top of page
Ambiente_photo_Cleanet.jpeg
logo_laufen_standard.png

LAUFEN

De persoonlijkheid van dit zeer traditionele Zwitserse merk weerspiegelt een symbiose van design, kwaliteit en functionaliteit. LAUFEN, het premium merk onder de ROCA paraplu, is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten met een wereldwijd distributienetwerk.

 

De kerncompetentie van het bedrijf is de kennis op het gebied van sanitairproductie. Al meer dan 125 jaar maakt het merk LAUFEN gebruik van het oudste kneedbare materiaal dat de mens kent om innovatieve sanitaire producten te maken in ultramoderne fabrieken met de legendarische Zwitserse precisie. De kennis van de badkamer als geheel ontwikkelde zich uit de competentie van LAUFEN in keramiek productie, en verfijnd design. Wat de LAUFEN producten op het eerste gezicht uniek maakt, is dat hun Zwitsers design twee belangrijke design trends verenigt: emotioneel Italiaans design uit het zuiden en de noordelijke traditie van design precisie en helderheid.

Voor LAUFEN heeft kwaliteit twee aspecten: productiekennis en de hoge mate van praktisch voordeel dat de afgewerkte badkamer de klant biedt - wat vaak niet direct zichtbaar is. LAUFEN, een Zwitsers bedrijf dat producten vervaardigt die het mogelijk maken water, een kostbare hulpbron, spaarzaam te gebruiken, toont op deze manier een toewijding aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en milieuvriendelijke productie.

BIM

Laufen is zich bewust van het grote belang dat building information management (BIM) zal hebben voor toekomstige bedrijfsprocessen, zowel op lokaal als op mondiaal niveau. Veel projectdeelnemers investeren nu al een deel van hun middelen in dit platform. Het systeem is gebaseerd op een virtueel model dat gebruik maakt van parametrische objecten en alle projectdeelnemers voorziet van informatie die gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw evolueert.

LAUFEN

laufen logo.jpg

Meidoornkade 2a

3992 AE

Houten

033-45020-90
info.benelux@laufen.ch
www.laufen.nl

DESIGNLIJNEN

Laufen Sonar.jpeg

SONAR

PRODUCTOVERZICHT

sonar catalogus.jpg

DOWNLOAD CATALOGUS

SONAR

 

Patricia Urquiola creëert een nieuwe wereld met Laufen SaphirKeramik.

In samenwerking met de beste ontwerpers van onze tijd, verenigt onze bedrijfsfilosofie zich met verschillende invloeden, ideeën, concepten en multiculturele benaderingen om volledig nieuwe badkamerwerelden te creëren. Bovendien bieden de speciale eigenschappen van SaphirKeramik bijna onbegrensde mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe designoplossingen in de beperkte ruimte van de badkamer - nog een andere stimulans voor creatievelingen om met Laufen te werken.

Webban_Alessi_01_TF_Web.jpeg

ILBAGNOALESSI ONE

PRODUCTOVERZICHT

ILBAGNOALESSI_One-1.jpg

DOWNLOAD CATALOGUS

ILBAGNOALESSI ONE

ILBAGNOALESSI One is een badkamerontwerp dat al jaren de woondesign wereld heeft betoverd: Het wordt gekenmerkt door een tijdloze vorm, sprankelende fantasie en een vleugje excentriciteit. Dit design award winnende ensemble is de creatie van de Italiaanse sterontwerper, Stefano Giovannoni.

De keramische elementen van een badkamer worden beschouwd als de stijlbepalers van de badkamer - in het geval van ILBAGNOALESSI One spelen zij een unieke dominante rol in het badkamerontwerp: Het visuele anker en sleutel designelement van ILBAGNOALESSI One is de vloerstaande wastafel, liefdevol Tam-Tam genoemd - door haar gelijkenis met een trommel. Dit keramische voorwerp met organische vorm, gegoten uit één stuk, is momenteel één van de meest indrukwekkende keramische producten voor de badkamer op de markt - met een Design Plus award om het te bewijzen. De andere wastafels, het indrukwekkende bad, de keramische douchebak, de closets, bidets en urinoirs uit de collectie spreken dezelfde zinnelijke designtaal - en definiëren een vrouwelijke stijl in de badkamer.

palomba collection.jpeg

PALOMBA COLLECTION

PRODUCTOVERZICHT

PALOMBA COLLECTION

Het ontwerp van de LAUFEN Palomba Collection herinnert aan kleine inhammen of kiezels gevormd door de eeuwige beweging van de zee, vakkundig omgezet in keramiek. Alle elementen van de collectie zijn in harmonie met elkaar doordat elk van hen de handtekening draagt van het Italiaanse ontwerpersduo, Ludovica+Roberto Palomba.

