top of page

SOMNIUM Stijl & kwaliteit voor uw hedendaagse woning

Ongestoord genieten van het buitenleven in je tuin? Dat kan met de Somnium pergola of terrasoverkapping. Met deze minimalistische en strakke eyecatcher creëer je een aangename ruimte in je tuin waar je het hele jaar door kan genieten, ongeacht de weersomstandigheden.

EEN TERRASOVERKAPPING OP MAAT

De terrasoverkapping kan vrijstaand geplaatst worden in de tuin of aan het zwembad, alsook worden aangebouwd aan een gevel. Zo wordt een uitbreiding van de woning of een verlenging van een tuinhuis of poolhouse gecreëerd. Uniek aan de Somnium, is dat hij koppelbaar is in de lengte en breedte. Prachtige realisaties zijn mogelijk, zoals 2 terrasoverkappingen aan elkaar gekoppeld: de ene met lamellen, de tweede met een vast dak in glas. De Somnium terrasoverkapping wordt volledig op maat gemaakt en heeft maximale afmetingen van 6m op 4,5m en 3m hoog. Bovendien heb je de keuze uit een uitgebreid kleurenpallet met 25 jaar Qualicoat Sea Side lakgarantie.


EEN OPTIMAAL COMFORT

Dankzij het gemotoriseerde systeem openen en sluiten de aluminium lamellen van deze terrasoverkapping steeds gelijktijdig. De lamellen draaien tot 120° voor een optimaal comfort: hierdoor kan je de zon volledig vrij spel geven, zonnestralen een beetje temperen of ze volledig afschermen. Anderzijds heb je, dankzij deze rotatietechniek, ook de mogelijkheid om het lamellendak waterdicht af te sluiten van de regenval. Het water wordt zorgvuldig afgevoerd via een geïntegreerd gootprofiel en onzichtbaar weggewerkte waterafvoeringen in de steunpalen. Ook kan er een regen- en/of windsensor worden geïntegreerd die regenval of wind onmiddellijk detecteert, waardoor het lamellendak automatisch gesloten wordt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

TALRIJKE OPTIES

Met de talrijke opties personaliseer je de terrasoverkapping naar jouw wensen. De verstelbare screens, ingebouwd in de steunpalen, houden wind, water en zon tegen en zorgen tevens voor de gewenste privacy. Toch op zoek naar iets meer openheid? Dan kies je voor de verschillende glasoplossingen van Aliplast die perfect te combineren zijn met de Somnium pergola. Zo zit je toch beschermd tegen weersinvloeden maar behoud je wel een vrij uitzicht.


De voordelen in een notendop


EEN TERRASOVERKAPPING OP MAAT

• Vrijstaand, aangebouwd, gekoppeld of in oversteek

• Maximale afmetingen van 6m op 4,5m en 3m hoog

• Minimalistisch en strak design

• Met opendraaiende lamellen of glas

• Enkel- of dubbelwandige lamellen EEN OPTIMAAL COMFORT

• Bediening via Somfy sturing

• Opendraaiende lamellen draaien tot 120°

• Waterdichte constructie met geïntegreerd gootprofiel en onzichtbare waterafvoeringen • Veiligheidsstand tegen vorst


TALRIJKE OPTIES

• Geïntegreerde windvaste screens (gepantenteerde ZipX® technologie Wilms)

• Ingebouwde led-verlichting

• Oneindige kleurkeuze

• Regen-, wind- en sneeuwsensor


Talrijke combinaties zijn mogelijk

De verschillende Somnium configuraties werden uitgebreid onderworpen aan statische berekeningen volgens de eindige-elementenmethode. Hierbij werd de stabiliteit gecontroleerd bij verschillende weersinvloeden zoals wind en sneeuw. Deze statische berekeningen werden uitgevoerd volgens Eurocode, gevolgklasse CC2 volgens EN1990.
Adres: Waaslandlaan 15

Postcode: 9160 Lokeren

Plaats: Lokeren

1.088 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page