top of page
Hoogbouw-Romanov-Zaandam-Isofinish-Gevelsysteem.jpg

ISOFINISH

Hoe kies je als architect het beste gevelsysteem?

 

Ontdek de sleutelfactoren.

 

Als architect staat het selecteren van een gevelsysteem centraal bij het ontwerpen van een gebouw. Tegenwoordig spelen duurzaamheid, kostenbesparing en energie-efficiëntie een cruciale rol naast design en functionaliteit. Een flexibel gevelsysteem dat zich aanpast in alle ontwerpfases en optimale ontwerpvrijheid biedt, is voor architecten van onschatbare waarde.

Het Isofinish gevelsysteem is de ideale partner voor architecten. Het combineert design met energieneutrale duurzaamheid en biedt volledige vrijheid in ontwerp. Met de Isofinish benadering, een flexibel gevelsysteem voor isolatie en afwerking, worden verschillende uitdagingen omgezet in mogelijkheden.

Belangrijke voordelen van het Isofinish gevelsysteem voor architecten:

 1. Creatieve vrijheid, zelfs in complexe situaties.

 2. Keuze uit diverse gevelafwerkingen en isolatiediktes.

 3. Eenvoudig aanpasbaar bij ontwerpveranderingen zonder funderingsuitbreiding.

 4. Geschikt voor nieuwbouw, renovatie en hoogbouw.

 5. Complete oplossing: isolatie, bevestiging en afwerkingsbasis.

 6. Duurzaamheid met tot wel 50% minder materiaalverbruik.

 7. Optimale en blijvende energiebesparing.

Het Isofinish gevelsysteem biedt architecten maximale ontwerpvrijheid. Bij een renovatie van een bungalow werd dankzij Isofinish de funderingsuitbreiding overbodig, wat ideaal is voor het isoleren en renoveren van bestaande panden. Zelfs wijzigingen in ontwerpdetails kunnen eenvoudig worden doorgevoerd zonder grote constructieve aanpassingen.

Het systeem is ideaal voor verschillende gebouwen, zelfs bij beperkte funderingsmogelijkheden. Flexibiliteit in gevelafwerkingen en isolatiediktes biedt architecten veelzijdigheid, zelfs in de meest complexe situaties. Begin vandaag nog met het ontdekken van de mogelijkheden van Isofinish in nieuwbouw- of renovatieprojecten.

Benieuwd naar de voordelen van het Isofinish gevelsysteem voor jouw volgende project? Neem contact op voor meer informatie, een proefberekening of demonstratie.

ISOFINISH

isofinish logo klein.jpg

De Steiger 71

1351 AE

Almere

036-5359333
recticelinsulation@recticel.com

www.isofinish.nl

 • Facebook
 • Twitter
linkedin icon.gif

Hoe werkt het Isofinish gevelmontagesysteem?

Een innovatieve, energiezuinige oplossing voor elk gevelrenovatie- of nieuwbouwproject

Isofinish is een compleet montagesysteem voor gevelisolatie en gevelafwerking. Het is snel en efficiënt en kost minder materiaal dan gangbare gevelmontagesystemen. Daarnaast is Isofinish geschikt voor nieuwbouw en gevelrenovatie, ook hoogbouw en prefab (zie nieuwbouw- en renovatieprojecten met Isofinish gevels).

Kenmerken Isofinish gevelmontagesysteem

 • spanningsvrije montagetechniek, belastbaar op druk en trek

 • zelfdragende structuur, geen aanpassing of fundering nodig

 • reductie montagetijd tot 30% en materiaalgebruik tot 50% t.o.v. conventionele systemen

 • geschikt voor elke isolatiedikte en energiebesparing

 • voldoende ventilatie voorkomt vochtproblemen

Hoe werkt het Isofinish gevelmontagesysteem?

In drie stappen vormt het Isofinish gevelmontagesysteem een doorlopende isolatieschil rondom uw nieuwbouw of bestaande bouw, met gevelafwerking naar keus. Dit begint met het bevestigen van de isolatie. Daarover vormt u met de gevelmontageschroeven eenvoudig een egaal uitgelijnde gevelconstructie. Omdat deze constructie zelfdragend is, is uitbreiding van de fundering niet nodig. Vervolgens is de perfect uitgelijnde constructie klaar voor de gevelafwerking van uw keuze!

Stap 1

Gevelisolatie bevestigen. Dit kan dunne, dikke of meerlaagse isolatie zijn.

Stap 2

Efficiënt een zelfdragende gevelconstructie monteren met de gevelmontageschroeven.

Stap 3

De uitgelijnde constructie afwerken met gevelbekleding naar keuze.

Onze duidelijke stap-voor-stap handleiding laat het monteren van de zelfdragende constructie in detail zien. Daarnaast verzorgen we gratis montage-instructie als u voor het eerst met het Isofinish gevelmontagesysteem werkt. Hierdoor zet u de gevelconstructie efficiënt en snel op en lijnt u de gevel nauwkeurig uit, wat het monteren van de gevelafwerking des te makkelijker maakt.

Ook de juiste boor en een goede boortechniek spelen een rol bij snelle montage en een duurzaam resultaat. Lees daarom vooral het artikel gevelisolatie monteren – de juiste boortechniek voor praktische tips. Volg daarbij ook de aanwijzingen van uw isolatieleverancier op. Hierdoor voorkomt u onnodige koudebruggen en verzekert u zich van duurzame energiebesparingen.

Toepassingen

Het Isofinish montagesysteem geeft ongekende vrijheid en wordt in elke situatie en bij elke gewenste isolatiedikte toegepast, ook meerdere lagen.

Isofinish-gevelsysteem-renovatie.jpeg
Isofinish-gevelsysteem-nieuwbouw-gevelafwerking.jpeg
Isofinish-gevelsysteem-houtskeletbouw.jpeg

RENOVATIE

NIEUWBOUW

HOUTSKELETBOUW

Isofinish-gevelsysteem-verticale-regels.jpeg
Isofinish-gevelsysteem-horizontale-regels.jpeg
Isofinish-gevelsysteem-overstekken-plafonds.jpeg

VERTICALE REGELS

HORIZONTALE REGELS

PLAFOND/OVERSTEKKEN

bottom of page