top of page
derakobanner.jpg
0f04b8214a42a774728e7f27bee092dd.png

DERAKO

Derako is als industrieel producent en leverancier van massief houten systemen continu actief met het vergroten van de toepassingsmogelijkheden van duurzame materialen in de bouw. Door innovatie en jarenlange ervaring, op zowel nationaal als internationaal gebied, levert Derako praktisch toepasbare, maar vooral stijlvolle en duurzame bekleding voor plafonds, wanden en gevels.

Uw creativiteit en ontwerpidee is ons uitgangspunt. Derako werkt uitsluitend projectmatig en alle systemen zijn op maat gemaakte architectuuroplossingen met budgettaire flexibiliteit. Wij bieden ondersteuning in de ontwerp en engineering fase en leveren, waar nodig, passende oplossingen. Bij Derako denken wij mee met uw ontwerpuitdagingen, de integratie met gebouwsystemen, logistieke vraagstukken en komen wij met ideeën voor realisatie van uw unieke wensen. Bovendien wordt een project door Derako altijd volledig technisch begeleid en uitgewerkt, wat onder andere resulteert in gedetailleerde legplannen en technische informatie. Bij Derako verdient elk project zijn eigen uitstraling. Door jarenlange samenwerking met architecten, op zowel nationaal als internationaal gebied, en de aanwezige kennis van toepassing in combinatie met de houtsoorten, kunnen wij gedegen adviezen en oplossingen aandragen. Meer informatie vindt u onder het menu-item Type bezoeker.

Geïnspireerd door de natuur en van nature inspirerend...

De natuur staat aan de basis van alle Derako producten. Met de systemen creëert u niet alleen een milieuvriendelijke en duurzame gebouwaankleding maar het brengt de natuur ook dichter bij de leefomgeving van de mens. Door de toepassing van massief hout geeft u een gebouw een warme en uitnodigende uitstraling. Een uitstraling die mensen van nature beweegt om zich prettig te voelen, te socialiseren en nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Corporate Responsibility betekent voor Derako ondernemen met respect voor mens, milieu en omgeving. Vanuit dit denken handelt

de organisatie dan ook volgens het op de circulaire economie gestoelde Cradle to Cradle®-principe. In het licht van een groeiende wereldbevolking en groeiende consumptie per inwoner zal alleen een overgang naar een circulaire economie volhoudbaar zijn.

Naast investeringen op het gebied van materialen en productieprocessen, investeert Derako ook op het gebied van diverse certificaten en ecolabels en voldoet het bedrijf aan de criteria die de overheid stelt aan duurzaam inkopen. Voor een deel van het productieproces werken wij samen met een leer-werkbedrijf, die gespecialiseerd is in de arbeidsontwikkeling van personen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Werk is voor deze mensen het belangrijkste re-integratiemiddel. Tevens is Derako ambassadeur van Oxfam Novib. Hiermee steunen wij lokale ontwikkelingsprojecten en zorgen ervoor dat mensen in ontwikkelingslanden zelf in hun eigen inkomen kunnen voorzien.

DERAKO

derako logo klein.jpg

Kanaalkade 66

1756 AD

‘t Zand

0224-592340
info@derako.com
www.derako.com

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
linkedin icon.gif
ceiling_banner kopie.jpg

Massief houten plafondsystemen

Combineer de kracht van hout met ons innovatieve ophangsysteem

Derako plafondsystemen laten uw ontwerp tot hun recht komen door de unieke bevestiging. Via een speciale verbinding wordt het hout blind gemonteerd. Jarenlange technische ervaring in onze eigen productieomgeving stelde ons in staat om praktische systemen te ontwikkelen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Onze producten

Derako biedt het lineair en grill plafondsysteem in diverse uitvoeringen. In het lineair plafondsysteem worden de houten delen vlak in het systeem verwerkt. Het grill plafondsysteem geeft het plafond extra dieptewerking. We bieden gestandaardiseerde oplossingen en maatwerk; van kosteneffectief tot de meest exclusieve vormen.

