top of page
isovlas banner.png

ISOVLAS

Van pionierschap naar marktleiderschap: het verhaal van Isovlas weerspiegelt een diep respect voor de kracht van de natuur. Vlas, als natuurlijk product in de wereld van bouwisolatie, biedt isolatiewaarden die temperatuur, geluid en vochtregulering overtreffen. Licht, sterk en met een onovertroffen CO2-balans, is vlas het schoolvoorbeeld van circulaire isolatie, volledig herbruikbaar en puur natuur.

De jaren '60 markeerden het ontstaan van gestandaardiseerde dakelementen door Cees van Opstal van Opstalan, maar rond 1995 ontdekte hij vlas als dé optimale isolatie. Isovlas Oisterwijk werd geboren uit zijn vernieuwende ondernemingsgeest. De vastberadenheid en passie voor vlas hebben Isovlas gebracht waar het nu staat: de meest moderne en duurzame bouwisolatie. Sinds 2015 is Rogier van Mensvoort eigenaar van Isovlas, waar de unieke mogelijkheden van vlas zijn omgezet in gepatenteerde bouwisolatie en auto-industrie componenten.

Isovlas is pionier, een voorloper en nu relevanter dan ooit tevoren. In een tijd waarin milieueisen aangescherpt zijn, toont Isovlas aan dat betaalbaar bouwen op basis van de strengste normen voor isolatie, vochtregulering, gezondheid en duurzaamheid geen droom is maar al jaren realiteit. Het is toepasbaar in alle soorten bouw, van utiliteit tot tijdelijke innovatieve bouwconcepten.

De kleur van vlasbloei is de kleur van Isovlas. Het ondersteunt als geen ander isolatiemateriaal de doelstellingen van circulariteit, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, een lage ecologische voetafdruk en duurzaamheid. Naast enorme milieuvoordelen blijkt (na-)isoleren met vlas zelfs goedkoper dan traditionele materialen zoals minerale wol, glaswol en hardschuim. Isovlas is marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van vlasgebaseerde isolatieproducten.

De gepatenteerde Isovlas producten onderscheiden zich in prijs en prestatie, overtreffen traditionele isolatiematerialen op diverse vlakken, dankzij het natuurlijke vlas. Het blijft vooralsnog ongeëvenaard door door de mens gemaakte isolatiematerialen. Vergelijkbaar met kleding van natuurlijke stoffen zoals linnen, wol en katoen boven synthetische materialen.

Kiezen voor vlas is een logische stap voor iedereen. Het is een kwestie van moderniteit, verantwoordelijkheid en mentaliteit, een weerspiegeling van onze denkwijze en levensstijl. Vlas, onze natuur, is de essentie van Isovlas en zal dat altijd blijven, omdat het zoveel beter is voor onze leefomgeving en voor ons allen. Het zit in onze vezels.

ISOVLAS

logo isovlas.jpg

Moergestelseweg 30a

5062 JW Oisterwijk

Oisterwijk

013-5210858
info@isovlas.nl
www.isovlas.nl

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube

PRODUCTEN

footer-bouwisolatie-2048x2048.jpeg

Isovlas PL Bouwisolatie

Toepassingen

– Na-isoleren dak, tussen de gordingen of op het dakbeschot
– In houtskeletbouw wanden
– In metalstudwanden
– Onder de begane grond vloer
– Isoleren van het plafond
– Na-isoleren steensmuur
– Isoleren onder laminaat: Soundfelt

vlas_menu_detail.jpeg

Isovlas PN Bouwisolatie

Toepassingen

– Na-isoleren dak, tussen de gordingen of op het dakbeschot
– In houtskeletbouw wanden
– In metalstudwanden
– Onder de begane grond vloer
– Isoleren van het plafond
– Na-isoleren steensmuur
– Isoleren van de spouwmuur
– Isoleren onder laminaat: Soundfelt

reno-interieur-vierkant.jpeg

Reno Interieur

Isovlas Reno Interieur is flexibele isolatie uit vlas op een harde, buigzame en stootvaste onderplaat. Even slim als logisch. Isovlas Reno Interieur is het duurzame, ecologische, technisch hoogwaardige en economische alternatief voor na-isolatie van binnenuit. Er is geen product dat meer beantwoordt aan de huidige eisen. Ook als het gaat om gezonde en duurzame verwerking.

Reno-TG-Elegant-1536x1536.jpeg

Isovlas Reno

TG Elegant

Isovlas Reno TG Elegant heeft alle voordelen van Isovlas Reno Interieur maar is nóg mooier. Isovlas Reno TG Elegant is flexibele isolatie uit vlas op een harde, gladde, stootvaste onderplaat. De onderplaat is afwasbaar en prachtig afgewerkt. Isovlas Reno TG Elegant is de oplossing voor hoogwaardige en esthetische na-isolatie van binnenuit. Vanzelfsprekend is ook Reno TG Elegant gemaakt van vlas en dus biobased en duurzaam.

RENO EXTERIEUR

Na-isolatie op bestaand dakbeschot. Van buitenaf isoleren. Nieuwste innovatie.

