top of page
foto-troffelvloer-2.jpeg

H42

DEKVLOEREN EN VLOERBEDEKKINGEN

ORKA SYNTHETICS BV

De naam "Orka" vindt zijn oorsprong in de oprichters van het bedrijf, die afkomstig waren van andere bekende vloerenbedrijven, namelijk Sikkens en Sigma. Het idee om Orka op te richten ontstond wellicht vanuit de overtuiging dat ze het beter konden doen, vooral op het gebied van troffelvloeren, aangezien kunststofvloeren destijds nog in de kinderschoenen stonden.

Wat betreft de naam Orka, zijn er verschillende verhalen. Eén versie suggereert dat het bedrijf op zoek was naar een korte naam die kon worden toegevoegd aan het type vloer, zoals een "Orka Troffelvloer" en een "Orka Gietvloer". Aangezien bedrijven destijds vaak familienamen hadden, werd "Orka" gezien als een gulden middenweg met drie families als eigenaar. Er is ook een ander verhaal dat beweert dat Orka staat voor 'Onze Recepten Kloppen Altijd', hoewel de indruk bestaat dat dit later is bedacht.

Voor de oprichter, wiens hart uiteindelijk bij het bedrijf lag, was het werken bij Orka een interessante uitdaging. Terugkijkend op de jaren bij Orka herinnert hij zich vooral de vele mooie locaties waar het bedrijf actief was en de kans om met diverse mensen en bedrijven in contact te komen.

Orka blijft zich ontwikkelen en werkt momenteel aan de creatie van een flexibele mortel die bedoeld is om twee vloerdelen te verbinden. De samenwerking met verschillende verwerkers en andere bedrijven leidt tot nieuwe producten en oplossingen. Orka staat bekend om zijn flexibiliteit, zowel in productprogramma's als bij het leveren van maatwerk.

In de toekomst hoopt Orka te blijven groeien terwijl het de persoonlijke en nauwe relatie met klanten behoudt. De focus ligt op samenwerking om tot hoogwaardige eindresultaten te komen, iets wat het bedrijf hoopt nog vele jaren voort te zetten.

ORKA SYNTHETICS BV

orka logo klein.jpg

Rostockstraat 15 

7418EL

Deventer

0578 - 57 39 39
info@orka.nl
www.orka.nl

  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page