Lineair plafondsystemen

linear-ceiling-base-line.webp

Lineair Base-line™

Lineair Base-line is een standaard en voordelig massief houten plafondsysteem. U kunt kiezen uit twee houtsoorten en twee maatvoeringen. Door de standaardisatie is Lineair Base-line snel en tegen een aantrekkelijke prijs leverbaar.

linear-ceiling-pro-line.webp

Lineair Pro-line™

Gaat uw voorkeur uit naar een breed assortiment aan systeemtypes, houtsoorten, maatvoeringen en afwerkingen? Lineair Pro-Line combineert design en maatwerk. Uw ontwerp is ons startpunt. De systemen zijn geschikt om gebogen of gewelfd toe te passen.

linear-ceiling-exclusive-line.webp

Lineair Exclusive-line™

Organische gebouwvormen en variërende patronen vragen om innovatieve oplossingen. Met onze Lineair Exclusive-line en technische ondersteuning creëert u exclusieve houten plafonds.

linear-ceiling-cloak-wood.webp

Lineair Cloak Wood®

Cloak Wood is een prachtig en voordelig alternatief voor kostbare houtsoorten. Unieke materiaalcombinaties zijn mogelijk. De massief houten kern is aan de buitenzijde bekleed met een natuurlijk houtfineer naar keuze.

Grill plafondsystemen

grill-ceiling-base-line.webp

Grill Base-line™

Een uitdagend budget maar toch de voordelen van massief hout? Grill Base-line biedt dé oplossing. U heeft een ruime keuze aan standaardpanelen. Grill Base-line leveren we in vijftien maten en vier houtsoorten. Het bestelproces is eenvoudig en snel.

grill-ceiling-pro-line.webp

Grill Pro-line™

Grill Pro-line maken wij volgens uw specificaties volledig op maat. Door de vele mogelijkheden en technische ondersteuning, realiseert u kwalitatief hoogwaardige plafonds met unieke contouren.

grill-ceiling-exclusive-line.webp

Grill Exclusive-line™

Voor bijzondere effecten en plafondontwerpen ontwikkelde Derako Grill Exclusive-line. Door aanpassingen in het product en proces kunt u speciale plafondvormen realiseren.

grill-ceiling-cloak-wood.webp

Grill Cloak Wood®

Grill Cloak Wood heeft een massief houten kern en is aan de buitenzijde bekleed met een houtfineer naar keuze. Het is een duurzaam en economisch aantrekkelijk alternatief dat door de vormstabiliteit breed toepasbaar is.

Wandsysteem

Een complex wandontwerp eenvoudig en overzichtelijk maken? Dit is mogelijk met het Derako massief houten wandsysteem. Deze biedt diverse technische- en maatvoering mogelijkheden. Het massief houten wandsysteem kan uitgevoerd worden als lineair of grill systeem.

 

Het Derako wandsysteem bestaat uit massief houten lamellen of latten die eenvoudig met een speciale constructie aan de achterliggende bouwkundige wand bevestigd kunnen worden. Bij het lineair systeem bestaat deze constructie uit een geanodiseerd aluminium SLR profiel die project specifiek voorzien wordt van uitfrezingen voor de  bevestiging van een gepatenteerde RVS clip. Bij dit systeem kunnen diverse maatvoeringen en houtsoorten met elkaar gecombineerd worden. Creativiteit is de leidraad.

wall_linear_systems.webp

LINEAIR WANDSYSTEEM

 

Het lineair wandsysteem bestaat uit massief houten lamellen op een speciaal ontwikkelde achterconstructie. Deze constructie bestaat uit een geanodiseerd aluminium SLR profiel die project specifiek voorzien wordt van uitfrezingen voor de bevestiging van een gepatenteerd RVS clip. De lamellen worden standaard in vallende lengten uitgeleverd, maar zijn op verzoek in vaste lengte verkrijgbaar. De uiteinden van de lamellen zijn door een uitgefreesde kopse mes en groefverbinding met elkaar verbonden. Diverse maatvoeringen en houtsoorten kunnen met elkaar gecombineerd worden. Bij complexe projecten kunnen de profielen tevens gemarkeerd worden om de correcte positie in het werk aan te geven. Hierdoor kan op de bouwlocatie een eenduidige en snelle montage procedure worden gevolgd. 

