top of page

Polderbos Crematorium, Oostende

Geluidsabsorberende panelen voor een bijzondere plek

Op de plaats van een voormalige steenfabriek in de Belgische badplaats Oostende staat het nieuwe en indrukwekkende Polderbos Crematoriumgebouw, ontworpen door architectenbureau OFFICE in samenwerking met Richard Venlet en Bureau Bas Smets en gebouwd door algemeen aannemer Braet uit Nieuwpoort. Het is een plek waar mensen op een intieme en persoonlijke manier afscheid kunnen nemen van een dierbare, en het is ook een plek waar afscheid nemen een herinnering wordt om te koesteren. In samenwerking met ons zusterbedrijf FDS had Espero de eer om voor dit project geluidsabsorberende panelen te leveren.

De uitdaging voor architectenbureau OFFICE

‘Voorkomen dat geluiden van buitenaf een begrafenis hinderen, is bij een crematorium erg belangrijk. Het is meer dan alleen vervelend als de aanwezigen de dienst niet kunnen horen. De ruimtes in het Polderbos Crematorium moesten één akoestisch geheel worden. Dit zorgt voor een prettige sfeer en draagt in hoge mate bij aan het goed functioneren van het gebouw en de beleving ervan. De opdrachtgever wilde gebruik kunnen maken van de twee ceremoniële zalen, met respectievelijke capaciteiten van 270 en 170, zowel als aparte zalen als gecombineerd tot één ruimte. Aan al deze eisen werd voldaan door één enkel systeem: de verplaatsbare scheidingswanden van FDS / Espero".


Anne van Hout - Architect @ OFFICE

Oplossing

Gezien de noden van het crematorium is besloten om door Espero een dubbele beweegbare Sonico 110 wand te plaatsen. Om aan de strenge geluidseisen te voldoen is de scheidingswand verder afgewerkt met extra geluidsabsorberende materialen zoals schuim en textiel. Een van de meest opvallende kenmerken van de beweegbare wand zijn de draaibare panelen. In tegenstelling tot standaard verplaatsbare scheidingswanden, waar panelen naar de zijkant worden verplaatst om een ​​grotere ruimte te creëren, worden de panelen van deze wand niet naar de zijkant verplaatst maar openen ze elk 90 graden. Dit was een belangrijke vereiste die de klant had. De grootste uitdaging was om alle details op één lijn te krijgen, zodat alle afwerkingen in hetzelfde vlak terechtkwamen en de profielen en steken mooi op één lijn lagen.


Het duurt slechts een seconde om elk afzonderlijk paneel te sluiten en het uiterlijk te creëren van een enkele vaste wand die opgaat in het interieur. Het openen van de panelen is net zo eenvoudig als het tijd is voor de gasten om de kamer te verlaten. Een op maat gemaakt product dat precies aansluit op de behoeften van de eindgebruiker. Espero, ruimte creëren voor iedereen.


Foto's: Hans Morren


Benieuwd naar de voordelen van een verplaatsbare scheidingswand voor uw ruimte? Neem contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden met u.


ESPERO


Adres: Sluisweg 26-28

Postcode: 5145 PE

Plaats: Waalwijk

T: 0416-338955 E: info@espero.nl W: www.espero.eu


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page