top of page

NBS DE NO.1 GRATIS BESTEKSYSTEMATIEK VAN NEDERLAND


Al meer dan 2000 gebruikers hebben de NBS besteksystematiek ervaren en dit aantal neemt dagelijks toe. Deze gebruikers variëren van bestekschrijvers, architecten, modelleurs, bouwondernemingen, woningbouw coöperaties tot projectontwikkelaars. Op meer dan een tiental HBO en MBO instellingen word reeds onderwijs gegeven middels de NBS besteksystematiek aan zowel de toekomstig bestekschrijver als modelleur en dit aantal neemt snel toe.


Waarom NBS:

- Aangeboden informatie in de databases is up to date.

- Bestek opstellen met meerdere indelingen werksoorten en/of de NL/SFB mogelijk.

- Directe koppeling bestek met BIM model doormiddel van NBS-SFB.

- Linked data specificaties van fabrikanten, direct info over het fabrikantproduct.

- Werkt naadloos samen met de meest populaire software, Kubus Spexx, Archicad en Revit

- De NBS besteksystematiek is kosteloos en licentie vrij te gebruiken.


Aangeboden informatie in de databases is up to date.

De besteksystematiek van NBS wordt gekenmerkt door eenvoud en biedt actuele aan wet- en regelgeving getoetste data voor betrouwbare bestekken. NBS houd dagelijks de veranderingen in de Nederlandse bouwregelgeving in de gaten daarnaast zijn ook de bouwproductenverordening en Europese richtlijnen verwerkt zoals de laagspanningsrichtlijn, de gasverbrandingstoestellen richtlijn, de drukapparatuur richtlijn en de liftenrichtlijn. NBS besteksystematiek bevat de meest actuele normen die voortvloeien uit deze verordeningen en richtlijnen.

Bestek opstellen met meerdere indelingen werksoorten en/of de NL/SFB mogelijk.


De NBS werksoorten hoofdstukken volgen de volgorde van werksoorten in het bouwproces zoals in het oorspronkelijke SRW (Standaard Referentiebestek voor de Woningbouw). Ze zijn vervolgens allemaal eenduidig opgebouwd uit gestandaardiseerde paragrafen. Hierdoor is in ieder hoofdstuk, elke soort informatie op de zelfde plek terug te vinden. De functionele en de bestaand werk paragrafen zijn volledig ingevuld in alle hoofdstukken. Ook eventuele stelposten zijn als paragraaf onder de hoofdstukken opgenomen.

Het NBS-SFB pakket is een met zorg samengestelde catalogus doormiddel van een koppeling tussen de NL/SfB uitgegeven door BIM Loket en de werksoorten catalogus van NBS. Dit elementen bestek is tevens om te sorteren naar werkensoorten.


Directe koppeling bestek met BIM model doormiddel van NBS-SFB.

Indien de NBS-SfB catalogus is gekoppeld in uw BIM omgeving (Archicad of Revit) kunt u rechtstreeks uit uw BIM omgeving een export maken naar de bestekverwerker KubusSpexx. Dit geeft u de mogelijkheid om alle in het model opgenomen keuzes verder uit te werken in uw bestek.

Linked data specificaties van fabrikanten, direct info over de producten van de fabrikanten.

In de bouwstofspecificaties van fabrikanten is een hyperlink opgenomen naar de productinformatie op de website NBS-bouwmaterialen.nl. Dit is de zogenaamde NBS ‘Linked data specificatie’. De bestekschrijver beschikt hiermee over de juiste en meest actuele informatie op de juiste plek in de besteksystematiek. Ook wordt hiermee dubbele invoer van data voorkomen wat tijd en geld bespaart en fouten voorkomt. In een PDF projectbestek kan ook de hyperlink worden opgenomen waarmee een aannemer bij de bouwstofspecificatie eenvoudig de informatie van de fabrikant kan raadplegen.

Werkt naadloos samen met de meest populaire software, Kubus Spexx, Archicad en Revit.

Met KUBUS Spexx schrijf je makkelijk elk soort bestek. Of het nu een NBS bestek is of een NBS-SfB elementenbestek; het maakt voor KUBUS Spexx niet uit. Of gebruik eigen coderingen en specificaties, leg deze vast in favorieten. Met het navigatievenster blader je snel door referentiebestekken. Of je gebruikt de veelgeprezen browser met preview. Het trefwoordenregister bevat een zoekfunctie voor fabrikanten en producten.

Voor de Archicad Classification Manager heeft NBS de NBS-SfB_Archicad-03-22.xml codering ontwikkeld en voor de Revit Assembly Code heeft NBS de NBS-SfB_Revit-03-22.txt codering ontwikkeld om met NBS te werken binnen uw BIM omgeving. Middels deze coderingen kunt u exports maken naar Kubus Spexx.


De NBS besteksystematiek is kosteloos en licentie vrij te gebruiken.

De NBS besteksystematiek kan kosteloos en licentie vrij worden gebruikt door de voorschrijvende markt. De laatste ontwikkelingen worden aangeboden middels onze website www.nbsbestek.nl.

Wacht niet langer en gebruik ook NBS als de onderlegger voor uw bouwprojecten.NBS BV

Herenweg 69 -

1433 GX - Kudelstaart


1.589 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page