top of page

Heating Group International ontwikkelt en levert verschillende producten  voor procesverwarming. Temperatuurregeling kan van cruciaal belang zijn in een productieproces. Heating Group International biedt een krachtige temperatuurregeling voor een grote verscheidenheid aan toepassingen in het productieproces. De temperatuur wordt geregeld door het verwarmen en juist afkoelen van vloeistoffen. Dit kan water zijn, drukwater of een thermische olie of warmteoverdrachtsvloeistof.

Hellingbaanverwarming is een veiligheidsvoorziening. En daarop wordt gelukkig steeds minder bespaard. Heating Group International is dé specialist in elektrische hellingbaanverwarming en zorgt ervoor dat hellingbanen, opritten en andere wegdekken sneeuw-, ijs- en vorstvrij blijven. Het is uiteraard het snelst en dus het goedkoopst om een verwarmde oprit al aan te leggen in de nieuwbouwfase, maar het is ook goed mogelijk om een verwarmde oprit aan te leggen op een bestaand bedrijfsterrein.

Met elementverwarming hebt u de temperatuur volledig onder controle. Een uiterst betrouwbaar én veilig onderdeel van uw proces. Bij uitstek geschikt om erg plaatselijk in een proces of systeem warmte in te brengen. Verwarmingselementen worden op maat gemaakt waardoor montage eenvoudig is.

Er zijn verschillende toepassingen voor verwarmingskabels. De bekendste zijn vloerverwarming, hellingbaanverwarming en elektrische heat tracing. Kabelverwarming wordt toegepast bij vloeren, verhardingen en in parkeergarages, appartementencomplexen en op logistieke terreinen. Een verwarmingskabel is een verwarmingselement. Het verwarmingselement heeft een bepaalde weerstand. Als er stroom doorheen gevoerd wordt, wordt dit vanwege die weerstand omgezet in warmte. De weerstand bepaalt de warmteafgifte en dus het vermogen.

heating group banner.jpg

HEATING GROUP INTERNATIONAL

"Heating Group International: Uw Garantie voor Betrouwbare Elektrische Verwarming.

Bij ons draait alles om betrouwbaarheid. Onze klanten in de olie- en gassector, industrie en utiliteit vertrouwen op ons voor hoogwaardige elektrische verwarmingsoplossingen. We zijn meer dan alleen een leverancier - we zijn uw betrouwbare partner die snel, volledig en vaak direct uit voorraad levert.

Onze geschiedenis vormt de basis van ons uitgebreide productaanbod. Onder de dynamische leiding van Ton Ippel zijn verschillende gerenommeerde merken als Mechaheat, Buveco, Jirlumar, Voltanova en recentelijk Van Stek samengevoegd tot Heating Group International. Hoewel deze merken in hun eigen segment bekend blijven, dragen we sinds 2012 consequent de naam Heating Group International in al onze communicatie. Een naam die synoniem staat voor kwaliteit en diepte van expertise.

Wij bieden meer dan alleen producten; wij bieden oplossingen. Van engineering tot inbedrijfstelling, onze expertise maakt het verschil tussen een product en een complete oplossing. Vertrouw op onze betrouwbare verwarmingssystemen voor de continuïteit van uw processen.

Bij Heating Group International streven we ernaar om altijd de juiste temperatuur te garanderen door middel van elektrische verwarming. Onze missie gaat verder dan alleen productlevering; het gaat om het waarborgen van uw bedrijfscontinuïteit.

Vertrouw op ons voor betrouwbaarheid, expertise en complete verwarmingsoplossingen - elke keer weer."

HEATING GROUP INTERNATIONAL

HEATING GROUP INTERNATIONAL.png

Bijsterhuizen 5118

6604 LX

Wijchen

024-3434222
hgi@heatinggroup.eu
www.heatinggroup.nl

  • LinkedIn
heating group verwarmingskabels

"Heating Group heeft exclusieve verwarmingskabels ontwikkeld, waaronder de unieke 35W/m2-kabel, die alleen bij ons verkrijgbaar is. Ons assortiment omvat zelflimiterende en constant vermogen verwarmingskabels, ontworpen om aan diverse behoeften te voldoen. Onze deskundigen staan klaar om advies te geven en de optimale oplossing voor jouw verwarmingsuitdaging te vinden.

