top of page

Gorter luiken referentieprojecten

Het platte dak duurzaam benut


BMN Oost Nijverdal bouwt in opdracht van WVG Ontwikkeling -Het Dorenbosch- in Havelte: een nieuwbouwcomplex met zeven appartementen en twee penthouses. De buitenschil bestaat uit baksteen gecombineerd met duurzame en onderhoudsarme beplating. De platdakconstructie krijgt een hoge Rc-waarde. Het RHT-dakluik van Gorter draagt hieraan bij en biedt tevens een veilige toegang tot de PV panelen die op het dak worden geplaatst.Het RHT-luik: een duurzame keuze

De keuze voor het RHT-dakluik is volledig in lijn met de duurzaamheidsambitie van de makers van dit complex. Het dakluik is voorzien van een volledig thermisch gescheiden opstand en deksel en heeft een bewezen hoge isolatiewaarde van Uw = 0,319 W/(m².K). Dit minimaliseert de kans op condensvorming en zorgt voor een besparing op de energiekosten. Bovendien is de dakluikconstructie geluids- en inbraakwerend. De perfecte oplossing voor platte daken!

Veilige daktoegang

Hoewel bij het ontwerp van de dakluiken van Gorter volop rekening wordt gehouden met energie besparen, zijn de luiken in eerste instantie ontwikkeld voor het realiseren van een veilige dakopgang.

Onmisbaar voor onderhoudsploegen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het dak en de PV panelen. De combinatie met schaartrap -zoals in dit project geleverd- maakt de constructie nog veiliger. De trap is speciaal ontworpen om valgevaar te voorkomen.

Meer informatie

Benieuwd wat Gorter Luiken voor u kan betekenen? We informeren u graag verder.

Foto's: WVG Ontwikkeling BV


 

Gorter op vakantiepark Maasresidence


In opdracht van Grouwels Vastgoed en Arcus Zuid Projectontwikkeling bouwt Van Wijnen Sittard vlakbij het witte stadje Thorn aan een vakantiepark van topniveau. In totaal worden 270 vakantievilla’s, zestig appartementen, een jachthaven en diverse andere voorzieningen gerealiseerd. De gebouwen waarin de zestig appartementen worden gehuisvest, krijgen drie dakluiken van Gorter zodat onderhoudsploegen van de Maasresidence Thorn veilig hun werk op hoogte kunnen doen.RHT-dakluiken met schaartrappen

In totaal leverde Gorter drie RHT-dakluiken -geschikt voor platte en licht hellende daken- gecombineerd met drie schaartrappen. Deze zijn speciaal ontworpen voor een veilige uitstap: zeer sterk, geheel op maat en in lijn met het Gorter dakluik om vallen te voorkomen, geen knelgevaar voor handen en tijdens het gebruik eenvoudig te vergrendelen. Het luik zelf is thermisch gescheiden en kent een hoge isolatiewaarde. En dat ligt geheel in lijn met de duurzaamheidsambitie van dit Limburgse project.

Specificaties dakluik

De luiken van Gorter bevatten slimme geïntegreerde veiligheidsvoorzieningen. De bewijzen voor deze bewering worden gevormd door de verkregen certificaten: TÜV NORD-certificaat, Aboma-veiligheidskeurmerk en KOMO®-certificaat. De RHT-dakluiken zijn de eerste in de markt die met een European Technical Assessment (ETA) geleverd worden, waarmee er een onbetwiste onderbouwing is voor de bewezen prestaties en de aangebrachte CE-markering.

Meer informatie

Benieuwd wat Gorter Luiken voor u kan betekenen? We informeren u graag verder.

Foto's: Arcus Zuid Projectontwikkeling.Adres: Zuiderweg 12

Postcode: 1741 NA

Plaats: Schagen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page