Massief hout

Derako werkt uitsluitend met massief hout. Iedere houtsoort heeft hierbij zijn eigen natuurlijke eigenschappen zoals kleur, nerf, structuur, knoesten en maattoleranties.

wall_grill_systems.webp

GRILL WANDSYSTEEM

 

Een wandtoepassing van het grill systeem bestaat uit massief houten latten die onderling gefixeerd worden door aluminium of kunststof flexibele deuvels. Deze samengestelde latten vormen samen het grill paneel en worden door middel van halfhoutse deuvelverbinding in elkaar geschoven. Zo ontstaat er visueel één oppervlak zonder onderbrekingen. Net als bij plafondtoepassing wordt ieder paneel op maat aangeleverd, gebaseerd op de bouwkundige gegevens en in onderling overleg. Hier worden de panelen met behulp van wandclips direct op de bouwkundige achterconstructie geschroefd. Voor de lengteverbinding van de wandpanelen is er geen profiel beschikbaar maar moet men een open voeg aanhouden van minimaal 10 mm.

Massief hout

Derako werkt uitsluitend met massief hout. Iedere houtsoort heeft hierbij zijn eigen natuurlijke eigenschappen zoals kleur, nerf, structuur, knoesten en maattoleranties.

texaco.webp

Het Derako massief houten gevelsysteem

Het Derako gevelsysteem bestaat uit massief houten lamellen die zichtloos worden bevestigd door het unieke Derako fixing systeem. Gebaseerd op het project worden zwart geanodiseerde aluminium profielen op maat uitgefreesd voor de bevestiging van gepatenteerde RVS clips. De gehele bevestiging bevindt zich aan de achterzijde van het hout. Ontwerp uw gevel naar vrijheid door een ruime keuze aan materialen, maatvoeringen, afwerkingen en profielrichtingen.

wall_grill_systems.webp

GEVELSYSTEEM

 

Het open geventileerde gevelsysteem bestaat uit massief houten lamellen en het zwart geanodiseerde aluminium Derako fixing systeem, die projectspecifiek voorzien wordt van uitfrezingen voor de bevestiging van gepatenteerde RVS clips. Deze clips worden al in de productiefase op het profiel aangebracht. De gehele bevestiging bevindt zich aan de achterzijde waardoor het uiterlijk van het hout lang intact blijft. Bovendien worden er geen schroeven en nagels toegepast waarmee eventuele toekomstige corrosiestrepen en beschadigingen van het hout worden voorkomen.

 

Materialen

Voor de gevel werkt Derako uitsluitend met materialen die geschikt zijn voor buitentoepassingen. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke producteigenschappen. Per toepassing zal Derako advies geven welke materiaalkeuze en afwerking het beste past bij uw project.

DOWNLOADS

TECHNISCHE DOCUMENTATIE

LINEAIR SYSTEEM

GRILL SYSTEEM

GEVEL SYSTEEM

Technische documentatie

Details lineair open

Technische documentatie

Gevel folder

Details Grill

Akoestiek test rapport

Details Lineair gesloten wand

Akoestiek test rapport

BROCHURES EN DOCUMENTATIE

PRODUCT LEAFLETS

Brochure Derako

Grill Base-line brochure

Inspiratieboek Derako

Gevel folder

Product leaflet Bamboe gevel

Product leaflet Accoya gevel

Product leaflet Bamboe Plafond & wand

Product leaflet SOHO Colour Wash

Product leaflet API Cross-Lock systeem

Product leaflet Cloak Wood

CERTIFICATEN

Classificaties brandvertraging

BREEAM credits met Derako

CE certificering

Cradle to Cradle certificaat Lineair

SKH FSC certificaat

SKH FSC certificaat

SKH ISO 9001 certificaat

SKH ISO 14001 certificaat

Cradle to Cradle certificaat Grill

Beleidsverklaring

PEFC certificering

Akoestiek Peutz rapport

VOC A+ certificering

bottom of page