top of page

DERBIGUM

OVER ONS

De Belgische onderneming Derbigum is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbanen. De onderneming, gestart in 1932 als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, is dankzij continue investeringen en een onnavolgbare service uitgegroeid tot een wereldspeler. De groep telt twee productie-eenheden in België (Lot & Perwez) en stelt wereldwijd 350 medewerkers tewerk. Meer dan twee derde van de productie is bestemd voor export. De geconsolideerde groepsomzet van Derbigum bedraagt 107 miljoen euro. Derbigum streeft ernaar om de uitgelezen leverancier te zijn van duurzame innovatieve en eenvoudige oplossingen om gebouwen te beschermen tegen de natuurelementen. Hiervoor werd ook duidelijk de toepassing van de circulaire economie waar mogelijk opgenomen in het bedrijfs-DNA.

Roep het van de daken

Het milieu beschermen is vandaag geen keuze meer, wel een realiteit waarmee iedereen te maken heeft. In een branche die sinds jaar en dag werkt met natuurlijke grondstoffen, die bovendien eindig zijn, is het nog belangrijker om dit te beseffen.

De eenvoudigste manier om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, is door de levensduur van onze producten te maximaliseren en anderzijds bitumen te recyclen tot nieuwe grondstof. Op het eerste zicht lijken bitumen en ecologie nochtans weinig gemeen te hebben. Toch is er een direct verband.

Want hoewel bitumen een product is op basis van aardolie, is het de meest ecologische oplossing voor het waterdicht maken van platte daken. Derbigum-dakbanen hebben immers een bewezen levensduur van minimaal 40 jaar. Daarna kunnen ze nog makkelijk worden herlaagd met een nieuwe Derbigum-toplaag en zo de volgende 40 jaar zorgeloos tegemoet zien. Daarnaast zijn Derbigum-dakbanen ook nog eens 100% recyclebaar tot hoogkwalitatieve grondstof voor nieuwe dakbanen.

Op basis van dat gerecyclede materiaal ontwikkelden wij Derbigum NT dat intussen voorzien is van een KOMO certificaat.

Door onze expertise en ervaring in het recyclen van dakbedekking, vanaf 1990, bekleden wij intussen een toonaangevende positie wat ecologisch engagement en innovatie betreft. We willen een product met een gegarandeerde lange levensduur die na die levensduur opnieuw voor 100% in de productiestroom belandt.

Daarom blijven wij optimistisch! Hoe duidelijker de gevolgen van de klimaatverandering zich manifesteren, hoe meer innovaties er nodig zullen zijn om deze aan te pakken. En daar willen wij met Derbigum, hoe dan ook verder een voortrekkersrol in spelen in de toekomst.

DERBIGUM

derbigum-logo-250x250.jpeg

Veldsteen 52

4815 PK

Breda

015-2154000
infonl@derbigum.com
www.derbigum.nl

  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
No Roof To Waste - People-Derbigum.jpeg

SYSTEMEN

Circulair_Dak_Torino_Italie_Derbigum_Nederland.jpeg

Circulair dak

Dankzij het unieke recyclageproces worden de productie- en snijresten en oude dakbanen gerecycleerd tot nieuwe dakbanen. Derbicoat NT en Derbigum NT beperken de ecologische impact van gebouwen tot een minimum. Het installatiesysteem is ATG-gecertificeerd. Dit proces is uniek en gepatenteerd voor een meer circulaire economie!

Traditioneel_Plat_Dak_ArcelorMittal_Derbigum_Nederland.webp

Traditioneel plat dak

Een traditioneel plat dak, een geweldige oplossing! Derbigum SP FR is een bitumen dakbedekking en bestand tegen UV-straling is dimensioneel stabiel en heeft een bewezen levensduur van 40 jaar.

CO2_Absorberend_Dak_Mount_Stewart-school_-Derbigum_Nederland.webp

CO2 – absorberend dak

Wilt u CO2 reducerende maatregelen nemen? Dat kan eenvoudig door Derbicolor FR Olivine op uw platte dak te plaatsen. Het neutraliseert op natuurlijke wijze de CO2 die in de atmosfeer aanwezig is als het regent. Dit dankzij olivijn korrels in olijfgroen.

Circulair_Dak_Torino_Italie_Derbigum_Nederland.jpeg

Wit dak

De gemiddelde temperaturen stijgen jaarlijks. Dankzij de reflectie en hoge emissiviteit van Derbicolor FR White, een membraan dat als passieve koeler fungeert, is de temperatuur op het dakoppervlak lager en daardoor de temperatuur in het gebouw lager.

Groen_Dak_Capucines_School_Derbigum_Nederland.webp

Groendak

Een groendak aanleggen? Natuurlijk is dit mogelijk! Dit kan door sedumtegels te plaatsen, Derbisedum Pack, u heeft onmiddellijk een esthetisch resultaat. Ook kunt u op uw dak bloemen, bomen zelfs een moestuin planten.

