top of page

Gorter referentieprojecten

Botenstalling met optimaal veilig Gorter dakluik


In opdracht van Aquaresort It Soal Workum heeft Aannemingsmaatschappij Friso een nieuwe botenstalling in Workum gebouwd. April 2021 startte, aan de hand van het ontwerp van Alynia Design & Development BV, de bouw en zoals gepland werd de nieuwe stalling in september 2021 opgeleverd. Compleet met RHT-dakluik van Gorter. Een slimme keuze!


Dakluik tijdig geleverd

De botenstalling van ruim 4.600 m2 is binnen een tijdsbestek van 6 maanden gebouwd. Tijdens de bouw waren de werkzaamheden sterk afhankelijk van de levertijden van het materiaal. De tijdige levering van het RHT-dakluik van Gorter, geschikt voor platte en licht hellende daken, droeg bij aan het volgens planning afronden van dit project. Gorter Luiken BV levert snel, direct uit eigen voorraad.

Specificaties dakluik

Er zijn meerdere manieren om op het dak te komen. De veiligste is door het gebouw zelf. Door het plaatsen van een dakluik met bijbehorend klimmiddel kan ook de gang naar het dak op een veilige manier worden afgelegd. Alle Gorter producten staan bovendien garant voor optimale veiligheid. De luiken bevatten slimme geïntegreerde veiligheidsvoorzieningen en worden vaak in combinatie met op maat gemaakte klimmiddelen geleverd. En er is bewijs. De Gorter RHT-dakluiken en combinaties zijn op veiligheid getoetst conform de meest strenge EN-normen en worden, waar van toepassing, geleverd met een TÜV NORD-certificaat, Aboma-veiligheidskeurmerk en KOMO®-certificaat. Daarnaast zijn de RHT-dakluiken de eerste in de markt die met een European Technical Assessment (ETA) geleverd worden, waarmee er een onbetwiste onderbouwing is voor de bewezen prestaties en de aangebrachte CE-markering.

Meer over Gorter Luiken

Geïnteresseerd welke voordelen Gorter u kan bieden? Hier leest u meer.

 

Gorter Luiken op poppodium Nieuwe Nor

Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen is uitgebreid met een bredere ontvangstruimte, ruimere trappen en toegangen en extra backstageruimte. Daarnaast is er een inpandige laad- en losplaats gerealiseerd. Dat de Nieuwe Nor is verrijkt met twee dakluiken maakt niet zozeer de bezoeker, maar vooral de onderhoudsploeg zeer content. De beide luiken zorgen namelijk voor een optimaal veilige daktoetreding.

Architectenbureau Diederendirrix uit Eindhoven is verantwoordelijk voor het ontwerp van de uitbreiding. Habenu-Van de Kreeke Bouw zorgde voor de realisatie en de toepassing van de Gorter oplossingen: het RHT- en het RHTEP-dakluik.


Veilig en duurzaam met RHT-dakluik

Gorter RHT-dakluiken zorgen voor een veilige daktoegang, en dat uiteraard in combinatie met een uitstekende isolatie. Zo zijn de RHT dakluiken voorzien van een volledig thermisch gescheiden opstand en deksel en hebben een bewezen hoge isolatiewaarde van Uw = 0,319 W/(m².K). Dit minimaliseert de kans op condensvorming en zorgt voor een besparing op de energiekosten. Bovendien is de dakluikconstructie geluids- en inbraakwerend.

Extreme isolatie met RHTEP-dakluik

Met het RHTEP-dakluik zet Gorter het succes van de volledig thermische gescheiden dakluiken voort. Dit dakluik blinkt uit in zijn isolatiewaarde met Uw = 0,198 W/(m².K) voor de gehele dakluikconstructie. Het dakluik is, gezien de extreme isolatie, de ideale keuze voor bouwwerken waarbij de nadruk wordt gelegd op het minimaliseren van het energieverbruik zoals het passiefhuisconcept.

De Nieuwe Nor is met deze verbouwing klaar voor de toekomst!

Meer informatie

Benieuwd wat Gorter Luiken voor u kan betekenen? We informeren u graag verder

 

Dakluik op appartementencomplex in Akersloot

Gorter dakluik op appartementencomplex aan Alkmaardermeer...

In Akersloot wordt op dit moment gebouwd aan een kleinschalig appartementencomplex, pal aan het Alkmaardermeer. Op aangeven van KDRA architecten rust Akerbouw BV het nieuwbouwcomplex met 8 appartementen op deze unieke locatie uit met het RHT-dakluik van Gorter uit Schagen. Het luik zorgt niet alleen voor een comfortabele en veilige toegang, het draagt ook bij aan het energiezuinige karakter van het complex.


Energiebesparend dakluik

Het RHT-dakluik zorgt, net als de overige dakluiken van Gorter, voor een veilige daktoegang en combineert dat met een uitstekende isolatie. De RHT-dakluiken zijn standaard voorzien van een volledig thermisch gescheiden constructie. Door het ontbreken van koudebruggen en de slim geplaatste isolatiematerialen verkrijgt het dakluik een zeer goede isolatiewaarde over de gehele constructie. Dit voorkomt condensvorming en zorgt voor besparingen op de energiekosten. De dakluikconstructie is bovendien geluids- en inbraakwerend. Een veilig gevoel!

Bewezen prestaties

Dit RHT-dakluik, dat geschikt is voor toepassing op platte en licht hellende daken is de eerste in de markt dat met een European Technical Assessment (ETA) geleverd wordt, de onbetwiste onderbouwing voor de bewezen prestaties en de aangebrachte CE-markering. Met dit dakluik is eenieder die het dak van dit complex betreedt zeker van een veilige doorgang. Dat maakt onderhoudswerkzaamheden een stuk eenvoudiger.

Prijsopgave

Interesse in een prijsogave? Wij helpen u graag verder.

 

22 Gorter dakluiken op De Nieuwe Defensie

Wonen op brugloopafstand van het oude stadscentrum Utrecht...

Een unicum in Utrecht: wonen op brugloopafstand van het eeuwenoude stadscentrum, in het midden van de groene Merwedekanaalzone. De nieuwe woonwijk staat voor de perfecte balans tussen reuring en rust. Dat de woningen in


zijn uitgerust met maar liefst 22 dakluiken van Gorter geeft extra rust. De luiken zorgen namelijk voor een ultiem veilige dakopgang. Een zeer gewenst gegeven in het kader van onderhoud van het dak en de daar aanwezig installaties.


RHT-dakluiken met klimmiddelen

In totaal leverde Gorter 22 RHT-dakluiken -geschikt voor platte en licht hellende daken- plus acht schaartrappen, veertien ladders en drie kooiladders. De combinatie met perfect passende klimmiddelen maakt de oplossing van Gorter optimaal veilig.

Specificaties dakluik

De luiken bevatten slimme geïntegreerde veiligheidsvoorzieningen. De bewijzen voor deze bewering worden gevormd door de verkregen certificaten: TÜV NORD-certificaat, Aboma-veiligheidskeurmerk en KOMO®-certificaat. De RHT-dakluiken zijn de eerste in de markt die met een European Technical Assessment (ETA) geleverd worden, waarmee er een onbetwiste onderbouwing is voor de bewezen prestaties en de aangebrachte CE-markering.

Meer informatie over Gorter Luiken

Benieuwd naar wat Gorter Luiken voor u kan betekenen? Wij informeren u graag verder.


Adres: Zuiderweg 12

Postcode: 1741 NA

Plaats: Schagen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page