top of page

NBS 

BOUWMATERIALEN

icon.png

NEDERLANDSE BESTEK SYSTEMATIEK

NBS biedt de bouwsector sinds 2018 een eigen besteksystematiek.
De besteksystematiek van NBS wordt gekenmerkt door eenvoud en biedt actuele aan wet- en regelgeving getoetste data voor betrouwbare bestekken. De NBS-database is overzichtelijk en heeft een heldere hoofdstukopbouw en indeling volgens de traditionele werksoorten classificatie. Het overgrote deel van de bouwbestekken in Nederland wordt via deze classificatie geschreven. 

De NBS hoofdstukken volgen de volgorde van werksoorten in het bouwproces zoals in het oorspronkelijke SRW (Standaard Referentiebestek voor de Woningbouw). Ze zijn vervolgens allemaal eenduidig opgebouwd uit gestandaardiseerde paragrafen. Hierdoor is in ieder hoofdstuk, elke soort informatie op de zelfde plek terug te vinden. De functionele en de bestaand werk paragrafen zijn volledig ingevuld in alle hoofdstukken. Ook eventuele stelposten zijn als paragraaf onder de hoofdstukken opgenomen.

In NBS zijn naast de bouwproductenverordening ook Europese richtlijnen verwerkt zoals de laagspanningsrichtlijn, de gasverbrandingstoestellen richtlijn, de drukapparatuur richtlijn en de liftenrichtlijn. NBS bevat hiermee de meest actuele normen die voortvloeien uit deze verordeningen en richtlijnen. Op verzoek van de schilders branche is het hoofdstuk over schilderwerk (47) op dezelfde manier ingedeeld als het basisverfbestek. Hierdoor sluiten offertes van schilderbedrijven één op één aan bij de NBS bestekteksten.

In de werktuigbouwkundige hoofdstukken is het leidingwerk per installatie opgenomen. Dit voorkomt dat er per ongeluk leidingen worden voorgeschreven die niet wettelijk zijn toegestaan.
 
In de bouwstofspecificaties van fabrikanten is een hyperlink opgenomen naar de productinformatie op de website van de fabrikant. Dit is de zogenaamde NBS ‘Linked data specificatie’. De bestekschrijver beschikt hiermee over de juiste en meest actuele informatie op de juiste plek in de besteksystematiek. Ook wordt hiermee dubbele invoer van data voorkomen wat tijd en geld bespaart en fouten voorkomt.In een PDF projectbestek kan ook de hyperlink worden opgenomen waarmee een aannemer bij de bouwstofspecificatie eenvoudig de informatie van de fabrikant kan raadplegen.
 
De NBS besteksystematiek kan gratis worden gebruikt door de voorschrijvende markt. De laatste ontwikkelingen zijn de toevoeging van de NEN2699 en NL/SfB module. Het maken van een elementenbestek is hiermee een fluitje van een cent geworden in de NBS besteksystematiek. 

In kubus Spexx is het heel eenvoudig om van elementen naar werksoorten te schakelen.

nbs + kubus mailing.jpg

KUBUS SPEXX EN NBS EEN STERKE COMBINATIE

Meer vrijheid en flexibiliteit

 

Met KUBUS Spexx schrijf je makkelijk elk soort bestek. Of het nu een NBS bestek is of een NL/SfB of NEN2699 elementenbestek; het maakt voor KUBUS Spexx niet uit. Of gebruik eigen coderingen en specificaties, leg deze vast in favorieten.

Met het navigatievenster blader je snel door referentiebestekken. Of je gebruikt de veelgeprezen browser met preview. Het trefwoordenregister bevat een zoekfunctie voor fabrikanten en producten.

Moderne tekstverwerker

KUBUS Spexx werkt als een moderne tekstverwerker. Deze unieke benadering zorgt voor een minimaal aantal handelingen. Kies een schraptekst met één muisklik of type direct op de gewenste plaats met de gewenste opmaak.

Gekozen door professionals

Dagelijks kiezen bijna 2.000 bestekschrijvers voor KUBUS Spexx. Jaarlijks beschrijven zij duizenden bouwwerken en meer dan 70% van alle NBS-bestekken. KUBUS Spexx biedt intuïtieve functionaliteit voor zowel beginnende als ervaren bestekschrijvers.

