top of page

Kies voor de RENOLIT ALKORPLAN koele dakbanen en plant een boom


Energie-efficiëntie is cruciaal voor de toekomst van de industrie. De impact van de klimaatverandering, de toenemende schaarste aan natuurlijke hulpbronnen en energie maar gewoonweg ook het besef dat er geen planeet B is dwingt de mens op zoek te gaan naar steeds efficiëntere oplossingen en producten.

Daarom hebben wij, als fabrikant van dakafdichtingsmembranen, revolutionaire producten ontwikkeld in de dakafdichtingsector. Producten met schitterende prestaties op vlak van energie-efficiëntie en ecologische voetafdruk.

RENOLIT ALKORPLAN Bright is een cool roof met een uitstekende zonnereflectie-index (SRI) van 115. Deze dakbaan verlaagt de kosten voor airconditioning, zorgt voor een hoger rendement van zonnepanelen, houdt de isolatie op een ideale temperatuur zodat ze optimaal blijft presteren en brengt dankzij de reflectie ook extra natuurlijk licht binnen in je gebouw.

De RENOLIT ALKORPLAN Smart dakbaan is een cool colour dakbaan die naast een perfecte waterdichtheid en goede mechanische en chemische weerstand ook een langere levensduur heeft en bovendien energiebesparend, duurzaam, veelzijdig, esthetisch en bestand is tegen uv-stralen. RENOLIT ALKORPLAN Smart dakbanen bestaan in neutrale kleuren, geïnspireerd door de natuur, en daardoor kunnen ze in om het even welke omgeving worden geplaatst.

De RENOLIT ALKORPLAN koele dakbanen verlagen de binnentemperatuur van je gebouw, zorgen voor energiebesparing en verlagen de CO2-uitstoot. Dé oplossing om het hitte-eilandeneffect in steden te bestrijden en dus een enorme verbetering voor iedereen.

En bovendien kunnen de dakbanen op het einde van de levenscyclus volledig gerecycleerd worden.Maar wij wilden nog verder gaan en besloten daarom om voor elke 100 m² RENOLIT ALKORPLAN Bright of Smart een boom te planten.


  • Elke boom wordt geografisch gelokaliseerd en gefotografeerd. Je kan bovendien het verhaal volgen van het project waaraan de boom bijdraagt.

  • De bomen zullen rechtstreeks worden geplant door mensen die het meest baat hebben bij de sociale en lokale voordelen van agroforestry-projecten - een combinatie van duurzame bosbouw en landbouw.


  • Dankzij uw keuze krijgen duizenden boeren de kans om met uw financiële steun fruitbomen aan te planten – na verloop van tijd zowel een bron van voedsel als een extra inkomen - of bomen die nuttig zijn voor het lokale ecosysteem, bijvoorbeeld om woestijnvorming tegen te gaan of ontboste gebieden opnieuw aan te planten. Treedom gaat als volgt te werk: de boeren zelf stellen voor welke boomsoorten ze op hun eigen grond willen aanplanten, rekening houdend met het nut ervan en de lokale toepassing. Ze planten de bomen, lokaliseren ze geografisch, fotograferen ze, verzorgen ze en oogsten uiteindelijk de vruchten.

  • Elke boom van het Cool ³ bos zal gedurende een levensduur van 10 jaar gemiddeld 345 kg CO2 uit de lucht halen. En aangezien bomen gemiddeld langer leven dan 10 jaar is het voordeel zelfs nog groter.

  • Onze partner Treedom heeft als enige een website waar mensen en bedrijven op afstand bomen kunnen planten en online volgen, en zo lokale boeren over de hele wereld financieel steunen. Sinds de start in 2010 heeft Treedom samen met ongeveer 180.000 lokale boeren meer dan 3.000.000 bomen aangeplant, dit dankzij een gemeenschap van 271.000 mensen en meer dan 8.600 bedrijven. Treedom maakt sinds 2014 deel uit van de Certified B Corporations, een netwerk van bedrijven die uitmunten door hun belangrijke ecologische en sociale prestaties.


  • Wanneer je een RENOLIT ALKORPLAN koele dakbaan kiest voor je dak, dan krijg je een certificaat met de vermelding hoeveel kg CO2 je bespaart.

  • Enthousiast over dit project? Bezoek dan www.treedom.net en help als bedrijf of als persoon om onze planeet nog groener te maken.Industriepark De Bruwaan

9700

Oudenaarde

1.740 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page