top of page
silka banner.jpg

Silka

De dragende kracht van comfortabele gebouwen

 

Silka kalkzandsteen is een massief, natuurlijk materiaal, gemaakt van zand, kalk en water. Deze samenstelling geeft Silka producten unieke eigenschappen en verwerkingsvoordelen. Hierdoor bouwt u met Silka snel, goed, flexibel en arbeidsvriendelijk. Voor elke uitdaging is een Silka oplossing, van woningbouw tot renovatie en van utiliteitsbouw tot budgetsector.

De productie van Silka vraagt relatief weinig energie, er komen geen schadelijke stoffen vrij en het materiaal is volledig recyclebaar. Bouwen met kalkzandsteen betekent dan ook bouwen met een duurzaam materiaal.

Zand en kalk
De voornaamste grondstoffen van kalkzandsteen, de naam zegt het al, zijn zand en kalk. Kalkzandsteen bestaat voor zo’n 93% uit zand en voor ongeveer 7% uit kalk. Het zand voor de productie wordt op de productielocaties van Silka kalkzandsteen gewonnen in de directe omgeving. De kalk wordt bereid door kalksteen te branden dat afkomstig is uit België en Duitsland.

Mengsel
Kalk, zand en een kleine hoeveelheid water worden in de juiste hoeveelheden gedoseerd en gemengd. Dit mengsel wordt naar een reactor geleid, waarin de ongebluste kalk met water reageert. Vanuit hier vindt het mengsel zijn weg naar de persen waar het wordt samengeperst in de gewenste vormen (stenenblokken of elementen). Vervolgens vindt uitharding plaats in de autoclaaf. Dit productieproces is energie-efficiënt: er is geen sprake van schadelijke uitstoot,  omdat er gas wordt gebruikt voor de stroomopwekking. 

Recycling
Bij de productie van kalkzandsteen ontstaat productieafval. Dit bestaat uit afgekeurde producten en zaagresten. Tegenwoordig wordt het productieafval grotendeels hergebruikt door het te breken en in het productieproces terug te voeren. Het gebroken puin dient daarbij als vervanger van zand. Een kleiner deel wordt hergebruikt als funderingsmateriaal in de wegenbouw Een nieuwe toepassing van dit gebroken puin is als verharding van fietspaden in natuurgebieden. Vanwege de natuurlijke uitstraling van het puin en het zeer beperkte onderhoud dat het materiaal nodig heeft, wordt deze toepassing zeer gewaardeerd.

 

 

SILKA

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
linkedin icon.gif
silka logo.jpg

Adres: Waaldijk 97

Postcode: 4214 LC

Plaats: Vuren

T: 0183-672900
E: info@silka.nl
W: www.silka.nl

SILKA KALKZANDSTEEN

DOWNLOADS

Onyx Travertin Marble Semi-precious Natural stone Architectuur Design Luxury Sunrise Delight Dark Emerald Huvafen Royal Blue Sodalite Rubigo Luna Smokey Quartz Aurea Flamma Amethyst Ganymedes Labradorite with Golden Inlay Macarone Amazonite

TECHNISCHE DOCUMENTATIE

BOUWDETAILS

Op Archidat vindt u alle aansluitdetails voor onze Silka producten. Klik hier.

bottom of page