top of page

Alphathor Snow: witte EPDM dakmembranen voor maximale prestaties en duurzaamheid

Externa lanceert Alphathor Snow op de Benelux markt: een revolutionaire witte EPDM variant voor platte daken! “Door de uitbreiding van het Alphathor EPDM gamma met drie witte membranen breekt een nieuw tijdperk van EPDM dakdichting aan” aldus Dirk Thijs, Salesmanager van Alphathor Benelux. De unieke witte dakmembranen bieden ongeëvenaarde eigenschappen en voordelen voor zowel nieuwbouw- als renovatiedaken.

Maximale warmtereflectie, minimale opwarming


Alphathor biedt met de witte EPDM variant de oplossing om het hitte-eiland effect in steden kwalitatief en duurzaam aan te pakken. Alphathor Snow beschermt het dak en verhoogt tegelijk de energieprestaties ervan. De lichte, witte kleur heeft een hogere reflectiviteit dan traditionele zwarte membranen, wat betekent dat het materiaal minder warmte opneemt van de zon. Waar een zwart dakvlak in de zomer temperaturen tot 80˚C bereikt, blijft een dak met witte dakbedekking tot wel 50% koeler. Het dakvlak warmt dus tot 40°C minder op.Alphathor Snow bevordert de levensduur van het dak, voorkomt oververhitting en maakt koeling van woningen en gebouwen veelal overbodig. De dakbedekking draagt hiermee rechtstreeks bij aan het leefbaarder maken van steden en het algemeen welbevinden van de bewoners.


Witte EPDM dakbedekking heeft daarnaast ook een positieve invloed op het rendement van zonnepanelen. Per graad boven 25°C verliezen zonnepanelen ongeveer 0,5% aan opbrengst. Door de warmtereflectie blijven de zonnecellen op een dak met witte EPDM koeler. Dit resulteert in een verhoogde opbrengst tot wel 15%.
Extra voordelen, zelfde prijs

Bij bitumineuze en andere dakmembranen betaal je al snel 6 €/ tot 12 €/extra voor een witte variant. Bij Alphathor EPDM is dit niet het geval. De prijs van Alphathor Snow is dezelfde als die van het standaard grijs Alphathor dakmembraan. Kiezen voor extra warmtereflectie is dus met Alphathor niet langer een budgettaire keuze.


Geen bruin regenwater: perfect voor recuperatie

In tegenstelling tot diverse andere bitumineuze en EPDM dakmembranen kleurt Alphathor het regenwater niet. Alphathor EPDM is een zuivere, inerte dakbedekking. Het membraan is chemisch niet-reactief en geeft geen schadelijke stoffen af. Het regenwater dat van het dak stroomt blijft bijgevolg schoon en veilig voor hergebruik of lozing.


Sneller, Sterker, Beter

Uniek aan de Alphathor EPDM dakmembranen is dat ze homogeen thermisch lasbaar zijn op 450°C. Hierdoor kennen ze een ongeëvenaarde sterkte en duurzaamheid. De homogene lasnaden zijn betrouwbaar en bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden.


Alphathor combineert een gewapend EPDM membraan met glasvezelwapening met een onderlaag van zelfklevend butyl. Dit maakt het mogelijk om de membranen rechtstreeks op zuivere ondergronden te plaatsen zonder hechtprimer. Hierdoor wordt de installatietijd verkort en worden er kosten bespaard.


Twee kleuren, drie uitvoeringen


Alphathor EPDM is in drie verschillende uitvoeringen beschikbaar om aan de specifieke eisen van elk nieuwbouw- of renovatiedak te voldoen: van eenvoudige residentiële daken tot de meest complexe industriële daken.Alphathor ZKB


Alphathor ZKB is voorzien van een volledige butyl zelfklevende onderlaag om een uiterst duurzame, strakke en esthetische afwerking op elk dakvlak te garanderen. Het membraan is snel en efficiënt zonder hechtprimer aan te brengen waardoor de installatietijd wordt verkort.


Alphathor ZKP (NIEUW)


Deze nieuwe variant met partiële verkleving combineert de voordelen van een zelfklevende onderlaag met de functie van dampdrukverdeling. Alphathor ZKP minimaliseert bijkomend het risico op vochtophoping onder het dakmembraan. Dit maakt de dakbedekking uitermate geschikt voor veeleisende daken waarbij waterdamp een belangrijke rol speelt.


Alphathor NKT


Deze naakte Alphathor variant zonder zelfklevende hechtlaag wordt mechanische bevestigd of losliggend geplaatst met ballast. Dit dakmembraan is uitermate geschikt voor industriële daken of daken waar verlijming op de ondergrond niet gewenst is. Bovendien kan Alphathor NKT doorheen alle seizoenen worden verwerkt, ook bij temperaturen onder 5°C.Erkende installateurs

Om een juiste installatie van Alphathor EPDM te waarborgen, is het product uitsluitend beschikbaar via een zorgvuldig geselecteerd dealernetwerk. Alphathor investeert in opleidingen en biedt maximale ondersteuning aan dakdekkers die met Alphathor EPDM aan de slag gaan. Na de succesvolle lancering in België en Nederland eerder dit jaar groeit het aantal erkende installateurs snel. Dakdekkers zijn lovend over Alphathor zodra ze de vele voordelen ontdekken en ervaren.


“Ik ben ervan overtuigd dat wij met de de unieke Alphathor dakmembranen een prominente positie zullen innemen in de EPDM-markt” besluit Dirk Thijs. Onder de slogan “Sneller, Sterker en Beter" herschrijft Alphathor vandaag de toekomst van EPDM dakbedekking.


Alphathor Benelux

9e Liniestraat 13G

3200 Aarschot

Sacha Lens

Marketing & Communicatie

Tel: +32 471 20 53 61

2.025 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page