top of page
zilt-main.jpeg
logo-ZILT-white-def.png

ZILT ARCHITECTEN

ZILT architecten is een architectenbureau dat zich bezig houdt met zeer diverse opdrachten van verschillende schaalniveaus. Onze opdrachten-portefeuille omvat onder andere interieuropdrachten, particuliere woonhuizen, woningbouw, utilitaire gebouwen en stedenbouwkundige studies en ontwerpen. Naast nieuwbouw hebben we ervaring met renovatie en herbestemming.

ZILT architecten bestaat uit de partners Rindert Gerritsma en Jenny van Heeringen. Beide studeerden af aan de Kunstacademie ArteZ (interieur) en daarna aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam (architectuur).

VISIE

Kenmerkend voor ons werk is dat de context een belangrijke inspiratiebron vormt, of dit nu een plek op het land, in de stad of op de schaal van het gebouw (interieur of herbestemming) betreft. Voor ons is het de kunst om het karakter van de plek en haar kwaliteiten te herkennen en die te verwerken in het nieuwe ontwerp, zodanig dat beide elkaar versterken. Bij veel van de opdrachten gaat het om een specifieke locatie waar we door innovatief denken proberen een stap verder te doen dan standaard. Het is voor ons de uitdaging om met relatief eenvoudige maar effectieve ingrepen een helder en krachtig ontwerp neer te zetten.Een belangrijke kwaliteit van ZILT architecten is de wijze waarop wij stedenbouwkundig verkavelingen oplossen en een aantrekkelijk beeld van de invulling van de locatie geven.

 

ZILT ARCHITECTEN

zilt architecten klein.jpf

Adres: NIEUWPOORTKADE 2A

Postcode: 1055 RX

Plaats: AMSTERDAM

T:  020 60 60 742
E: info@ziltarchitecten.nl
W:
www.ziltarchitecten.nl

PROJECTEN

ZILT_portretV2.jpeg
Logo-architectenkavels_zw-300x226.png

BEZOEK ZILT OP ARCHITECTENKAVELS.NL
DOWNLOAD FOLDER

bottom of page