top of page

Nieuw assortiment Protex: Voordelen van kunststof met de looks van hout

Protex, merk van Fetim Group, lanceert haar nieuwe assortiment kunststof gevelbekleding. Protex heeft de uitstraling van hout, wordt verwerkt als hout, maar heeft de duurzaamheid van kunststof gevelbekleding. Hiermee biedt het merk het beste van twee werelden voor de eindgebruiker, aannemer en ontwerper van gebouwen.


Visueel en financieel voordeel

Het vernieuwde assortiment kunststof gevelbekleding bestaat uit een massieve door- en door-gekleurde kunststof kern. Door deze massieve opbouw kan Protex verwerkt worden zonder afwerkprofielen. Net als hout kan Protex met een open voeg worden verwerkt en daardoor heeft het de look van een houten gevel. Niet alleen visueel is dit een voordeel maar ook financieel. Ervaringscijfers tonen dat er tot 25% kosten op arbeid en 15% op materiaal bespaard kan worden, indien er niet met afwerkprofielen wordt gewerkt en het genageld wordt in plaats van geschroefd.

Design naar hedendaagse wens consument en ontwerpers

De Protex Sense collectie is verrijkt met drie nieuwe kleuren en de Urban collectie is voorzien van twee nieuwe grijstinten. Protex Sense is de zeer succesvolle serie voorzien van een kleurfolie en heeft een subtiele houtnerfstructuur. Daarbij is de kleurfolie UV bestendig. De matte kunststof toplaag van Protex Urban is voorzien van een nieuw ontwikkelde ingeperste houtnerfstructuur, welke past in de hedendaagse wens van de consument en ontwerpers.

Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

De vernieuwde Protex collectie voldoet geheel aan de toepassingseisen die gesteld worden voor Nieuwbouw als ook Verbouw & Renovatie. Eisen die gericht zijn op o.a. milieu, bruikbaarheid en veiligheid komen terug in Protex. Zo voldoet Protex aan het belangrijkste milieucertificaat ISO14001 en de brandklasse D / C voor resp. Sense en Urban zorgt voor een veelvoud aan toepassingen. Een bijkomend en impactvol voordeel is dat de producten volledig recyclebaar zijn.Adres: Abram Dudok van Heelstraat 4

Postcode: 1096 BE

Plaats: Amsterdam

T: 020-5805333 E: marketing@fetimgroup.com W: www.protex-gevelbekleding.nl1.058 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page