top of page
architecten_nedzink-min.jpeg

NEDZINK

NedZink: Meer dan 100 jaar ervaring, kwaliteit en flexibiliteit!

In 1892 werd de "Kempensche Zink Maatschappij" (KZM) opgericht door de Belgische familie Dor. In 1968 verwierf Billiton 50% van de aandelen van KZM, en in 1970 werd Billiton opgenomen in de Koninklijke Shell Groep. De productie van Titaanzink, van thermisch naar elektrolytisch proces (99,995%), begon in 1973.

In 1995 werd de productie van Titaanzink verkocht aan de internationaal toonaangevende holdingmaatschappij "Koramic Investment Group", waarna de fabriek de naam "NedZink BV" kreeg. In 2018 werd een joint venture-overeenkomst getekend tussen Koramic en het Griekse ElvalHalcor, waarbij ElvalHalcor door middel van kapitaalverhoging een aandeel verwierf in NedZink BV. ElvalHalcor en Koramic bundelen hun krachten in NedZink op basis van een 50% / 50% zeggenschap. De productie blijft plaatsvinden in het Nederlandse Budel-Dorplein, met verkoopkantoren in Nederland, België en Duitsland.

Als de eerste producent van gewalst bouwzink met een kwaliteitsborging volgens NEN-EN-ISO 9001:2015 is NedZink een voorstander van duurzame en technisch hoogwaardige toepassingen van zink. Als handelspartner is NedZink een inspirator door betrouwbare levering van kennis, kwaliteit en dienstverlening. Als marktleider in Nederland promoot NedZink creatieve mogelijkheden in zink.

De kracht van NedZink ligt in de A-kwaliteit en duurzaamheid van het geproduceerde zink, evenals in de langdurige traditie van bewust ondernemerschap met verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Toekomstgericht ondernemen en investeringen in moderne productietechnieken moeten de marktpositie verder versterken en ruimte bieden voor nieuwe ontwikkelingen.

Innovatie blijft fascineren en inspireren. Naast denken en handelen in kwaliteit blijft NedZink zich richten op de toekomst en het zoeken naar nieuwe toepassingen van bouwzink. Innovatie is het leidende motief. Zink als materiaal heeft een eeuwenlange traditie, maar door het op steeds nieuwe manieren toe te passen, blijft het fascineren en inspireren. Een voorbeeld hiervan is NedZink NOVA, het geprepatineerde titaanzink van NedZink, speciaal ontwikkeld voor moderne, esthetische bouwpraktijken.

Investeren in efficiënte en moderne technieken is essentieel voor NedZink om mee te denken en te veranderen met de bouwpraktijk. Iedere verwerker van NedZink-producten kan rekenen op ondersteuning van onze expertise. Bovendien is alle technische documentatie constant online beschikbaar.

NEDZINK

nedzink logo klein.jpg

Hoofdstraat 1

6024 AA

Budel-Dorplein

0495 455 700
info@nedzink.com
www.nedzink.com

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

PRODUCTEN

DAKEN

daken-roelofendsveen-felssysteem-279-x-1
daken-villa-dubbeldam-roevensysteem-279-
daken-romenia-losangesysteem-279-x-178px

FELSSYSTEEM

ROEVENSYSTEEM

DAKGOTEN & HEMELWATERSYSTEMEN

dakgoot-bakgoot-279-x-178px-1.jpg
dakgoot-mastgoot-279-x-178px-1.jpg
dakgoot-buizen-279-x-178px.jpg

BAKGOTEN

MASTGOTEN

BOUWDELEN

bouwdelen-deklijst-279-x-178px-1.jpg
bouwdelen-muurafdekker-279-x-178px.jpg
bouwdelen-dakkapellen-279-x-178px.jpg

DEKLIJSTEN

MUURAFDEKKERS

bouwdelen-dakonderbreking-279-x-178px.jp
bottom of page