top of page
08c2ef8697a517070c6b02ab911658a3.jpeg

LIAG ARCHITECTEN+BOUWADVISEURS

LIAG is een full circle architectenbureau met een eigen bouwadviesafdeling. En we hebben een rotsvaste visie: architectuur moet voorwaarden scheppen voor het geluk van haar gebruikers. Dat is onze verantwoordelijkheid naar de maatschappij. Dat is waar we ons met zo’n 30 medewerkers elke dag met hart en ziel voor inzetten.

GEBOUWEN WAAR JE GELUKKIG VAN WORDT

Wanneer is een gebouw geslaagd? Als het past in zijn omgeving? Als het op tijd en binnen budget gerealiseerd wordt? Als het voldoet aan alle bouwkundige eisen? Allemaal belangrijk. Maar voor LIAG is een gebouw pas geslaagd als het een plek is waar mensen zich thuis voelen, als het uitnodigt tot ontmoeting. Een geslaagd gebouw toont respect voor de gebruikers en daagt hen tegelijk uit het beste uit zichzelf te halen.

LIAG is in 1919 opgericht door Dirk Roosenburg, tijdgenoot van architecten als Dudok, Oud en Rietveld. Zijn visie was niet anders dan die van LIAG vandaag: gebouwen ontwerpen die mensen gelukkig maken en waarde toevoegen aan de maatschappij. Veel van zijn gebouwen zijn inmiddels rijksmonument, waaronder de voormalig hoofdkantoren van Philips en KLM, de Lichttoren in Eindhoven en het Apollo House in Amsterdam.

Een architect kan niet in z’n eentje een gebouw ontwerpen waar de gebruiker zich gelukkig voelt. Dat kan alleen door co-creatie.

Met workshops, presentaties en spreekuren betrekt LIAG de gebruiker bij het ontwerpproces. En we gebruiken relevant (psychologisch) onderzoek om te ontdekken hoe gebruikers sociale veiligheid, materiaal, overzicht en andere aspecten ervaren. Onze gebouwen ontstaan zo altijd vanuit de behoefte van de gebruiker.

Een gebouw moet zich bewijzen. De duurzaamheid van materialen en technieken moet zich bewijzen, de bruikbaarheid, de tijdloosheid van het ontwerp. LIAG richt zich niet op de opleverdatum, maar op de periode die volgt. Met overdreven veel aandacht voor details, omdat die de kwaliteit maken. Waarbij de uitvoering altijd vast onderdeel van ons werk is. Want de periode waarin het gebouw zich bewijst, is de periode waarin LIAG zich bewijst.

Elke functie en elke medewerker binnen LIAG is onmisbaar. Want alleen met gelukkige medewerkers kun je gebouwen ontwikkelen waarin het geluk van de gebruikers centraal staat. Samen maken we van elk project het beste gebouw dat het kan zijn.

Onderling respect zit als sinds de oprichting in het hart van ons bedrijf. Van architect tot officemanager, van bestekschrijver tot omgevingspsycholoog: we hebben iedereen even hard nodig. En als we specifieke kennis niet in huis hebben, dan halen we die in huis. Zoals een kinderpsycholoog, bij de ontwikkeling van het Prinses Máxima Centrum. Ook tijdelijke medewerkers zijn échte LIAG-collega’s.

LIAG ARCHITECTEN+BOUWADVISEURS

liag Architecten.jpg

Koninginnegracht 97

2514 AK

Den Haag

070 350 72 72

info@liag.nl

www.liag.nl

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
bottom of page