top of page

Combifor Fix – De nieuwste oplossing voor uw vloerrenovatie

Naast het Combifor Flex vloersysteem hebben we nu iets nieuws: Vanaf 1 februari introduceren we Combifor Fix; een combinatie van de extra stijve Combifor liggers met EPS-broodjes als vertrouwde balken-broodjesvloer, geschikt voor renovatie en nieuwbouw. “Vanuit de markt kregen we de vraag of het Combifor vloersysteem ook met standaard EPS-broodjes mogelijk zou zijn.” Eddie Pieters, directeur van Duofor BV. “Daarom hebben wij het Combifor doorontwikkeld naar de “Fix”-variant. Op basis van dezelfde stalen liggers die bij onze Combifor Flex toegepast worden, zodat de aannemer en bouwmaterialenhandel met de vertrouwde onderdelen kunnen blijven werken. Hierdoor is de montage niet alleen sneller en makkelijker maar ook arbovriendelijker.”

Bij Combifor Fix wordt de vloer geïsoleerd door standaard isolatiebroodjes, die gebaseerd zijn op de gangbare hart-op-hartmaten 488 en 610 mm. De liggers hebben een hogere stijfheid, tussen de 35 % en 55 % stijver dan vergelijkbare stalen liggers van systeemvloeren. Hierdoor is een afwerklaag van houten beplating of zwaluwstaartplaten met mortel/zandcement al voldoende. U kunt eventueel kiezen voor een betonnen afdeklaag voor nog meer constructieve stijfheiden en extra grote overspanningen.

Combifor Fix heeft een minimale basiswaarde van Rc 4,2 m²/kW en voldoet hierdoor aan de gestelde eisen van het RVO voor het ‘zeer energiezuinig pakket’. Ook voldoet Combifor Fix ruimschoots aan de vereiste Rc-waardes van 3,7 m²K/W van het Bouwbesluit 2021 (NTA 8800). Kortom: met Combifor Fix kunt u in 2021 zeer energiezuinig zowel droog als nat, ruim 5,5 m zónder tussensteunpunt overspannen. Meer informatie over Combifor Fix vindt u hier. De nieuwe Combifor Fix is vanaf februari te verkrijgen bij de professionele bouwmaterialenhandel. Klik hier voor een handelaar in uw buurt of neem contact op via verkoop@duofor.nl of bel +31 (0)162 31 41 66.


De bestekteksten zijn inmiddels opgenomen in de update van januari 2021 van de NBS besteksystematiek. Heeft u geen bestekverwerker dan kunt u de bestekteksten op NBS bouwmaterialen downloaden. www.nbs-bouwmaterialen.nl/duoforDuofor B.V.

Lage Ham 50b - 5102 AD - Dongen

F: +31 (0)162 32 00 44

1.246 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page