top of page

NIEUW IN NBS: TONZON


TONZON is jouw betrouwbare partner in isolatie


TONZON is de uitvinder van een isolatietechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van lucht die overal aanwezig is. De benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming in het materiaal opgesloten. Zij hebben als het ware de thermosfles flexibel gemaakt. TONZON is in Nederland met het thermoskussen vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles.


De geschiedenis

Het verhaal achter TONZON

Het bedrijf is opgericht in 1980 door de uitvinder van de nieuwe isolatietechniek A.J.M. (Ton) Willemsen. Na al die jaren is hij nog steeds directeur van het bedrijf. TONZON heeft een netwerk opgericht van lokale installatiebedrijven en gespecialiseerde ambachtslieden. Daardoor blijven de reiskosten beperkt en kunnen vrijblijvend offertes worden uitgebracht. Zo kan de consument met een gerust hart het werk door een lokale ZZP’er laten uitvoeren wanneer deze behoort tot het netwerk van vertrouwde specialisten.


Onze missie

Zo gaan we te werk

TONZON is een revolutionair isolatiebedrijf dat proactief meedenkt met de klant om het juiste product voor elk type gebouw in te zetten. Met het oog op innovatie, zorgen wij ervoor dat ons isolatiemateriaal op een professionele manier geïnstalleerd wordt. Hierin speelt onze veelzijdigheid aan isolatiemethodes een grote rol. Met onze samenwerking van betrouwbare partners, geven wij deskundig advies en garanderen wij de beste oplossing.Onze teamleden werken dagelijks met passie aan de producten van TONZON. Een groene toekomst: dat is ons doel.


Het bedrijf

Een kijkje achter de schermen

TONZON is voor zover bekend het eerste productiebedrijf dat volledig in haar eigen elektriciteitsbehoefte voorziet. In 2016 produceerden de zonnepanelen op het dak meer stroom dan het bedrijf zelf verbruikte. Het andere deel van het dak is bedekt met mos. Mos vangt fijnstof uit de lucht, beperkt de opwarming van het klimaat en biedt een veilige nestplek voor een paar scholeksters. Op het fabrieksterrein is een moestuin aangelegd voor het personeel.


Onze visie

Een blik op de toekomst.

In onze moderne wereld wordt klimaatverandering een alsmaar groter probleem. TONZON zet zich in om op klantgerichte wijze te werken aan een groener milieu. De producten van TONZON dragen bij aan een gezondere leefomgeving. Binnen 10 jaar wil het bedrijf haar vernieuwende isolatie- techniek plaatsen in gebouwen die geschikt zijn voor de meest effectieve methode.

Ir. Schiffstraat 220

7547 RD

Enschede
2.132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page