Kusntstof_Dak_-Zonnewelde_Derbigum_Nederland.webp

Kunststof dak

Derbigum heeft ook een assortiment hoogwaardige kunststof waterdichtingsmembranen, Vaeplan. Dus ook bij Derbigum kunt u terecht voor een kunststof dakbedekking.

Esthetisch_Dak_Christchurch_School_Derbigum_Nederland.webp

Esthetisch dak

Dakbedekking met een kleur. U kunt denken aan dakbedekking met leislag, Derbicolor FR zorgt voor een esthetisch beeld en is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Retentie_Dak_Bouvy_-Motors_Derbigum_Nederland.webp

Retentiedak

Water behouden door regenwater op te vangen en het te hergebruiken. Derbigum kent voor het opvangen van regenwater diverse materialen als oplossing.

Groen_Dak_Capucines_School_Derbigum_Nederland.webp

Dakterras

Vergroot uw leefruimte door het aanbrengen van een dakterras op uw dak. Derbigum dakbedekking is hoog belastbaar en geschikt voor elke vorm van terrasafwerking.

Parkeer_Dak_Shopping_Center_Atlantis_Derbigum_Nederland.webp

Parkeerdak

Dankzij de sterke inlages van Derbigum GC – Civiele Techniek is het membraan geschikt voor zwaar verkeer en een hoog voertuiggewicht op wegen, bruggen en parkeerterreinen.

Wegen_snow_avalanche_protection_Lofoten_Derbigum_Nederland.webp

Bruggen en wegen

Derbigum GC – Civiele Techniek heeft een dikte van 5 mm bitumen met versterkte inlages en is geschikt voor bruggen, tunnels en andere civiele constructies die een perfect technisch meesterschap vereisen. Het technische team van Derbigum begeleidt u graag.

Vloiebare_producten-Bacau_Plat_Dak-Derbigum_Nederland.webp

Vloeibare producten

Het Derbigum assortiment omvat ook vloeibare of pasteuze producten voor 100% vlamloze toepassingen, geschikt voor een waterdichte of esthetische afwerking van details, voor een duurzaam dak en voor het herstellen van eventuele blaasvorming.

PRODUCTEN

BITUMINEUZE DAKBANEN TOPLAAG

DERBIGUM® SP (FM) De polyvalente dakbaan met een bewezen duurzaamheid van meer dan 40 jaar en volledig recycleerbaar

DERBIGUM® SP (FM)

De polyvalente dakbaan met een bewezen duurzaamheid van meer dan 40 jaar en volledig recycleerbaar

DERBIGUM® GC Een APP toplaag speciaal voor brugdekken en de wegenbouw. DERBIGUM.

DERBIGUM® GC

Een APP toplaag speciaal voor brugdekken en de wegenbouw. DERBIGUM.

DERBIGUM-GC-ARWW-Rouleau-300x300.jpeg

DERBIGUM® GC WW

Het wortelwerende waterdichtingsmembraan voor kunstwerken en parkings

DERBIGUM-NT-Rouleau-300x300.jpeg

DERBIGUM® SP WW

De wortelwerende dakbaan

AQUATOP-Rouleau-couleurs-600x600.jpeg

DERBIGUM® AQUATOP

De bitumen dakbaan met Acrylafwerking

DERBICOLOR® FR (FM) Een APP toplaag voorzien van minerale leislag

DERBICOLOR® FR (FM)

Een APP toplaag voorzien van minerale leislag

DERBIGUM® SP (FM) De polyvalente dakbaan met een bewezen duurzaamheid van meer dan 40 jaar en volledig recycleerbaar

DERBIGUM® SP (FM)

De polyvalente dakbaan met een bewezen duurzaamheid van meer dan 40 jaar en volledig recycleerbaar

Derbicolor-Patch-rouleau-300x300.jpeg

DERBICOLOR® PATCH

De thermbaan voorzien van minerale leislag (PATCH)

DERBIGUM-GC-ARWW-Rouleau-300x300.jpeg

DERBIGUM® GC WW

Het wortelwerende waterdichtingsmembraan voor kunstwerken en parkings

DERBICOLOR® FR Een APP toplaag voorzien van minerale leislag

DERBICOLOR® FR

Een APP toplaag voorzien van minerale leislag

Derbicolor-olivine-close-up-300x300.jpeg

DERBICOLOR® FR Olivijn

De dakbaan die CO2 opvangt

DERBIGUM-NT-Rouleau-300x300.jpeg

DERBIGUM® NT 4

De bitumineuze dakbaan die past in een circulaire economie

DERBIGUM-NT-Rouleau-300x300.jpeg

DERBIGUM® SP FR

De vuurbestendige dakbaan

RESIDEK-TOP-SLS-FR-rouleau-300x300.jpeg

RESIDEK® TOP SLS FR

De flexibele dakbaan op SBS-basis

BITUMINEUZE DAKBANEN ONDERLAAG

bottom of page