top of page

DURAVIT WHITE TULIP by Starck


Duravit White Tulip by Starck

Kenmerkend voor deze serie is het sculpturale karakter, geïnspireerd op de vormen van een bloeiende tulp. Expressieve details en natuurlijke materialen passen harmonieus in elke verfijnde sfeer. Het verlangen om in overeenstemming met de natuur te leven is tegenwoordig groter dan ooit tevoren. Organische vormen en een design met heldere lijnen vullen elkaar aan en vormen een oord van natuurlijke rust en verfrissing.

Met zijn licht naar buiten hellende rand doet het silhouet van de ronde opzetwastafels denken aan een bloeiende tulp. Het fijne keramische product met een diameter van 430 mm is gemaakt van DuraCeram®. Dankzij dit innovatieve, door Duravit ontwikkelde materiaal zijn uiterst fijne vormen en dunne randen mogelijk.


Fronten van massief Amerikaans noten en een corpus in Nordic wit zijdemat (zie hieronder) creëren een elegant totaalbeeld. De meesterlijke precisie is terug te vinden in bekoorlijke details zoals de randen met verstek. De twee schuifladen met tip-on-techniek, zelfsluitend mechanisme en binnenverlichting, die bij het openen en sluiten automatisch wordt in-of uitgeschakeld, zorgen voor extra comfort. Dankzij het inrichtingssysteem in bijpassend massief hout kan alles netjes worden gesorteerd. Alle White Tulip-meubels zijn verkrijgbaar in effen kleuren in vijf verschillende zijdemat en vijf hoogglans lakken en tweekleurig met fronten in Amerikaans noten of Eik natuur en een corpus in een van de tien verschillende fijn genuanceerde lakken. Très chic!

Een highlight van de serie is het vrijstaande wastafelmeubel met een diameter van 500 mm. De exact passende meubelonderbouw is verkrijgbaar in vijf zijdemat en vijf hoogglans lakken. De van beide zijden toegankelijke legplanken zijn naast de corpus­kleuren ook verkrijgbaar in de echt-houtvarianten Eik natuur en Amerikaans noten. De hier in Grafiet zijdemat afgebeelde halfhoge kast (880 mm) met twee glazen leggers biedt extra opbergruimte. Het bijzondere aan de zijdematte oppervlakken: kleine krassen 'verdwijnen' vanzelf. Bovendien zijn reiniging en verzorging dankzij het speciale antivingerafdrukoppervlak heel eenvoudig. De vrijstaande wastafel is ook in de keramische uitvoering een echte highlight.

DURAVIT WHITE TULIP wastafel

Philippe Starck combineert in zijn ontwerp de vreugde van de meest hoogwaardige materialen en unieke details die indruk maken door nauwkeurig handwerk en optimaal gebruiksgemak. De ronde vrijstaande baden in een edele hoogglans afwerking zet de designtaal van de White Tulip keramiek voort. Met een diameter van 1400 mm creëert hij een uitnodigende, royale ruimte voor welzijn.

De formele stilistiek de keramische producten is ook bij de wc's, bidets, en urinoirs terug te vinden. De White Tulip wandwc is uitgerust met de innovatieve HygieneFlush-spoeltechnologie en het beproefde antibacteriële HygieneGlaze keramisch glazuur.

Het rechthoekige wastafelmeubel bootst op abstracte wijze de bloeiwijze na door de licht naar buiten toe gebogen rand over te nemen. Wastafels zijn verkrijgbaar in de afmetingen 750 x 490 mm en 1050 x 490 mm en als fontein in de afmetingen 450 x 330 mm. Het rechtlijnige karakter van de meubels is ook terug te vinden in de halfhoge kast. De twee glazen leggers en de hoogte van 880 mm bieden voldoende opbergruimte.

Soms is er slechts één designelement nodig om een holistisch effect te creëren. Bij de serie White Tulip is dat de opvallende ronde handgreep in chroom. In combinatie met de wastafelonderbouw (984 mm), hier in hoogglans Taupe, zorgt de handgreep als visueel highlight voor een bijzonder kenmerk. Op de matte lakken en oppervlakken van massief hout creëert de handgreep een opvallend contrast.

Het hoogwaardige metalen frame van de verchroomde console wordt afgerond door een houten legplank die in alle White Tulip-oppervlakken verkrijgbaar is. Hier getoond in Steengrijs hoogglans. Bovendien kan de chroom structuur met ronde handdoekhouders worden uitgerust. Naar keuze ogen ze links of rechts of aan beide kanten als iconisch kenmerk.

De White Tulip spiegels met rondomlopend LED-randlichtveld zorgen voor een harmonieuze lichtsfeer. Ze zijn verkrijgbaar met contactloze sensorbe­diening of aanvullend met innovatieve app-bediening. Met de app-versie kan de lichttemperatuur met memory-effect ook worden gesynchroniseerd en aangestuurd met andere gekoppelde lichtarmaturen. Bovendien kunnen de spiegels worden gedimd en kan de spiegelverwarming worden in en uitge­schakeld.

De ovale uitvoering van de vrijstaande baden, gemaakt van hoogglans sanitair acryl is de consequente voortzetting van het silhouet van de keramische White Tulip-producten. De badkuip is verkrijgbaar in de afmetingen 1600 x 800 mm en 1800 x 900 mm.Adres: Ruwekampweg 2

Postcode: 5222 AT

Plaats: 's-Hertogenbosch

T: 073 613 1970 E: info@nl.duravit.com W: www.duravit.nl

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page