Elementenbestek

Een elementenbestek heb je nodig om te kunnen koppelen met BIM. Met KUBUS Spexx is dat geen probleem meer en ontstaat bij het maken van een elementenbestek direct ook een traditioneel NBS werksoortenbestek. Elementen conform NL/SfB en NEN 2699 en recepten conform NBS.

PayPerUse

Wil je wel eens een bestek schrijven, maar zijn de kosten te hoog? Dan hebben wij de oplossing met de PayPerUse licenties van KUBUS Spexx. Met een tegoed van 20 uur kun je direct aan de slag. Iedere maand ontvang je een factuur van de verbruikte uren. Deze worden automatisch geïncasseerd en het tegoed wordt weer opgewaardeerd naar 20 uur.
Kosten per uur: €8,-

Deze KUBUS Spexx licentie maakt gebruik van een bestek-catalogus. Wil je daarvan gebruikmaken, dan verwijzen wij je graag naar Nederlandse Bestekssystematiek.

Tijdelijk extra licenties, of weinig bestekken?

Wanneer je minder dan 100 uur per jaar bestekken schrijft, is de PayPerUse licentie een interessante optie. De licentie is altijd en overal beschikbaar, ook op werkplekken van collega's. Bij opstarten en afsluiten wordt de licentie automatisch geactiveerd en gedeactiveerd. Je betaalt alleen voor de tijd dat het programma in gebruik is. Ben je KUBUS Spexx service abonnee en wil je tijdelijk extra capaciteit? Ook dan biedt de PayPerUse licentie uitkomst!

SPEZIFIZIEREN - INFORMIEREN - WERBEN, ALLES UNTER EINEM DACH!

Das NBS-Team steht für Sie bereit

Die einzige Partei in den Niederlanden, die in allen Bauphasen auf Ihre Baumaterialien aufmerksam macht.

Ihren Baustoff bei Zielgruppen mit Potenzial bekannt zu machen, kann oft eine ziemliche Aufgabe sein, NBS kümmert sich darum entwickeltes Marketingsystem, das auch erfolgreich ist.

KONSULTIERENUND:Mit Hilfe von NBS Baustoffe können Sie monatlich 80.000 bis 100.000 potenzielle Kunden über Ihr Angebot informieren. Denken Sie an Architekten(inkl. Innen- und Landschaftsarchitektur), Planer, Immobilienverwalter, Bauunternehmen und Beratungsunternehmen. Mit einem umfangreichen Profil können Angebote sogar direkt von Ihrer Verkaufsabteilung angefordert werden, wir erstellen durchsuchbare Dateien Ihrer PDF-Dateien und Sie können Banner platzieren lassen.

INFORMIEREN :Durch einen direkten Link von Ihrer NBS-Baustoffseite auf das für Sie erstellte Leistungsverzeichnis informieren Sie mit den von Ihnen zur Verfügung gestellten Informationen sowohl den Ausschreibenden als auch den Empfänger des Leistungsverzeichnisses. Diese Informationen sind grundsätzlich unbegrenzt und können von Produktinformationen bis hin zu Installations- und Montageanleitungen variieren.

WERBEN :Sie können unbegrenzt Nachrichten auf NBS Baumaterialien, Linkedin und Facebook veröffentlichen. Die Reichweite dieser Botschaften liegt im Durchschnitt zwischen 2.000 und 3.000 Lesern.

ANGEBEN :NBS stellt ein Spezifikationssystem zur Verfügung, das vom Planer kostenlos genutzt werden kann. Hier können Sie Ihre bereits spezifizierten Baustoffe mit den von Ihnen spezifizierten Eigenschaften eintragen, so dass es für den Planer sehr einfach ist, Ihr Produkt in die Spezifikation aufzunehmen. Das NBS Bestecksystem kann auch direkt über NBS-SFB mit dem mbeliebtesten BIM-Software Revit und Archicad. Das Bestecksystem NBS hat derzeit mehr als 2.000 Nutzer.

Ihr Produktmarketing bei NBS:

  • Aufnahme in NBS Bestecksystem

  • Direkte Verbindung mit BIM-Software

  • Direkte Verbindung zwischen Produkt und Spezifikationen

  • Aufnahme in nbs-bouwmaterialen.nl

  • durchsuchbare pdf-Dateien

  • Angebote erhalten

  • Unbegrenztes Posten von Nachrichten über unsere Social-Media-Kanäle und unseren Blog.

  • Banner platzieren

bottom of page