top of page

Specialisten uit Etten-Leur herstellen magazijnvloer van de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam

Bijgewerkt op: 8 jan. 2021

Van Rooij Bouwtechniek doet onderzoek, geeft advies en biedt oplossingen op het gebied van gietvloeren, vochtbestrijding, betonreparatie, gevelrenovatie, reiniging, speciale coatings en andere bouwchemische toepassingen. De onderneming heeft alle technieken en apparatuur in huis, waardoor Van Rooij snel kan inspringen op elke klantvraag. Dit kwam goed van pas bij een bijzondere renovatieklus in de magazijnen van de Nationale Opera en Ballet in Amsterdam, in de kelders van het gebouw dat het stadhuis combineert met een muziektheater en dat in de volksmond bekend staat als de 'Stopera'.

Het gebouw van de Nationale Opera en Ballet werd in 1986 in gebruik genomen. In de afgelopen 34 jaar hadden de vloeren van de magazijnen in de kelder flink te lijden gehad van het intensieve gebruik. Van Rooij Bouwtechniek uit Etten-Leur mocht de vloeren renoveren. Wij spraken hierover met werkvoorbereider Jacques van der Boom:


"In die magazijnen werden onder meer podia, geluidsapparatuur, verlichtingsbomen en decorstukken opgeslagen. Door het vele schuiven met zware objecten waren de vloeren sterk versleten. Op sommige plekken waren er hele stukken uit. Wij hebben de vloeren eerst gestraald en betonreparaties uitgevoerd om weer een egale ondergrond te krijgen. Vervolgens komt daar een vloersysteem van verschillende lagen overheen.


Hiervoor hebben we eerst overlegd met Grouttech. Dat is de gewone gang van zaken. Wij maken een casus met specificaties, Grouttech adviseert over het passende vloersysteem en vervolgens zorgen onze specialisten weer voor professionele toepassing.


Hoe zag het systeem er uit?

In dit geval is gekozen voor een systeem met vijf lagen. Eerst een grondering met EP MultiUse. Dan een EP MultiUse SkimCoat spaanlaag. Daarna een MultiTop SL2 gietlaag en ten slotte twee lagen coating met PU Finish WE en PU Finish WE Colour. De laatste laag doen we met kleuren, zodat we vakken en looppaden kunnen definiëren. Dat is belangrijk voor de veiligheid van de mensen die er werken.


Was het magazijn helemaal leeg gemaakt?

Nee, dat niet. Het ging in totaal om 1.200 m², maar we hebben het werk in drie delen gedaan. Dat moest, omdat je zo'n magazijn nu eenmaal niet even helemaal leeg kunt maken. Ze hebben steeds één derde voor ons vrijgemaakt, zodat wij de verschillend etappes konden uitvoeren. Als de nieuwe vloer helemaal droog en uitgehard was, konden ze een volgend deel leeg maken voor behandeling.


Een beste klus

Het lijkt een hele operatie, maar wij zijn wel wat gewend. Dit was eerlijk gezegd tamelijk overzichtelijk. Al was het maar omdat we met de transportbus de materialen zó naar binnen konden rijden. We werken soms ook in musea, technische ruimtes, bezinkputten of hoge betonnen silo's, waar je steeds andere uitdagingen tegen komt. Of in speciale clean rooms en high care ruimtes voor de farmaceutische productie of de voedselindustrie, waar je je drie keer per dag moet omkleden.


Amsterdam bediend vanuit Etten-Leur

Ja, wel leuk inderdaad dat wij als Brabanders een opdracht in de hoofdstad kregen. Maar uitzonderlijk is dat niet.”
Grouttech Industrieweg 51|8071 CS Nunspeet|Tel: (0)341 – 251734 |info@grouttech.nl

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page