top of page
zeno banner.jpg

ZENO PROTECT

zeno logo klein.jpg

Oostenburgervoorstraat 132

1018 MR

Amsterdam

088 835 9366
customerservice@zeno-protect.com
zeno-protect.com

  • Twitter
  • Instagram
linkedin icon.png

Zeno protect

Al meer dan 20 jaar zijn wij de onafhankelijke gespecialiseerde producent van Schoonloop-Zones. Onze producten worden onafhankelijk getest en zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit. De collecties Excellence en Super bestaan volledig uit 100% gerecycled nylon garen en worden getuft op een geregenereerd polyester tuftdoek.  Ook ons verpakkingsmateriaal bestaat uit geregenereerd folie. Tijdens onze productie wordt er onder andere gebruik gemaakt van zonne-energie.

 

Sinds 1997 is Zeno Protect een onafhankelijke, kwaliteitsgerichte Nederlandse producent van Schoonloop-Zones. Onze producten houden de ingangen van commerciële gebouwen, scholen en ziekenhuizen enz. veilig en mooi door vuil, sneeuw en water te stoppen. Hierdoor is het mogelijk om efficiënter schoon te maken en om de onderhoudskosten te verminderen. Zeno Protect Schoonloop-Zones bevat 3 verschillende producten om te voldoen aan de esthetische vereisten en het budget van elk gebouw.

De oprichters van Zeno Protect hebben een brede, internationale ervaring op het gebied van productie en marketing van Schoonloop-Zones. De collecties Excellence, Super en Sprint worden geproduceerd in technisch geavanceerde productielocaties in overeenstemming met ISO9001 en ISO14001.

 

Door de relaties met onze partners hebben we een stabiele supply chain gecreëerd waarmee we onze klanten op een kosteneffectieve en verantwoorde manier kunnen bedienen.

Ons verkoopkantoor is gevestigd aan de Oostenburgervoorstraat 132 te Amsterdam.
Ons magazijn bevindt zich in Sint-Eloois-Vijve – België.

PRODUCTEN

EXCELLENCE

Door gebruik te maken van een combinatie van grove en fijnere filamenten borstelt Excellence schoenen krachtig schoon.

schoonloopzone-school-1440x1078.jpeg
excellence kleuren.png

Gemaakt van 100% gerecycled nylon

(o.a. afgedankte visnetten)

De garens die we gebruiken bij de Excellence collectie bestaan volledig uit 100% geregenereerde ECONYL® nylon. Dit garen wordt gemaakt van zowel post-consumer als post-industrial afval. Gebruikte visnetten dienen als één van de belangrijkste bestanddelen. De visnetten worden vermalen en via een ingenieus proces teruggebracht tot de grondstof caprolactam waarvan nieuw garen wordt gemaakt.

Hoe werkt het?

Tijdens het lopen over Excellence Schoonloop-Zone worden schoenzolen effectief gereinigd door de optimale wrijving die ontstaat. De grove filamenten van het garen zorgen voor een extra borsteleffect. De speciaal ontwikkelde fijnere filamenten geven Excellence de functionele eigenschappen waardoor ook bij intensief gebruik het aspect behouden blijft. Hierdoor zal Excellence er lang mooi uit blijven zien. De gesneden poolconstructie zorgt ervoor dat Excellence uitstekend te reinigen is.

Excellence kleuropties

Excellence is verkrijgbaar in 10 modieuze kleuren. De kleuren zijn zo gekozen dat deze uitstekend aansluiten op de achterliggende vloerbedekking. Het dessin is gemêleerd waardoor vuil en vocht niet snel zichtbaar zijn.

Intensief gebruik

Excellence is speciaal ontwikkeld voor ‘vuil kritische’ gebieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de entree, liften, rond koffie-automaten en in de overgang tussen fabrieksruimte, kantoren of keukens en restaurant. Kortom: overal waar mensen overstappen van een vuile naar een schone omgeving.
Excellence is geschikt voor zwaar commercieel gebruik en wordt veel toegepast in scholen, universiteiten, ziekenhuizen, winkelcentra, kantoorgebouwen, bioscopen, hotels etc.

SUPER

Super bestaat uit speciaal geselecteerde garens die door de bijzondere constructie zorgen voor een effectieve wrijving waardoor schoenen schoon gelopen worden.

schoonloop-zone-ziekenhuis-2-1440x1078.jpeg
super kleuren.png

100% gerecycled nylon

De garens die we gebruiken bij de Super collectie bestaan volledig uit 100% geregenereerde ECONYL® nylon. Dit garen wordt gemaakt van zowel post-consumer als post-industrial afval. Gebruikte visnetten dienen als één van de belangrijkste bestanddelen. De visnetten worden vermalen en via een ingenieus proces teruggebracht tot de grondstof ECONYL® caprolactam waarvan nieuw garen wordt gemaakt.

Hoe werkt het?

