top of page
alucobond banner.png

ALUCOBOND

Over

3A COMPOSITES

Welkom bij 3A Composites Europa! Panelen en platen vormen de kern van ons vak en we hebben werkelijk voor ieder wat wils: van aluminium of kunststof tot papier Tot onze klanten behoren architecten, interieurontwerpers, winkelinrichters en beursstandbouwers, productontwerpers en signmakers, maar veel van onze producten worden ook toegepast in de industriële en transportsector. Wij hebben onze verschillende doelgroepen onderverdeeld in drie marktsegmenten: Architectuur, Display en Industrie. We hebben onszelf ten doel gesteld om tegen 2035 al onze producten CO2-neutraal te produceren, producten te leveren die 100% recyclebaar zijn en oplossingen aan te bieden die een minimale ecologische voetafdruk achterlaten. Onze visie is om als team te werken aan het ontwerpen van producten en systeemoplossingen die de wereld mooier, veiliger en duurzamer maken. Wij willen graag dat klanten zich laten inspireren door onze innovatieve producten en toepassingen, overtuigen van onze kwaliteit en tegelijkertijd een toonaangevend bedrijf binnen onze branche zijn op het gebied van duurzaamheid. Onze veertien Europese locaties maken deel uit van de internationale bedrijvengroep 3A Composites, met ongeveer 4.600 medewerkers. Dit is een onafhankelijke divisie van Schweiter Technologies AG.

 

Ruim 50 jaar geleden heeft onze afdeling Architectuur pionierswerk verricht en ALUCOBOND® ontwikkeld, 's werelds bekendste aluminium composietpaneel voor geveltoepassingen. ALUCOBOND® voor achtergeventileerde gevels verenigt energiezuinig bouwen, kosteneffectiviteit en architectonische kwaliteit. Het gevelmateriaal wordt gekenmerkt door uitstekende producteigenschappen zoals nauwkeurige vlakheid, een verscheidenheid aan oppervlakken en kleuren, evenals uitstekende vervormbaarheid en recycleerbaarheid. Het achtergeventileerde bouwsysteem is geschikt voor alle gebouwtypes: groot of klein, voor bestaande constructies en nieuwbouw, voor dakconstructies, huisstijlprogramma’s en interieurtoepassingen. Vanuit onze ervaring ondersteunen en bieden wij professioneel advies aan architecten, verwerkers en investeerders over het ontwerp en de realisatie van gebouwschillen. We verbeteren ons productassortiment voortdurend als reactie op de huidige markttrends. Ook op marketinggebied gaan we met de tijd mee en lopen we voorop op het gebied van digitale tools en diensten.

pinterest outline.png
3a compositeskopie.png

PRODUCTINFORMATIE

3a-composites-arch-image-teaser-alucobond (1).jpg

OVER ALUCOBOND

3a-composites-arch-image-teaser-sustainability.jpg

DUURZAAMHEID

3a-composites-arch-image-teaser-security.jpg

BRANDVEILIGHEID

3a-composites-arch-image-teaser-facademaker.jpg

ALUCOBOND® GEVELMAKER

3a-composites-architecture-stage-footer-inspiration.jpg

INSPIRATIE

VOLTOOIDE PROJECTEN

3a-composites-arch-image-header-service&tools-48b225e2.jpeg

DIENSTEN & HULPMIDDELEN
Wij vervaardigen niet alleen diverse plaat- en plaatmaterialen, wij bieden innovatieve oplossingen.

3a-composites-arch-content-service&tools_planungshilfen-74fc6312.jpg
3a-composites-arch-content-service&tools_designhilfen-401c6e58.jpg
3a-composites-arch-content-service&tools_projektunterstützung-d87baefa.jpg

PLANNING

Service & Tools

DESIGN 

Service & Tools

PROJECT SUPPORT

Service & Tools

Architectuur is het proces van het creëren van iets dat voorheen niet bestond. Er is tijd nodig voor een planningsproces om inspirerende ideeën om te zetten in realiteit. ALUCOBOND® biedt een verscheidenheid aan tools en diensten om het proces te verkorten en u te ondersteunen tijdens de gedetailleerde planningsfase.

Inspiratie, zelfstandig naamwoord: het proces van mentaal gestimuleerd worden om iets te doen of te voelen, vooral om iets creatiefs te doen.: een kracht of invloed die iemand inspireert. Alles of waar dan ook kan inspiratie opwekken – het kan afkomstig zijn van de natuur, muziek, kunst of architectuur, zowel oud als nieuw. Het brede assortiment ALUCOBOND®-producten faciliteert en levert architectonische creativiteit, individuele expressiviteit en unieke vorm- en kleurconcepten.

3a-composites-arch-content-service&tools_technicum-8a7c8521.jpg

TECHNICUM

Service & Tools

Een centrum voor creatief en technisch ontwerp en kennisoverdracht. 3A Composites Technicum op onze locatie in Singen, Duitsland. Het Technicum is een centrum voor creatief en technisch ontwerp en kennisoverdracht. Het verbouwde historische fabrieksgebouw is een creatieve omgeving en de ideale plek om praktijkvragen te beantwoorden, nieuwe systeemoplossingen te ontwikkelen en trainingen te geven. Een bezoek aan het Technicum bij 3A Composites gaat niet alleen over de inhoud van het seminar; het is een beleving waarbij bezoekers gevoel krijgen voor de materialen en hun vele toepassingsmogelijkheden.

3a-composites-arch-content-service&tools_technische-extras-39181622.jpg

TECHNIEK EXTRAS

Service & Tools

Krijg toegang tot technische informatie zoals: Uitgebreide CAD-bibliotheek met geveldetails, Shaders (onze oppervlakken als CAD-bestanden), BIM-objecten, Goedkeuringen, Verwerkingsfilms.

3a-composites-arch-content-service&tools_downloads-08a060f8.jpg

DOWNLOADS

Service & Tools

Wij leveren niet alleen gevelmateriaal; we bieden ook documentatie en hulpmiddelen om u te helpen uw succesvolle architectuurproject te voltooien. Een overzicht van alle nuttige beschikbare documentatie en tools vind je hier!

NBS BESTEKTEKSTEN

NBS BESTEKTEKST ALUCOBOND PLUS

NBS BESTEKTEKST ALUCOBOND A2

bottom of page