwe producten worden daardoor evenzeer bekroonde designklassiekers. Een design dat na bijna vijftig jaar nog steeds even tijdloos en relevant is. Het nooit geëvenaard VOLA design blijft dé referentie voor ontwerpers.

VOLA

vola nieuw klein logo.jpg

Valkenburgerstraat 23

1011 MG

Amsterdam

020-36 56 356
info.nl@vola.com
nl.vola.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
vola cover.jpg

PRODUCTEN

vola wastafel.jpg

WASTAFEL

vola keuken.jpg

KEUKEN

Hand-free-round-series.jpg

HANDS-FREE

SPA.jpg

SPA PRODUCTEN

Round_Series.jpg

ROUND SERIES

vented-mixer.jpg

DRUKLOZE BOILER

Towel_Warmer.jpg
Accessories.jpg
Vola bad.jpg
Vola douche.jpg
Modul.jpg

HANDDOEKWARMER INBOUW

ACCESSOIRES

BAD

DOUCHE

MODULAIR SYSTEEM

REFERENTIES

The-Krane-9.jpeg

WELLNESS

PHT_MCC_0.jpeg

SHOWROOM

523100a801fc4c76b82f0e64767f2254-cathay-pacific-the-bridge-lounge.jpeg
aesop-amsterdam-3.jpeg
aman-kyoto-46.jpeg
pht_fnb_00.jpeg

LUCHTHAVEN

RETAIL

HOTEL

OVERHEID

Utzon-Center-00.jpeg
pht_tba_0.jpeg
black-architecture_vedbaekhuset_terrasse.jpeg
Lahti-Apartment-1.jpeg
pht_sca_2.jpeg

CULTURELE GEBOUWEN

KANTOOR

PARTICULIERE HUISVESTING

APPARTEMENTEN

ONDERWIJSINSTELLINGEN

bottom of page