top of page

Electrische verwarming van JIRLUMAR

Het gebruik van gas in huishoudens neemt wereldwijd af en velen zoeken naar alternatieve verwarmingsmethoden. Een uitstekend alternatief voor gasverwarming is de elektrische radiator van Jirlumar. Deze maakt gebruik van zelfopgewekte energie en biedt efficiënte verwarming zonder gas. Elk vertrek kan worden uitgerust met een geschikt model; met een ingebouwde thermostaat die eenvoudig te bedienen is, zelfs via een app op uw mobiel. De installatie is moeiteloos: bevestigen aan de wand en inpluggen. Bovendien zijn elektrische kachels geschikt als hoofdverwarming, met snelle opwarming dankzij ingebouwde ventilatoren. Verwarming via lucht voelt comfortabeler aan dan traditionele methoden. Wanneer de gewenste temperatuur bereikt is, schakelen de kachels automatisch uit, en via een app kunt u het energieverbruik monitoren.Maar welk type is het meest geschikt?

Infraroodverwarming wordt aangeraden vanwege zijn gerichte straling die eerst muren en vloeren verwarmt alvorens de rest van de kamer. Ideaal voor woonkamers, het kan zelfs boven het plafond worden gemonteerd, bij zithoeken of werkplekken. Het benodigde vermogen hangt af van de ruimte, isolatie en het gebruik.


Hoe verschilt elektrische verwarming van traditionele methoden?

Elektrische verwarming heeft geen gasaansluiting nodig en kan zelfs gekoppeld worden aan zonnepanelen. Terwijl gas vaak op één punt wordt gebruikt, kunnen elektrische radiatoren op meerdere plekken worden geïnstalleerd. Elektrische verwarming werkt sneller, waardoor kamers snel op temperatuur zijn. Enkele voordelen zijn automatische uitschakeling bij gewenste temperatuur, tot 20% besparing op de energierekening door gerichte verwarming en een lange levensduur.Overweegt u een zuinige elektrische verwarming aan te schaffen?

De besparingen kunnen oplopen tot wel 800 euro per jaar aan vaste lasten, vooral wanneer zonnepanelen worden gebruikt. Bij de keuze tussen staal en aluminium voor de kachel, bedenk dat staal langer warmte vasthoudt terwijl aluminium een strak en lichtgewicht ontwerp biedt met goede warmtegeleiding. Voor de esthetiek kunt u kiezen tussen verschillende vormen zoals vierkant of rond. Het is echter raadzaam om deskundig advies in te winnen om overmatig vermogen of verkeerde installatie te voorkomen. Bij twijfel over de benodigde verwarming, raadpleeg een professional om problemen te vermijden.Luuk Peters

Heeft u vragen over dit product of één van onze andere producten? Ik help je graag verder!


1.818 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page