Isovlas Reno Exterieur voor na-isolatie op het bestaande dakbeschot is de nieuwste innovatie van Isovlas. Reno Exterieur is een dampopen renovatie-element dat speciaal is ontworpen om te kunnen naisoleren zonder de woning te ontruimen.
Wel zo praktisch.
Isovlas Reno Exterieur elementen zijn optimaal vochtregulerend, uniek verwerkingsvriendelijk, zeer efficiënt energiebesparend, sterk geluidwerend en verrassend betaalbaar!

Door een slimme combinatie van panlatten, scharnieren en overstekken is een steiger bij het leggen van de elementen niet nodig.
Reno Exterieur wordt geleverd met gootplank en randhout voor het eenvoudig uittimmeren van boeiboorden en goten.
Door de stijfheid van de elementen hoeft het dak niet uitgevlakt te worden. De elementen worden geleverd met een tengel van 20 mm. Hierdoor is verstellen eenvoudig en is goede ventilatie onder de pannen gegarandeerd.

Voordelen van Reno Exterieur
dakelementen:

  • Op maat te bestellen (gratis één- of tweezijdig afgeschuind)

  • Eenvoudig en snel te monteren

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

  • Geen zaagwerk op de bouw door flexibele indeling

  • Geen condensatie in het dakbeschot, zelfs niet als ook aan de binnenkant al geïsoleerd is. Reno Exterieur is net als alle andere Isovlas isolatieproducten vochtregulerend

reno-doorsnedes.jpeg

Isovlas dampopen RNV renovatie dakelement

De dampopen elementen zijn er standaard voor een dragend dakbeschot, met of zonder tengels. Reno Exterieur elementen zijn licht van gewicht en hebben een lengte tot 6500 mm.
Je plaatst de dakelementen van buitenaf rechtstreeks op het dakbeschot.

ISOVLAS DAK EN GEVELELEMENTEN

 

Isovlas, de bouwisolatie met de beste prestatie: ultiem wooncomfort, gezond, duurzaam en verrassend betaalbaar

Isovlas Bouwisolatie voor dak, gevel, wand en vloer: optimaal duurzaam, goedkoop, gezond en gemakkelijk te verwerken

Isovlas is technisch, ecologisch en economisch aantoonbaar de meest innovatieve en beste bouwisolatie. Isovlas biedt ontwikkelaars, overheden, woningbouwverenigingen, architecten, aannemers, verwerkers en niet in de laatste plaats eindgebruikers elk specifieke, nieuwe voordelen.

Het ideale leefklimaat
Isovlas PL en PN bouwisolatie is de beste isolatiekeuze voor uw projecten. Isovlas PL en PN bouwisolatie is bij uitstek geschikt voor passiefhuizen en nul-energiewoningen.

dakelementen.jpeg

VRD Dakelement dampopen

Het dampopen Isovlas VRD Dakelement is een noviteit en onderscheidt zich door een groot aantal voordelen. Het dakelement heeft constructieve, isolerende en geluidwerende eigenschappen. Het is strak, vlak, volledig symmetrisch en standaard voorzien van gootplanken. Hierdoor is het element snel en eenvoudig te plaatsen. Het dakelement is robuust en sterk.

platdak-element.jpeg

Platdakelementen

Het Isovlas Platdakelement is de dampopen noviteit met formidabele constructieve, isolerende en geluidwerende eigenschappen. Robuust, strak en vlak, waardoor het snel en eenvoudig is te plaatsen.
Ook bij grote overspanningen. Behalve veel tijd bespaart het bovendien afdichtingmateriaal. De naad tussen de elementen is minimaal en gemakkelijk af te dichten.

systeembouw-2048x2048.jpeg

Systeembouw (prefab)

Prefab systeembouw, huizen, kantoren en hallen uit de fabriek, nemen een vlucht. De tijdgeest dwingt de bouwwereld om met nieuwe technieken te komen. Zodat we sneller en in veel grotere hoeveelheden kunnen bouwen, unica en vooral seriematig. Met name in de (sociale) woningbouw is de nood en daarmee de noodzaak het grootst. En natuurlijk duurzaam, klimaatneutraal volgens de nieuwste stand der dingen.

DOCUMENTATIE

 

De toepassingen en mogelijkheden in de bouw met Isovlas isolatie lijken oneindig. Isovlas is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot de beste BIOBASED Bouwisolatie voor alle denkbare vormen van isolatie in de bouw: van spouw tot vloer, van gevel tot dak.Gezond in de verwerking, gezond in de leefomgeving en natuurlijk betaalbaar!

Alle belangrijke cijfers en feiten vindt u in:

Bouwisolatie

Isovlas PL Bouwisolatie

Isovlas PN Bouwisolatie

Na-isolatie van binnenuit

Isovlas Reno TG Elegant

Isovlas Reno Interieur

Na-isolatie van buitenaf

Isovlas Reno Exterieur

OPGENOMEN SPECIFICATIES IN NBS

VLAS ISOLATIEPLAAT PL/PN

HOUTEN HELLEND-DAKELEMENT CONSTR., ENKELSCHALIG VRD DAKELEMENT

HOUTEN HELLEND-DAKELEMENT CONSTR., DUBBELSCHALIG VRD DAKELEMENT

NBS besteksystematiek BIM NL-SFB NBS-SFB ARCHICAD bestekschrijver architect elementen methode oplossingsvrij specificeren elementenbestek werksoorten bestek

bottom of page