top of page

COSENTINO SUNLIT DAYS, DE EERSTE KLIMAATNEUTRALE SILESTONE®-COLLECTIE


Silestone® by Cosentino, wereldwijd toonaangevend specialist in hybride minerale oppervlakken voor architectuur- en designtoepassingen, verlegt haar grenzen binnen de sector met de nieuwe Sunlit Days-collectie. Deze allereerste klimaatneutrale collectie bevestigt het belang dat het Spaanse bedrijf hecht aan duurzaamheid en de milieufilosofie die het al jaren voert. In samenwerking met verschillende projecten rond de vrijwillige koolstofmarkt (Voluntary Carbon Market) en een partnerprogramma voor het behoud van de zeebodem, engageert Cosentino zich om de CO2-uitstoot van de volledige levenscyclus van deze collectie te compenseren.

Sunlit Days is een collectie van vijf kleuren geïnspireerd op de Middellandse Zee, de verbinding met de natuur en vooral kleur. Sunlit Days neemt je mee op een reis door licht en kleur, met een frisse stijl en mediterrane tinten. Faro White, Cincel Grey, Arcilla Red, Cala Blue en Posidonia Green zijn meer dan alleen de namen van de nieuwe kleuren, er schuilen ook verhalen, ervaringen en expressies achter. Elke Sunlit Days-kleur is geïnspireerd op een bijzonder persoon die een unieke connectie met de natuur, kleur of de mediterrane levensstijl deelt.

Silestone® Sunlit Days & HybriQ+ Silestone® Sunlit Days wordt vervaardigd met de exclusieve en baanbrekende HybriQ®-technologie van Silestone®. Dit nieuwe productieproces wordt gekenmerkt door de inzet van het bedrijf voor het milieu, de circulaire economie en duurzaam beheer. Het productieproces van Silestone® met HybriQ+ maakt gebruik van 99% hergebruikt water uit de productieprocessen, 100% hernieuwbare elektrische energie en minimaal 20% gerecyclede grondstoffen in zijn samenstelling.

Bovendien onderscheidt de HybriQ+-technologie zich door de nieuwe formule die wordt gebruikt bij de productie van Silestone®, waardoor de aanwezigheid van kristallijn silica aanzienlijk wordt verminderd. In plaats daarvan wordt een hybride formule gebruikt die bestaat uit minerale grondstoffen en materialen van gerecycleerde oorsprong. Met deze nieuwe samenstelling blijven de uitstekende mechanische en technische prestaties en de tijdloze schoonheid van Silestone® intact.

Ontdek de kleuren:Over Silestone® by Cosentino Silestone® by Cosentino is wereldwijd het toonaangevende hybride minerale oppervlak voor de wereld van architectuur en design. Als al meer dan 30 jaar een belangrijke speler in de markt, biedt Silestone® unieke technische en ontwerpkenmerken, zoals hoge weerstand en hardheid, dagelijks onderhoudsgemak, hoge kleurconsistentie en ongeëvenaarde schoonheid. Cosentino heeft de afgelopen jaren de innovatieve en exclusieve N-Boost- en HybriQ-technologieën ontwikkeld.


Het gebruik van deze technologieën betekende een kwalitatieve sprong in de evolutie van Silestone® in termen van functionaliteit, kwaliteit, schoonheid en duurzaamheid. Silestone® bestaat uit een hybride formule van minerale grondstoffen, zoals kwarts en materialen van gerecyclede oorsprong. Het productieproces van Cosentino is een succesverhaal voor het milieu, aangezien het wordt uitgevoerd met 99% gerecycled water en 100% hernieuwbare energie, evenals hergebruikte grondstoffen.


De esthetische en ontwerpmogelijkheden van Silestone® zijn grenzeloos voor architectuur- en designprofessionals: het is verkrijgbaar in meer dan 80 kleuren en een breed scala aan afwerkingen en formaten. Het is een perfect materiaal voor een groot aantal toepassingen in keukens en badkamers, maar ook in laboratoria, ziekenhuizen, hotels, restaurants en andere professionele ruimtes.


Onder de slogan ‘Tops On Top’ is ondernemer en internationaal mode-icoon Cindy Crawford een ambassadeur voor Silestone®. Cosentino is sinds 2011 een officiële sponsor en leverancier van werkbladen voor ‘The 50 Best Restaurants in the World’.


Adres: Florijn 6

Postcode: 5751 PC

Plaats: Deurne

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page