top of page
avagel.png

AVALON BUILDING INDUSTRY

AVALON

 - waar innovatie en kwaliteit samen komen.

Avalon maakt producten van hoge kwaliteit zoals egalisatie op cement basis, tegel-lijmen, hydro-isolatie en thermische isolatie met behulp van de meest geavanceerde technologieën.

Het bedrijf werd opgericht in 2008. Het jaar daarop werd het project uitgebreid met de Italiaanse technoloog Giorgio Chinca - een specialist in cementmodificatie, auteur van vele innovaties in bouwproducten.

In 2017 investeerde het bedrijf in een innovatieve en 100% gerobotiseerde productielijn met maximale kwaliteitscontrole en een capaciteit van 260 000 ton/jaar.

In 2021 nodigde Avalon een tweede Italiaanse technoloog uit, Enrico Gambarelli. Al snel slaagde Enrico erin om de producten van Avalon op de Italiaanse markt te brengen. In maart 2021 werd Enrico Gambarelli verkoopmanager van Avalon Italië.

Zo werd het bedrijf een plek waar mensen uit verschillende landen met verschillende culturen elkaar ontmoeten en samenwerken voor ons belangrijkste doel - het creëren van high-tech producten van constant hoge kwaliteit.

Het resultaat:

- AVAGEL - De volgende generatie normbepalende gel lijm.

- AQUA BARRIERA - Hydro-isolatie met nano-deeltjes;

- HERCULES - Zelfnivellerende vloeren voor binnen en buiten;

- AEROSTAR - Ademende, lichtgewicht producten voor gezond leven;

- MAGMA QUARTZ - Producten met hoge compressiesterkte - R4, voor
structurele reparaties van beton;

Bij Avalon zijn we er trots op te kunnen zeggen dat alles wat we doen, wordt georganiseerd vanuit het hoofdkantoor van het bedrijf met een eigen team van uitstekende specialisten van productontwikkeling, levering van grondstoffen, tot productie in overeenstemming met de toegenomen interne normen van onze technologen. Dit gebeurt allemaal tegelijkertijd op één plaats. Dit is uniek in de bouwindustrie en geeft ons een aanzienlijk voordeel.

avalon-bg.png
youtube.png
facebookkopie.png
instagram.png
avalon building industry.png

PRODUCTOMSCHRIJVINGEN

HERCULES EGALISATIEMORTEL

image (1).png

HERCULES F10

Zelfnivellerende egaliserende dekvloer, extreem sneldrogend (snel hydraterend) en snel uithardend, voor 2 tot 20 mm dikke coatings, op nieuwe en bestaande vloeren, vóór het leggen van keramische tegels, porseleinen tegels, tapijt, laminaat, houten vloeren, epoxyvloeren.

image (2).png

HERCULES F40

Zelfnivellerende egaliserende dekvloer, snel uithardend, voor 3 tot 40 mm dikke coatings, op nieuwe en bestaande vloeren, voor het leggen van keramische tegels, porseleinen tegels, tapijt, laminaat, houten vloeren. Voor binnen en buiten.

AQUA BARRIERA HYDRO-ISOLATIE

image (3).png

AQUA BARRIERA NANO SMART

Tweecomponenten elastische nanoafdichting op cementbasis voor het overbruggen van scheuren in de ondergrond tot 2 mm breed, behoudt zijn elasticiteit bij temperaturen tot -20 ℃. Voor balkons, badkamers en zwembaden.

image.jpeg

AQUA BARRIERA ONE

Eéncomponentkristalliserende afdichting op cementbasis, geschikt om in contact te komen met drinkwater, bestand tegen positieve en negatieve druk, voor tanks, zwembaden, kelders, badkamers.

AVAGEL LIJMEN

image (4).png

AVAGEL

Multifunctionele flexibele lijmgel voor het verlijmen, zelfs onder extreme omstandigheden, van alle soorten tegels (keramiek, porseleinen tegels, natuur- en kunststeen, keramisch glas) op alle ondergronden, zelfs kritieke ondergronden.

image (5).png

AVAGEL AERO

Eéncomponent, hoogwaardige, flexibele S1, lichtgewicht cementgebonden lijm C2, zonder verticale slip T, verlengde open tijd E en extreem hoog rendement. Gemakkelijk aan te brengen met een troffel met uitstekende bevochtigingseigenschappen, zeer lage emissie van vluchtige organische stoffen voor keramische tegels, natuursteen en grootformaat tegels.

image (6).png

AVAGEL AERO ULTRA S2

Sterk presterende, zeer vervormbare, lichtgewicht, GEL-lijm met snelle uitharding en hydratatie, verlengde open tijd, Low Dust technologie en extreem hoog rendement. Gemakkelijk aan te brengen met een troffel met uitstekende ruggengraat, capaciteiten, voor keramische, mozaïek- en natuursteentegels. Bijzonder geschikt voor het leggen van grote vormtegels.

image (1)0.jpeg

FLEX GEL

Een hoogwaardige lijm voor het installeren van keramische tegels, porseleinen tegels en natuursteen op kritieke ondergronden, zonder verticale slip (T), met verlengde open tijd (E).

AVAGRUND PRIMERS

image 20.jpeg

AVAGRUND

Een diep doordringende hechtprimer bedoeld om de ondergrond voor te bereiden voor het betegelen, pleisteren, schilderen. Zonder oplosmiddelen.

image 21.png

AVAGRUND TT

Universele, gebruiksklare hechtprimer met een zeer lage emissie van vluchtige organische stoffen (VOS) voor egalisatiepleister, egaliseermiddelen en cementgebonden lijmen, voor binnen- en buitentoepassing.

THERMO - ISOLATIESYSTEMEN

image 30.png

TERMO MINERAL

Een hoogwaardig product op basis van vezelversterkt cement, voor het verlijmen en bepleisteren van thermische isolatiepanelen van EPS, EPS-F, XPS, steenwol, voor thermische isolatiesystemen binnen en buiten.

image 31.png

TERMO MINERAL 1000

Een hoogwaardig grofkorrelig cementgebaseerd product met vezels, voor het verlijmen en bepleisteren van thermische isolatiepanelen gemaakt van EPS, EPS-F, XPS, steenwol, voor thermische isolatiesystemen binnen en buiten.

bottom of page