Super heeft een specifieke oppervlaktestructuur die vuil bindt en aan het oog onttrekt. De filamenten van het garen zorgen voor een efficiënte wrijving waardoor vuil en vocht worden opgevangen in het poolmateriaal van Super Schoonloop-Zone. Het dessin sluit aan bij de hedendaagse trends en laat zich prima combineren met achterliggende vloerbedekkingen. De gesneden poolconstructie zorgt ervoor dat Super eenvoudig te reinigen is.

Super kleurenopties

Super is verkrijgbaar in 10 modieuze kleuren. De kleuren zijn zo gekozen dat deze uitstekend aansluiten op de achterliggende vloerbedekking. Het dessin is gemêleerd waardoor vuil en vocht niet snel zichtbaar zijn. Bij het ontwikkelen van deze collectie is er rekening gehouden met de internationale trends van Milaan 2020.

Intensief gebruik

Super is speciaal ontwikkeld voor ‘vuil kritische’ gebieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de entree, liften, rond koffie-automaten en in de overgang tussen fabrieksruimte en kantoren of keukens en restaurant. Kortom: overal waar mensen overstappen van een vuile naar een schone omgeving.
Super is bij uitstek geschikt voor zwaar commercieel gebruik en wordt veel toegepast in scholen, universiteiten, ziekenhuizen, winkelcentra, kantoorgebouwen, bioscopen, hotels etc.

SPRINT

‘De klassieker onder de Schoonloop-Zones’

appartementencomplex-1-1440x900.jpeg

Het scherpe alternatief

Sprint Schoonloop-Zone is een budget kwaliteit en verkrijgbaar in 3 kleuren. Door de vuil verbergende eigenschappen van Sprint zullen vuil en vocht niet snel zichtbaar zijn.

Sprint kleurenopties

Sprint is verkrijgbaar in 3 tijdloze kleuren. De kleuren zijn zo gekozen dat deze uitstekend aansluiten op de achterliggende vloerbedekking. Het dessin is gemêleerd waardoor vuil en vocht niet snel zichtbaar zijn.

Toepassingsgebied

Sprint is speciaal ontwikkeld voor ‘vuil kritische’ gebieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de entree, liften, rond koffie-automaten en in de overgang tussen fabrieksruimte en kantoren of keukens en restaurant. Kortom: overal waar mensen overstappen van een vuile naar een schone omgeving.

sprint kleuren.png

STAR

Eyecatcher voor zowel binnen als buiten.

STAR-rode-spaghettimat.jpeg
STAR kleuren.png

Voor binnen & buiten

Star Schoonloop-Zone is een soepel en veerkrachtig product met een opvallende structuur die staat voor een hoge opslagcapaciteit. Het binnenlopen van zand wordt verminderd omdat de vinyl structuur ervoor zorgt dat uw schoenzolen schoongeborsteld worden tijdens het lopen.

Star is verkrijgbaar in een open en gesloten structuur. De open versie zorgt voor een maximale drainage. De gesloten structuur wordt aangeraden bij toepassing binnen.

Star de ‘eyecatcher’

Star is een aantrekkelijk alternatief voor een aluminium borstelmat. De frisse moderne kleuren geven uw entree een hoge attentiewaarde. Het product is eenvoudig te reinigen met water.  Star is antislip en geschikt voor rolstoelverkeer.

Toepassingsgebied

Star Schoonloop-Zone zorgt ervoor dat uw schoenzolen schoon worden geborsteld. Dit product is daarom zeer geschikt voor toepassing op plaatsen waar veel (grof)vuil naar binnen wordt gelopen. Door de vinyl constructie absorbeert Star geen water. Wij adviseren om achter dit materiaal een Super of Excellence Schoonloop-Zone te installeren.

EXTREME

Maatwerk systeemmat geschikt voor zowel binnen als buiten.

extreme-borstelstrips.jpeg

Maatwerk

Voor uw druk belopen entree is de aluminium Extreme systeemmat de oplossing. Tourniquets zijn kostbaar en u wilt geen onnodig risico lopen dat deze beschadigd raken. Extreme wordt op maat voor u gemaakt en is verkrijgbaar in verschillende hoogten. U kunt kiezen uit een borstelstrip of combinaties maken met rubberstrip of tapijtinlage. De tapijtinlage heeft als bijkomend voordeel dat ook water wordt geabsorbeerd.

Combineer Extreme

Extreme kunt u zowel binnen als buiten kunt toepassen. Het stevige aluminium frame zorgt ervoor dat Extreme zwaar belastbaar is en zeer intensief kan worden belopen. U kunt kiezen uit diverse tapijtinlagen binnen de collecties Excellence en Super. Zo is het mogelijk om achter deze Extreme systeemmat een combinatie te maken met een Excellence of Super Schoonloop-Zone in een gelijke kleur.

extreme kleuren.png

zeno protect

bottom of page