Toch is het karakter van het ontwerp niet nauwkeurig vastgesteld, maar zweeft tussen geometrische en organische vormen. Het onderliggende concept is de door de mens gemaakte kubus, uitgehold en afgerond door de elementaire kracht van water - de zee als inspirerende kracht. Echter, de wastafels, baden, douchebakken, closets, bidets en meubels van de Palomba Collection behalen niet de absolute status van een volledig geïntegreerde badkamer. Trouw aan de geest van de collectie, lenen deze designobjecten zich voor spannende combinaties: zowel binnen de collectie als met LAUFEN producten van een bijpassende design. Een stroom van nieuwe designoplossingen, een toevoeging aan de Palomba Collection.

Webban_Kartell_02_TF_Web.jpeg

KARTELL BY LAUFEN

PRODUCTOVERZICHT

Kartell_by_Laufen-1.jpg

DOWNLOAD CATALOGUS

KARTELL BY LAUFEN

Designelementen met veelzijdige, veelkleurige dimensies. Een nieuw, compleet badkamerproject geïnspireerd door het iconische design van Kartell, gecombineerd met de kwaliteit van Laufen. Aan de ene kant Kartell: Italiaans, creatief, kleurrijk en iconisch. Dit familiebedrijf drukte in zijn ruim 60-jarig bestaan zijn stempel op de designgeschiedenis en bracht in meubilair een radicale verandering teweeg met het gebruik van kunststof materialen. Aan de andere kant Laufen: Zwitsers, strak en betrouwbaar. Met meer dan 125 jaar toewijding aan cultuur in de badkamer en innovatie in de productie van keramisch sanitair. Doordat beide ondernemingen veel belang hechten aan continu onderzoek, duurde de gezamenlijke ontwikkeling van dit geweldige innovatieproject ruim drie jaar. De link tussen deze twee spelers zijn de met awards onderscheiden ontwerpers Ludovica+Roberto Palomba, zelf toonaangevend op het gebied van badkamerdesign.

De strakke geometrie van de keramische items wordt verzacht door de veelkleurige lichtheid van de transparante kunststof elementen. Kartell by Laufen laat primaire kleuren achter en voegt kleurrijke, lichte horizonten toe aan die ruimte in huis waar de zintuigen zich overgeven aan de emoties. In de nieuwe Kartell by Laufen-badkamer wordt het revolutionaire SaphirKeramik geïntroduceerd, een materiaal dat een compleet nieuwe vormgeving mogelijk maakt. Wastafels met in de hoeken een maximale radius van 2-3 millimeter (tot nu toe was dit 7-8 millimeter) zijn flinterdun en extreem licht, niet alleen qua uitstraling, maar ook qua gewicht – SaphirKeramik is namelijk half zo zwaar als normaal keramiek – en beschikt over een weergaloze mechanische weerstand. Een vooruitstrevend, krasbestendig materiaal dat bestand is tegen de effecten van de chemische bestanddelen in reinigingsmiddelen en kalkaanslag.

Webban_TNC_03_TF_Web.jpeg

THE NEW CLASSIC

PRODUCTOVERZICHT

The_New_Classic-1.jpg

DOWNLOAD CATALOGUS

THE NEW CLASSIC
 
Een verzameling perfect gevormde innovaties voor de badkamer. De New Classic straalt het praktische uit van de harmonieuze vorm en combineert deze met een eigentijdse stijl. Er ontstaat een duidelijke formele uitdrukking van moderne elegantie die de badkamer viert als een plaats van reinheid en puurheid. De bekroonde technologische kwantumsprong van Saphir-Keramik verandert elk stuk in een getuige van vooruitgang, een nieuw niveau, en is beloond met de meest prestigieuze designprijzen.

