top of page

COSENTINO LANCEERT EEN COLLECTIE OM BIJ WEG TE DROMEN: DEKTON® ONIRIKA

Onirika is een meeslepende collectie ontworpen door de bekroonde interieurontwerper Nina Magon, die de unieke schoonheid van steen combineert met de ongeëvenaarde technologie van Dekton®.


Cosentino Group, wereldwijd toonaangevend specialist in innovatieve en duurzame materialen voor de wereld van architectuur en design, presenteert de nieuwe collectie Dekton® Onirika. Geïnspireerd door marmerpatronen, toont de verbluffende serie acht gedurfde kleuren: Awake, Lucid, Somnia, Neural, Trance, Vigil, Daze en Morpheus, die het ethos van het merk vertegenwoordigen: duurzaamheid, vooruitstrevende innovaties en tijdloze elegantie. Onirika laat de grenzen tussen droom en werkelijkheid verdwijnen.Neural combineert elegantie en structuur. Een kalme sensatie brengt een gevoel van welzijn in de ruimte. Met fijne, bleke aderen die het gemarmerde patroon kruisen. Vooral geschikt voor lichte, neutrale ruimtes met zachte texturen, lichte kleuren en houten of metalen accenten.Lucid toont vele tinten, reflecties en glinsteringen die zich goed laten combineren met hout, grijze en gouden tinten en mat glas.

  • Morpheus is de naam van dezelfde Lucid-tonaliteit, maar dan in Dekton® Velvet Texture afwerking.Awake is een herinterpretatie van de kostbare Paonazzo-steen. Het heeft dikke aders van lichtgrijs, prachtig oxide-terracotta en een vleugje subtiele, inktzwarte blauwtinten. Deze iteratie past prachtig bij witte, neutrale tinten, licht hout en goud.

Trance heeft warme fijne strepen die bewegen tussen oxiden en vervagen tot roodachtig goud, perfect te combineren met roodachtig eikenhout en donkere walnoottinten.


Somnia heeft boeiende details van warme, oxidebruine en witte tinten die samensmelten en een sobere textuur creëren. Somnia past perfect bij warme donkere houtsoorten, matglas en metalen materialen met structuur zoals koper.Vigil herschept een sterke Calacatta-structuur met dikke aderen in gradiënten van licht- en donkergrijs, gecombineerd met een subtiel vleugje goud. Dit is een klassieke kleur die goed te combineren is met warme en coole tinten, hout, metaal en beton.

  • Daze is de naam van dezelfde Vigil-tonaliteit, maar dan in Dekton® Velvet Texture afwerking.

Onirika is een collectie die de poëtische en unieke schoonheid van steen verenigt met de technologie van Dekton®. Net als die dromen waarin we vaag het gevoel hebben de controle te hebben, maar alleen het diepste deel van de geest echt begrijpt. De collectie is ontworpen ter ere van de uitbundige inspiratie van deze twee werelden, overgebracht in gemarmerde kleuren om elke ruimte een gevoel te geven dat wordt begrepen maar niet kan worden verklaard.


“Toen we met het productontwikkelingsteam werkten, realiseerden we ons dat we geen bestaande natuursteen probeerden na te bootsen. Met de technologie van Dekton kunnen we onze eigen kleuren en structuren creëren, waardoor we iets unieks, moois en onvervangbaars tot leven brengen. Het doel van Onirika is om de veelzijdigheid van Dekton te laten zien. We willen dat alle ontwerpers, architecten en mensen over de hele wereld zien dat het product niet alleen een werkblad is, maar ook kan worden gebruikt op muren, plafonds, gevels, buitenruimtes en meer”, zegt Nina Magon.Over Nina Magon Nina Magon, oprichter en directeur van de Nina Magon Studio, voorheen Contour Interior Design, staat bekend om het creëren van spectaculaire ruimtes en is een veelzijdige interieurontwerper die luxueuze residentiële, commerciële en horecaprojecten levert, inclusief een samengestelde collectie lifestyle-productontwerpen. Haar edgy en gedurfde esthetiek doordrenkt elk ontwerp met haar kenmerkende stijl door gedurfde elementen, kleur en tijdloze moderniteit te gebruiken.

Nina creëert unieke luxueuze ruimtes en stukken geïnspireerd door wereldse culturen, die de zintuigen prikkelen en uitmuntendheid leveren aan haar veeleisende klanten. Nina heeft lofbetuigingen en wereldwijde erkenning gekregen van functies in vooraanstaande publicaties zoals Architectural Digest, Elle Décor, Interior Design Magazine, The Robb Report, Wall Street Journal en nog veel meer, voor haar prachtige collectie werk.COSENTINO

Adres: Florijn 6

Postcode: 5751 PC

Plaats: Deurne

T: 0493-326910 E: info.nl@cosentinogroup.net

1.418 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page