top of page
cdh banner.png

Carrières du Hainaut

Een sterk merk dat staat voor kwaliteit

Al meer dan 130 jaar ontgint Carrières du Hainaut deze unieke en authentieke steen uit de dieptes van onze Belgische ondergrond. Zijn onvergelijkbare kwaliteit heeft deze steen wereldwijde faam opgeleverd. Door de expertise en knowhow van zijn teams te verfijnen en het materieel voortdurend te verbeteren is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste sierkalksteengroeve van Europa.

From nature. From here.

Blauwe steen uit Henegouwen is afkomstig uit de Belgische ondergrond en is een natuurlijk en authentiek materiaal dat 345 miljoen jaar geleden is ontstaan, toen een tropische zee zich over onze streken uitstrekte.

Blauwe steen is een duurzaam product bij uitstek: De makkelijk te onderhouden blauwe hardsteen is stevig, duurzaam, tijdloos en wordt met de tijd altijd maar mooier. Dit materiaal behoudt zijn kwaliteiten en charmes en kent een uitzonderlijke levensduur. Alleen de mooiste stenen verdienen uw aandacht. Bij Carrières du Hainaut is de selectie uiterst streng en zonder toegevingen. Daarmee is dit opmerkelijke kwaliteitslabel uw beste garantie.

Een ecologisch verantwoorde productie

Blauwe hardsteen is het resultaat van een lang ontginnings- en verwerkingsproces dat plaats vindt op één enkele plaats in Soignies, België. Dit is uniek in de sector voor de exploitatie van zo'n groot volume (200.000 m³/jaar). De ecologische voetafdruk van de productie is hierbij minimaal. Carrières du Hainaut zet zich in voor het leveren van een uiterst hoogkwalitatieve natuursteen en service met oog voor milieubehoud. Haar werkmethode garandeert een verantwoorde aanpak, waar veiligheid primeert.

Een kwaliteitsproduct

Zoals alle edele materialen wordt deze steen dankzij omzichtig ontgonnen. Geen steen zonder houwen, geen verwerking zonder selectie. Carrières du Hainaut waakt nauwgezet over de kwaliteit van het materiaal. Elke steen wordt zorgvuldig uitgekozen, bewerkt en afgewerkt, zodat U kan uitpakken met uw prachtige interieur, buitenaanleg of gevel. Alleen stenen die de opeenvolgende selectietests met succes hebben doorstaan, verdienen het kwaliteitslabel "Carrières du Hainaut".

CARRIÈRES DU HAINAUT

carrieres du hainaut klein.jpg

Rue de Cognebeau 245

B-7060

Soignies - België

+ 32 (0)67 34 78 00
info@carrieresduhainaut.com
www.carrieresduhainaut.com

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
bottom of page