Webban_Living_02_TF_Web.jpeg

LIVING

PRODUCTOVERZICHT

Living-1.jpg

DOWNLOAD CATALOGUS

LIVING

Badkamerontwerpers dromen erover: Het creëren van veel interieurstijlen uit één mal met slechts een paar basisvormen. Deze droom wordt werkelijkheid met het keramiek van living by LAUFEN, gecreëerd door de ontwerpgroep, Phoenix Design. Het motief van dit uitgebreide badkamer ensemble is eigentijds wonen en welzijn. Immers, de badkamer heeft zich lang geleden ontwikkeld van natte ruimte tot een geïntegreerd onderdeel van het moderne leven. De keramische elementen vormen een geïntegreerde reeks met bijpassende closets, bidets, baden, douchebakken en meubels.

living city wastafels geven de living by LAUFEN badkamer een stedelijke flair. Hun elementaire vorm is grafisch architectonisch en zorgt voor keurige en lichte badkamers. De ontwerpen zijn echter niet sober van aard en bieden veel opslagoppervlakken voor badkameraccessoires. Met de living style wastafel vindt avant-garde extravaganza zijn weg in living by LAUFEN. Hun focus op het essentiële is wat deze uitstekende keramische elementen kenmerkt.

Webban_Ino_03_TF_Web.jpeg

INO

PRODUCTOVERZICHT

INO-1.jpg

DOWNLOAD CATALOGUS

INO
 
De nieuwe badkamercollectie Ino, ontworpen voor LAUFEN door de Franse designer Toan Nguyen, ziet zichzelf als een frisse interpretatie van klassieke wastafelvormen. De innovatieve collectie maakt vakkundig gebruik van de creatieve mogelijkheden van LAUFEN's SaphirKeramik. Elegante, uitnodigende en bijna gewichtloze objecten, de stukken werken met eenvoudige lijnen, waardoor zachte maar uiterst stabiele muren ontstaan. De collectie omvat een wandwastafel, een aanrechtblad of half ingezette wastafelkom, maar ook hoogwaardige badkamermeubels en twee ligbaden.

LAUFEN VAL.jpeg

VAL

PRODUCTOVERZICHT

VAL-1.jpg

DOWNLOAD CATALOGUS

VAL

Het buitengewone designpotentieel van LAUFEN's revolutionaire SaphirKeramik komt tot uiting in de badkamercollectie Val, ontworpen voor de Zwitserse badkamerspecialist door sterdesigner Konstantin Grcic uit München. Simpele architectonische lijnen, extreem smalle randen en fijne oppervlaktestructuren maken de wastafels van deze collectie wereldwijd uniek. Het Val-assortiment omvat wastafels, wasbakschalen, dienbladen, ligbaden en nieuwe badkamermeubels uit de Space-collectie. De rechthoekige wandwastafel is verkrijgbaar in 6 breedtes van 450 tot 950 mm. Zijn handelsmerk, rechte geometrische lijnen en wanden met kleine radiussen en zacht afgeronde hoeken benadrukken het humane en vriendelijke karakter van de delicate SaphirKeramik.

laufen palace.jpeg

PALACE

PRODUCTOVERZICHT

PALACE.jpg

DOWNLOAD CATALOGUS

PALACE

Een tijdloze klassieker, ontworpen voor de toekomst. Palace heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige badkamercollectie en heeft vastgehouden aan zijn kenmerkende handelsmerk: wastafels die op maat gesneden kunnen worden en passend worden gemaakt voor elke badkamer. Vandaag de dag is palace zowel thuis in de particuliere badkamers als in de hotelbadkamers van deze wereld. Een hulde aan keramiek, waarvan de kwaliteiten in beide omgevingen tot hun recht komen.