Onze heat tracing-oplossingen omvatten een breed scala aan kabels, terwijl specifieke productpagina's zijn gewijd aan dakverwarming en vloerverwarming. Hier vind je gedetailleerde informatie en inzichten om jou te helpen bij het kiezen van de juiste verwarmingsoplossing voor jouw specifieke toepassing."

heating group elementverwarming

"Met onze elementverwarming heb je de volledige controle over de temperatuur. Het is een zeer betrouwbaar en veilig onderdeel van jouw proces, specifiek ontworpen om nauwkeurig warmte toe te voegen op zeer gerichte plekken binnen een systeem of proces. Onze verwarmingselementen worden op maat gemaakt, waardoor de montage moeiteloos verloopt en perfect aansluit op jouw behoeften."

heating group explosieveilige verwarming

"Heating Group International heeft sinds 1981 een vooraanstaande positie opgebouwd in industriële elektrische verwarming, vooral in de olie- en gasindustrie, met bijzondere focus op (explosieveilige) oplossingen. Onze ATEX-gecertificeerde heaters zijn onmisbaar op boorplatforms en in petrochemische fabrieken, zowel offshore als onshore. Onze ex kanaalheaters, flensheaters en tracingsystemen voldoen aan de meest strikte normen en zijn ontworpen met het oog op maximale betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid. Standaard conformeren ze aan de ATEX-richtlijnen, waardoor ze zorgen voor een gegarandeerde naleving van de hoogste veiligheidsstandaarden."

heating group procesverwarming

"Heating Group International is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van diverse producten voor procesverwarming. In productieprocessen kan nauwkeurige temperatuurregeling van essentieel belang zijn. Daarom bieden we krachtige oplossingen voor temperatuurregeling die geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen binnen productieprocessen.

Onze systemen regelen de temperatuur door het verwarmen en gericht afkoelen van verschillende vloeistoffen, zoals water, drukwater, thermische olie of warmteoverdrachtsvloeistoffen. Op deze manier bieden we op maat gemaakte oplossingen om te voldoen aan specifieke temperatuurvereisten, wat cruciaal is voor een soepel verlopend productieproces."

heating group hellingbaanverwarming

"Heating Group International erkent hellingbaanverwarming als een cruciale veiligheidsvoorziening, en het verheugt ons dat hier steeds meer aandacht aan wordt besteed. Als dé specialist in elektrische hellingbaanverwarming zorgen wij ervoor dat hellingbanen, opritten en andere wegdekken vrij blijven van sneeuw, ijs en vorst. Hoewel het snelst en kostenefficiëntst is om een verwarmde oprit al tijdens de nieuwbouwfase aan te leggen, bieden wij ook oplossingen voor bestaande bedrijfsterreinen. Onze expertise maakt het mogelijk om ook op bestaande terreinen efficiënt en effectief verwarmde opritten te realiseren, waarmee we zorgen voor veilige omstandigheden, ongeacht de omvang van het project."

heating group ruimteverwarming

"Heating Group International voorziet in de behoefte aan optimale temperaturen, waar het ook nodig is, van technische ruimtes tot bijgebouwen. Overal waar temperatuur een cruciale factor is, bieden wij complete oplossingen. Met onze elektrische heaters kunnen we precies de gewenste temperatuur realiseren, zodat de omgeving optimaal functioneert, ongeacht de locatie of de specifieke eisen van de ruimte."

heating group smeersystemen

"Heating Group International is toonaangevend in de industriële smeertechniek en heeft een uitgebreide expertise in speciale smeersystemen. We bieden niet alleen gespecialiseerde smeersystemen, maar hebben ook een uitgebreid standaard leveringsprogramma, waardoor we een breed scala aan oplossingen kunnen bieden voor diverse behoeften in de industrie."

heating group accessoires

"Heating Group International is een vooraanstaande speler in de industriële smeertechniek en heeft een uitgebreide expertise in speciale smeersystemen. Ons uitgebreide standaard leveringsprogramma stelt ons in staat om een breed scala aan oplossingen te bieden die voldoen aan diverse industriële behoeften."

OPGENOMEN SPECIFICATIES IN NBS

ELEKTRISCHE VERWARMINGSKABEL, OPRITVERWARMING

ELEKTRISCHE KANAALLUCHTVERWARMER

ELEKTRISCHE RIBBENBUISRADIATOR

BROCHURE  ELECTRISCHE HELLINGBAANVERWARMING

bottom of page