top of page

UITGAVE JULI 2023 NBS BESTEKSYSTEMATIEK


De vakantie is inmiddels al weer voorbij, de koffers zijn al weer opgeborgen op zolder, de foto's zijn uitgezocht en in virtuele albums geplaatst, het weekendje acclimatiseren is ook weer achter de rug, tijd om weer aan het werk te gaan. NBS begint met een nieuwe uitgave van onze besteksystematiek.


De besteksystematiek van NBS wordt gekenmerkt door eenvoud en biedt actuele aan wet- en regelgeving getoetste data voor betrouwbare bestekken. De NBS-database is overzichtelijk en heeft een heldere hoofdstukopbouw en indeling volgens de traditionele werksoorten classificatie. Het overgrote deel van de bouwbestekken in Nederland wordt via deze classificatie geschreven.


De NBS systematiek richt zich naast nieuwbouw ook op onderhoud aan bestaande bouw. Met de NBS besteksystematiek bent u zeker van een duidelijk contract. Uitvoerende partijen zien direct wat er van hen wordt gevraagd. Up-to-date database Traditioneel contracteren Sluit aan op UAV 2012 Periodieke updates


De NBS besteksystematiek is voor gebruikers gratis te downloaden op de website van NBS BV; www.nbs-bouwmaterialen.nl/nbs-downloadsVAN MODEL NAAR BESTEK, HET KAN MET NBS!


Vanuit uw model een werkbeschrijving voorbereiden, voorheen was dit niet echt mogelijk. Met de introductie van de NBS-elementen catalogus met de daarbij behorende classificatie tabellen voor zowel Archicad als Revit heeft NBS dit wel mogelijk gemaakt.

Door de classificatie op te nemen in uw BIM programmatuur kunt u middels

schedules output genereren voor een werkbeschrijving inclusief de door u

opgenomen velden uit het model.


De NBS-NLSFB is voor gebruikers gratis te downloaden op de website van NBS BV; www.nbs-bouwmaterialen.nl/nbs-downloads

519 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page