top of page
japenga banner.png

JAPENGA ARCHITECTEN

Japenga Architecten is een nieuwe naam binnen de architectenwereld. De oprichter van dit nieuwe bedrijf, Peter Japenga, is echter geen onbekende in de bouwwereld. Hij beschikt over 30 jaar ervaring in de bouw waarvan 20 jaar als architect.

Peter: “We zijn een allround architectenbureau dat fraaie gebouwen realiseert voor ondernemende opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en de projectontwikkeling. Op maat ontworpen bedrijfspanden, kantoorpanden en appartementengebouwen worden door ons bureau gecreëerd in dialoog met de opdrachtgevers.”

VISIE

Japenga Architecten staat voor aansprekende, functionele en duurzaam ontworpen gebouwen. In het ontwerpproces wordt een balans gezocht tussen wensen van de gebruikers, de locatie, de belangen van de opdrachtgever en de architectonische uitstraling. In het ontwerp en de uitwerking ligt de nadruk op ruimtelijke beleving, functionaliteit, duurzaamheid en financiële haalbaarheid. Het streven is een herkenbaar, karakteristiek eindproduct waarin architectuur, stedenbouwkundige situatie en openbare ruimte harmonieus samenvloeien.  

TRANSFORMATIES

Ook voor renovaties van bestaande panden is Japenga Architecten de juiste partner. De panden worden zowel in- als extern door het bureau getransformeerd. Het resultaat van deze complete metamorfose zorgt voor een uitstraling en beleving van de panden die weer past bij het bedrijf dat erin gevestigd is.

WAT WE DOEN

Japenga Architecten begeleidt bouwprojecten van de allereerste schets, via de technische uitwerking en aanvraag omgevingsvergunning, tot en met de eindoplevering. De ontwerpen worden met zorg voor detail en aandacht voor duurzaamheid uitgewerkt voor de vergunningsaanvraag. Deze tekeningen dienen tevens als basis voor de uitvoering, die desgewenst ook door Japenga Architecten kan worden begeleid. Gedurende het proces van ontwerp tot technische uitwerking vindt regelmatig overleg plaats met de opdrachtgever en wordt de uitwerking vergeleken met het programma van eisen en de ontwerpuitgangspunten.

 

JAPENGA ARCHITECTEN

japenga.jpg

Adres: Burg. Loeffplein 70 E/F

Postcode: 5211RX

Plaats: ‘s-Hertogenbosch

T:  073-7820408
E: info@japenga-architecten.nl
W: www.
japenga-architecten.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
linkedin icon.png

MISSIE

  1. Japenga Architecten is een allround architectenbureau dat fraaie gebouwen creëert voor ondernemende opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en de projectontwikkeling. Japenga Architecten streeft in dialoog met zijn opdrachtgevers naar een kwalitatieve en duurzame inrichting van de wereld waarin we leven en werken.

  2. Japenga Architecten staat voor aansprekende, functionele en krachtige ontwerpen. Dit uit zich in een over het gehele traject consistent zijnde architectuur: van architectonisch ontwerp tot in het kleinste detail. In het ontwerpproces wordt een balans gezocht tussen wensen van de gebruikers, de locatie, de belangen van de opdrachtgever en de architectonische ambitie. In het ontwerp en de uitwerking ligt de nadruk op ruimtelijke beleving, functionaliteit, duurzaamheid en financiële haalbaarheid. Het streven is een herkenbaar, karakteristiek eindproduct waarin architectuur, stedenbouwkundige situatie en openbare ruimte harmonieus samenvloeien.

  3. Japenga Architecten begeleidt bouwprojecten van de allereerste schets, via de technische uitwerking en aanvraag omgevingsvergunning, tot en met de eindoplevering. Japenga Architecten beschikt over de benodigde deskundigheid om het gehele bouwproces te kunnen beheersen. Gedurende het proces van ontwerp tot technische uitwerking vindt regelmatig overleg plaats met de opdrachtgever en wordt de uitwerking vergeleken met het programma van eisen en de ontwerpuitgangspunten.

  4. Japenga Architecten beschikt over een uitgebreid netwerk van specialisten waarmee in de verschillende fases van de ontwikkeling van een bouwplan nauw wordt samengewerkt. Zo kan in de initiatieffase een beroep worden gedaan op ondersteunend stedenbouwkundig advies; in de omgevingsvergunningsaanvraag- en bestekfase op specialisten op onder andere constructief, installatietechnisch en bouwfysisch gebied.

PROJECTEN

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

bottom of page