top of page

VILTON VERMINDERT NAGALMTIJD MET SOFTSONIC WANDPANELEN

Wederom heeft Vilton Silent Building samen met haar montagedienst een gymzaal voorzien van Softsonic wandpanelen. Deze akoestische panelen zijn, na een jaarlijkse veiligheidsinspectie door partner Bosan, aangebracht om de nagalmtijd te verminderen. Vilton nam de rol van technisch specialist op zich en verzorgde de gehele installatie van de panelen, van engineering tot montage.


Engineering van wandpanelen na quickscan meting Deze opdracht is tot stand gekomen via een samenwerking met Bosan, die sportinstallaties en -toestellen voor het bewegingsonderwijs produceert en ontwikkelt. Tijdens een jaarlijkse veiligheidsinspectie van Aeres in Lelystad voerden zij een quickscan uit, waarbij een nagalmmeting werd uitgevoerd (een extra service voor scholen). De resultaten die hieruit volgden zijn doorgezet naar Vilton.

Uit ons rapport bleek dat de ruimte niet voldeed aan de eisen voor akoestiek. Zo was de nagalmtijd 1,7 seconden, waar dit maximaal 1 seconde mag zijn. Onze engineers rekenden vervolgens uit hoeveel absorptie er nodig was om wel te voldoen aan deze eis. De montagedienst van Vilton Services bracht uiteindelijk Softsonic wandpanelen aan, die de nagalmtijd verminderen. Op één wand in de gymzaal is er zelfs een extra laag aangebracht waarmee een flutter echo wordt voorkomen (herhalend patroon van een echo door reflecterende vlakken). Na een nieuwe meting zit de nagalmtijd, zoals gewenst, onder de seconde.

Aeres heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en heeft daarom gekozen voor een gerecycled product.

74.141 petflessen voor het verbeteren van de akoestiek Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in de bouw. Daarom houdt Vilton zich voortdurend bezig met het ontwikkelen van duurzame producten en middelen. Wist u dat onze Softsonic wandpanelen voor 98% worden gefabriceerd uit gerecyclede PET flessen? Zo zijn er voor Aeres maar liefst 74.141 petflessen hergebruikt voor het verbeteren van de akoestiek. Daarnaast worden de panelen los van elkaar gemonteerd en zijn ze daardoor eenvoudig te vervangen. Lees meer over het materiaal in de brochure!

Vilton Softsonic wandpanelen met geluidsabsorberende eigenschappen De akoestische wandpanelen, ook wel bekend als Vilton Softsonic, absorberen geluid. Ze bestaan uit twee lagen: een laag stevig akoestisch materiaal (gerecyclede PET flessen) en een laag versterkt naaldvilt in een kleur naar keuze. De panelen worden hoofdzakelijk toegepast op lage wanden in sportzalen om hinderlijke galm te voorkomen en de spraakverstaanbaarheid te verbeteren. De gymzaal van Aeres in Lelystad is voorzien van 53 millimeter dik Softsonic (achter het klimraam 23 millimeter) in de kleur 2022 licht grijs. Hiermee gaat de school niet alleen voor een betere akoestiek, maar ook voor een rustige en vriendelijke ruimte. Wilt u meer weten over de producteigenschappen van Softsonic of bent u op zoek naar meer technische gegevens? U vindt ze op de website van Vilton Silent Building. Nieuwsgierig naar onze projecten? Volg ons op Instragram.Minervaweg 99

8239 DL Lelystad

+31(0)88 88 77 122


2.065 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page