top of page

Projectinrichting met bamboe


STEEDS MEER ONTWERPERS KIEZEN VOOR EEN PROJECTINRICHTING MET BAMBOE. BAMBOE ALS MATERIAAL VOOR VLOEREN, PLAFONDS, TRAPPEN EN MEUBELS BLIJKT EEN SLIMME KEUZE ALS HET GAAT OM EEN DUURZAAM INTERIEUR. JE ZIET HET DAN OOK STEEDS VAKER IN DE HORECA, IN KANTOORINTERIEUR EN WONINGEN. WAT ZIJN NU DE 5 GROOTSTE REDENEN OM VOOR BAMBOE TE KIEZEN IN HET INTERIEUR?


  1. Bamboe is beschikbaar in verschillende kleuren. Bamboe is van naturel lichtgeel onder de groene schil. Door middel van verhitting van de vezels kan het materiaal bruin gekleurd worden en zelfs tot volledig zwart. Ook is het mogelijk om met behulp van op kleur gebrachte olie of lak het uiterlijk nog meer naar wens aan te passen. De mogelijkheden om te combineren en mixen in het interieurdesign maakt het een heel interessant materiaal voor binnenhuis architecten.

  2. Bamboe is beter bestand tegen slijtage. Als het gaat om ruimtes met intensief gebruik, zoals horeca en kantoren, is het slim om een bamboe vloer te overwegen of tafelbladen uit massief bamboe. Vele voetstappen, geschuif met stoelen en tafels… dit soort gebruik zorgt ervoor dat houtwerk er snel ‘uitgewoond’ uitziet. Een bamboe vloer is in dit soort situaties een goede keuze omdat deze van alle houtsoorten relatief goed tegen impact van buiten kan. Volwassen bamboestengels die tot platen geperst worden, hebben een hogere drukvastheid dan hout, bakstenen en beton. Ook heeft geperst bamboe een hogere breukweerstand dan staal.

  3. Geperst bamboe past naadloos in een strak, modern interieurontwerp. Bamboe is al lang los gekomen van het stigma van de jaren 60 rotan stoeltjes. In plaats van als holle stengels wordt bamboe tegenwoordig vooral ingezet in de vorm van geperste latten. Met deze latten kun je strakke, gladde oppervlakten maken die, in tegenstelling tot kunststof of beton, wél nog levendig ogen. De vrij lineaire nerven en genuanceerde kleurverschillen maakt massief bamboe tot een prachtig, modern materiaal. Het past goed bij een interieurontwerp waarin een natuurlijke uitstraling gewenst is, maar waarin niet een té bohemien of weelderige sfeer wil worden gecreëerd. Bamboe werkt goed in een projectinrichting waarin een zen, ‘clean’ interieur gewenst is dat modern en rustig oogt.

  4. Bamboe wordt gezien als een duurzaam materiaal. Bamboe neemt als gewas meer CO2 op dan andere houtsoorten. Daar komt bij dat het erg snel aangroeit waardoor er geen grote leegtes van braakliggend land overblijven zoals bij boskap voor tropisch hardhout. Bamboe heeft weinig water nodig om te groeien. Voor een eco interieur is bamboe dus een goede keuze. Lees hier meer over de duurzaamheid van ons bamboe.

  5. Bamboe interieur daagt bij aan een gezond binnenklimaat. De warme uitstraling van de bamboevezel die zich tijdens het persen verweeft tot houtnerf structuur geeft een rustig uiterlijk. Wij geloven dat natuurlijke materialen in een werkruimte of huiselijke omgeving een goed effect hebben op onze hersenen, of dit nu in een strak minimalistisch design is verwerkt is of in een woonboerderij met een rustiek karakter.KOSA BAMBOO


Papaverweg 37A 1032 KE Amsterdam 020 6368714 info@kosabamboo.nl www.kosa-bamboo.nl

1.256 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page