Naast grote wastafels die op maat gesneden kunnen worden, biedt Laufen nu ook enkele wastafels in standaardmaten en deskundige oplossingen voor fonteintjes en gastenbadkamers van palace. Daarnaast voldoet de lijn palace wc- en bidetvarianten aan alle eisen. Zij maken indruk met hun ergonomische design en onzichtbare bevestigingen. De grote palace wastafels (vanaf een lengte van 120 cm) kunnen optioneel op maat gezaagd worden in de fabriek. Dankzij deze innovatieve fabricagemethode kan het keramische element voor verschillende situaties precies passend worden gemaakt. Aan de ene kant kan het keramiek op maat gesneden worden - zelfs diagonaal. Aan de andere kant kunnen zelfs vrijstaande zijpanelen op maat gemaakt worden zonder zichtbare zijpaneelbevestigingen. De nieuwe lijn case is perfect afgestemd op palace. Het is een badkamermeubelconcept met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Exclusief van Lauten: de wastafel heeft een nieuwe ruimtebesparende sifon en creëert extra ruimte.

laufen pro S.jpeg

LAUFEN PRO S

PRODUCTOVERZICHT

LAUFEN_pro-1.jpg

DOWNLOAD CATALOGUS

LAUFEN PRO S

LAUFEN pro S is het nieuwe lid van de succesvolle LAUFEN pro-serie. Dankzij het delicate herontwerp is de elegante pro S compatibel met alle pro-varianten. De Zwitserse ontwerper Peter Wirz is verantwoordelijk voor LAUFEN pro S.Met veel gevoeligheid bracht hij een systematische, productie-geoptimaliseerde evolutie van het pro-concept tot stand: dankzij zijn slanke silhouet en duidelijk gedefinieerde radii heeft de wastafel een lichte en elegante verschijning. De diepe kom betekent dat hij ook functioneel aantrekkelijk is. De esthetiek van LAUFEN pro S neemt daarom zeker het assortiment in de richting van de premium designlijnen van LAUFEN - terwijl het voor iedereen betaalbaar blijft.

laufen pro.jpeg

LAUFEN PRO

 

PRODUCTOVERZICHT 

LAUFEN_pro-1.jpg

DOWNLOAD CATALOGUS

LAUFEN PRO

De Zwitserse ontwerper van LAUFEN pro, Peter Wirz, van ontwerpstudio Vetica heeft een badkamerlijn ontworpen die optimaal voldoet aan de eisen van het keramische fabricageproces. Deze lijn bewijst dat minimalistische vormen, een hoge kwaliteit en een optimale functionaliteit niet duur hoeven te zijn als ze doordacht zijn gemaakt. Het democratische design van LAUFEN pro is het moderne antwoord op de eis dat iedereen recht heeft op mooie vormen.

LAUFEN pro is onderverdeeld in twee productlijnen: A en B. A staat voor de designlijn met architecturale ambities, B staat voor een basislijn in de collectie LAUFEN pro. In totaal 34 wastafels, 18 wc's, bidets en bijpassende badkuipen - niet te vergeten de exclusieve meubellijn van LAUFEN pro - kunnen onderling gecombineerd worden en bieden slimme oplossingen voor alle doeleinden en situaties. De lijn wordt gecompleteerd door barrièrevrije wastafels en wc's - die voldoen aan DIN 1840 - van het assortiment LAUFEN pro liberty.

laufen florakids.jpeg

LAUFEN FLORAKIDS

PRODUCTOVERZICHT

florakids_EN-DE-FR-IT-1.jpg

DOWNLOAD CATALOGUS

FLORAKIDS

Om een badkamer te kunnen ontwerpen die kinderen op de huid geschreven is, dook de Zwitserse badkamerspecialist Laufen, samen met designer Andreas Dimitriadis (platinumdesign), terug in de eigen kindertijd.

Op hun knieën gingen ze op ontdekkingstocht om erachter te komen hoe een badkamer er op kinderhoogte uitziet en aanvoelt: onbereikbare wastafels met kanten waaraan je enkel je hoofd stoot. WC's als onneembare vestingen met angstaanjagende dieptes. Je tanden- en haarborstel liggen op duizelingwekkende, onbereikbare hoogtes en alleen papa en mama kunnen zichzelf in de spiegel zien.

nbs besteksystematiek bestekken bestekboek bouwkunde installatietechniek

bottom of page