top of page

BADKAMERTRENDS 2023: ALLES OP EEN RIJ

Het nieuwe jaar staat voor de deur, dus kunnen we het hebben over de badkamertrends van 2023. Badkamer of toilet renoveren, een compleet nieuwe badkamer ontwerpen en installeren, de mogelijkheden zijn ontelbaar. Hieronder een vooruitblik op de badkamertrends van volgend jaar:

  • Haal buiten naar binnen

  • Duurzaamheid

  • Natuurlijke materialen met een zachte uitstraling

  • Scandinavische look: organische vormen

  • Durf donker

  • Optimale hygiëne: douche-WC

Haal de natuur naar binnen: aardetinten en ton-sur-ton We beginnen met de trend die we vorig jaar ook al zagen: aardetinten en ton-sur-ton. De badkamer is steeds meer een plek om je terug te trekken en te relaxen: mensen kiezen voor een heerlijk ligbad of regendouche. Sfeerbepalend zijn de gekozen kleuren, deze moeten rustgevend zijn. Om die reden zien we steeds vaker beige, terracotta, zand en bruin in de badkamer. Vooral tegels in deze kleur of geverfde muren in combinatie met gouden details zijn momenteel populair.

Ton-sur-ton is eigenlijk niets meer dan één basiskleur, die terugkomt in verschillende tinten. Dit is natuurlijk ideaal in een badkamer met aardetinten. Kies bijvoorbeeld een bruine basiskleur die wordt gecombineerd met wit sanitair en textiel in terra, beige of zandkleurig en overige accessoires in deze tinten, of in hout.

Duurzaamheid Het is in deze tijd een beetje voor de hand liggend, maar in 2023 zullen we steeds vaker duurzame en waterbesparende producten terugzien in de badkamer. Het is dus steeds gebruikelijker om te investeren in milieuvriendelijk sanitair. Je kunt hierbij denken aan waterbesparende toiletten. Deze zorgen er in de meeste gevallen voor dat er minder water verbruikt wordt tijdens het doorspoelen, maar wel dezelfde waterdruk. Zo merk je er bijna niks van.


Natuurlijke materialen met een zachte uitstraling Deze trend sluit natuurlijk perfect aan bij duurzaamheid: natuurlijke materialen. Men vindt het steeds belangrijker worden dat er milieuvriendelijke productieprocessen plaatsvinden en materialen als plastic komen minder vaak voor. Natuursteen, marmer en hout worden steeds vaker onderdeel van de badkamer. Deze materialen worden vaak gecombineerd met goud of chroom, die beide een zachtere uitstraling hebben. Kranen en accessoires kunnen allemaal in dezelfde edele oppervlakken worden uitgevoerd, dit zorgt voor een luxe uitstraling.


Scandinavische uitstraling: organische vormen De Scandinavische trend zet zich ook in de badkamer voort. Organische vormen en Scandinavische invloeden vullen de badkamer. De strakke lijnen verdwijnen steeds meer en maken plaats voor ronde en organische vormen. Er zal massaal gekozen worden voor ronde spiegels, badmatten met ronde hoekjes en kranen met een minder strakke afwerking. Japandi, waar Scandi én Japan terugkomen, met invloeden van een langzaam en eenvoudig leven. Perfect om een ruimte te creëren die rust en welzijn omarmt. De combinatie van het minimalisme en de functionaliteit van Japans design en de warmte en rust van Scandi design. Japandi is de perfecte look voor een functionele en fijne badkamer.


Intimiteit door donkere elementen Een donkere badkamer straalt luxe uit, zorgt voor een mysterieus gevoel maar vooral voor een gevoel van geborgenheid. Na een drukke werkdag tot rust komen in een warm bad? In een donkere badkamer heb je minder prikkels om je af te leiden waardoor je nog beter ontspant.


Optimale hygiëne: de douche-wc De douche-wc heeft sinds zijn introductie, ruim 10 jaar geleden, een hele revolutie doorgemaakt. Tegenwoordig is de douche-wc geen uitzondering meer, maar steeds meer de norm. Technische details, uiteenlopend van een sensor voor het automatisch openen van de klep, de gebruikersidentificatie in de zitting, tot het brede scala aan instelmogelijkheden voor de verwarmbare zitting, douchesproeier en regelbare warme lucht föhn, garanderen optimaal comfort en hygiëne.
Ruwekampweg 2

5222 AT

's-Hertogenbosch

1.744 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page