top of page

Combifor systeemvloer

Traditionele werkwijze, vernieuwende oplossingen

Een Combifor systeemvloer wordt op dezelfde manier opgebouwd als een traditionele constructie met betonnen liggers. Toch zijn er grote verschillen: Combifor vloeren zijn veel lichter en flexibeler met behoud van sterkte. Er wordt bovendien veel sneller gebouwd door toepassing van een speciaal ontwikkeld muurprofiel met haakbeugels en schuif-koppelstuk.


U kiest de vloeropbouw

De Combifor systeemvloer kan bestaan uit een toplaag van beton, zwaluwstaartplaten of van hout. De vloer heeft dus geen extra constructieve betonvloer met wapening nodig om sterk en stijf aan te voelen. De Combifor liggers zijn tussen de 35 % en 55 % stijver dan vergelijkbare stalen liggers. In alle situaties biedt Combifor de combinatie van lichtgewicht materialen en een oersterk eindresultaat. Voor nieuwbouw én renovatie.


Twee varianten

Er zijn twee varianten die gebruik maken van dezelfde stalen liggers: de Combifor Flex en de Combifor Fix.

  • Bij de Combifor Flex wordt onder de stalen liggers een Thermostrip aangebracht. Dit is een koudebrugisolator en drager van de standaard isolatieplaten. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor variërende hart-op-hartafstanden (ideaal voor renovatie).

De montage is eenvoudig. Bekijk het filmpje:

  • Bij de Combifor Fix wordt de vloer geïsoleerd door isolatiebroodjes. De vloer lijkt daarmee qua opbouw op de traditionele balken-en-broodjesvloeren met gangbare hart-op-hartmaten van 488 en 610 mm (ideaal voor nieuw- en aanbouw).

De montage is eenvoudig. Bekijk het filmpje:


Renovatie of nieuwbouw: de vloer past altijd! De liggers hebben een minimale standaardlengte van 3 meter en maximaal 5 meter. Schuif-koppelstukken bieden dé uitkomst daar waar de maten in de praktijk teveel verschillen. Op deze manier kan de nieuwe systeemvloer altijd passend gemaakt worden. Ideaal voor nieuwbouw én renovatie. Daarnaast is onze Combifor systeemvloer uiterst geschikt als verdiepingsvloer! Veel snellere montage dan traditionele vloer De toepassing van het muurprofiel met de haakbeugels versnelt het totale vloeropbouwproces aanzienlijk. Het muurprofiel bevestigt u aan de bouwmuur. Met de haakbeugel hangt u de ligger eenvoudig aan het muurprofiel. Het schuif-koppelstuk maakt alles pas. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de bouw altijd door kan gaan. Systeemvloeren opgebouwd uit lichte en compacte materialenHet aanbrengen van een systeemvloer kan door u of uw aannemer uitgevoerd worden. Met een Combifor systeemvloer van Duofor kunt u namelijk ook heel gemakkelijk zelf uw vloer installeren. Bent u op zoek naar een ervaren Combifor monteur? Klik dan hier en vindt een monteur in uw buurt. Mocht u vragen hebben over de systeemvloeren, dan kunt u ons gerust bellen via +31 (0)162 31 41 66 of mailen naar verkoop@duofor.nl.


Duofor B.V.

Lage Ham 50b

5102 AD Dongen

Nederland

F: +31 (0)162 32 00 442.427 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page