top of page
kaimann-banner.gif

KAIMANN

Kaimann heeft een rijke geschiedenis als een dynamische onderneming die gedreven wordt door innovatie in de markt van elastomeer isolatieproducten.

Onze kernwaarde is altijd geweest om de beste oplossingen voor onze klanten te vinden. Deze kerngedachte heeft geleid tot innovatieve ideeën en voortdurende vooruitgang. We produceren elastomeer isolatieproducten die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie, brandveiligheid, geluidsbeheersing en corrosiepreventie.

Onze visie is helder: Kaimann wil de producent worden van 's werelds beste flexibele, rubberachtige isolatiematerialen. Om deze visie te realiseren, benaderen we onze klanten met precisie, verfijnen en optimaliseren we onze productieprocessen, technologieën, en onze producten zelf, inclusief hun verpakking en verzending. Waar onze processen grenzen bereiken, doen we er alles aan om deze obstakels te overwinnen en nieuwe oplossingen te ontdekken. Dit vormt de basis voor hoogwaardige producten en diensten.

Het voortdurend streven naar verbetering en onze ambitieuze visie liggen aan de basis van onze ontwikkeling. Met de aansluiting bij de Saint-Gobain Groep in 2018 heeft Kaimann de mogelijkheid vergroot om haar potentieel op het gebied van technische isolatie verder uit te breiden. Hierdoor kunnen we nieuwe segmenten betreden en wereldwijd groeien. Als toonaangevende fabrikant en distributeur van duurzame isolatieoplossingen biedt Saint-Gobain als enige wereldwijd innovatieve en efficiënte productassortimenten aan die bijna in elk temperatuurbereik toegepast kunnen worden, terwijl we tegelijkertijd duurzaam omgaan met grondstoffen. Onze missie "MAKING THE WORLD A BETTER HOME" is de drijvende kracht achter onze inzet voor de strijd tegen klimaatverandering.

KAIMANN

kaimann logo klein.jpg

Industrieweg 25 

6118 DE

Nieuwstadt

06-28885336
henri.ver@kaimann.com
www.kaimann.com/nl

  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube

PRODUCTEN

Koeling, airconditioning, ventilatie

Kaimann biedt een uitgebreid assortiment elastomere isolatiematerialen voor de veilige technische isolatie van zowel koud- als warmwaterleidingen en ventilatiekanalen. Deze materialen zijn geschikt voor gebruik in diverse omgevingen, waaronder openbare gebouwen, commerciële complexen en privéwoningen. Of het nu gaat om luchthavens, grote kantoorpanden, hotels, woningen, industriële installaties of scheepsbouw, Kaimann heeft de juiste oplossing voor elke behoefte.

Onze isolatiematerialen zijn ontworpen met het oog op energie-efficiëntie, corrosiebestendigheid en brandveiligheid, ongeacht de omvang van het systeem en de diameter van de leidingen. Ze bieden niet alleen optimale prestaties, maar zijn ook zeer economisch in gebruik. Bovendien voldoen onze isolatiematerialen aan hoge hygiënenormen dankzij hun antimicrobiële eigenschappen en stof- en vezelvrije structuur. Hierdoor kunnen ze zelfs worden toegepast in gevoelige ruimtes zoals de gezondheidszorg. Kaimann streeft ernaar oplossingen te bieden die zowel technisch hoogwaardig als veelzijdig toepasbaar zijn in verschillende sectoren en omgevingen.

Verwarming sanitair

De isolatie van warme en koude leidingen in sanitair- en verwarmingssystemen is cruciaal om energieverliezen te minimaliseren. Of het nu gaat om drinkwater-, warmwater- of verwarmingsleidingen in woningen en commerciële gebouwen, Kaimann's isolatiematerialen zijn ontworpen om deze verliezen tot een minimum te beperken. Ze onderscheiden zich door hun eenvoudige installatie, wat zorgt voor efficiënte toepassing.

De specifieke thermische eigenschappen van onze isolatiematerialen voorkomen niet alleen het bevriezen van leidingen, maar ook de vorming van condenswater, wat corrosie kan veroorzaken. Bovendien fungeren al onze isolatie-oplossingen als geluidsisolatie, waardoor ongewenste geluiden, zoals krakende en stromende geluiden, worden verminderd. Door deze eigenschappen bieden onze materialen niet alleen energie-efficiëntie, maar dragen ze ook bij aan de duurzaamheid en betrouwbaarheid van de installaties in diverse omgevingen.

Toepassing bij hoge temperatuur

Isolatiematerialen voor pijpleidingen die bij extreem hoge temperaturen worden gebruikt, moeten specifiek ontworpen zijn om deze bijzondere omstandigheden aan te kunnen. In systemen zoals zonnepanelen en warmtepompen kan de temperatuur van de leidingen oplopen tot meer dan +100°C.

In de industriële sector moeten isolatiematerialen aan zeer hoge bouwtechnische normen voldoen. Pijpleidingen worden hier vaak blootgesteld aan schommelende temperaturen en vervoeren media in een breed temperatuurbereik, variërend tussen +150°C en -50°C (-200°C). Kaimann's isolatiematerialen behouden in deze omgevingen hun betrouwbare isolerende vermogen, flexibiliteit en constante warmtegeleiding gedurende de gehele levensduur van het systeem.

Voor externe pijpleidingen moet het isolatiemateriaal bovendien bestand zijn tegen UV-straling, ozon en de weersinvloeden om duurzaamheid te waarborgen.

Halogeenvrije toepassingen

In sectoren zoals de scheeps- en spoorwegindustrie, op luchthavens en in ziekenhuizen, waar veiligheid een topprioriteit is, is het voorkomen van de ontwikkeling van giftige gassen bij brand van cruciaal belang. Kaimann's halogeenvrije isolatiematerialen, vrij van PVC, chloriden en brandvertragers met broom, zijn uitermate geschikt voor industriële en gespecialiseerde toepassingen. Hierdoor winnen ze steeds meer aan populariteit in de technische isolatiesector.

In industrieën zoals de voedings- en farmaceutische sector, waar roestvrijstalen leidingen vaak worden gebruikt, voorkomen de halogeenvrije elastomeer isolatiematerialen ook spanningscorrosie. Een bijkomend voordeel van hun halogeenvrije aard is dat deze isolatiematerialen geschikt zijn voor gebruik in duurzame bouwprojecten die voldoen aan de normen voor groene gebouwen. Afhankelijk van de configuratie voldoen ze aan gangbare normen zoals BREEAM, DGNB en LEED.

Oplossing voor geluidsisolatie

Bijna overal waar we zijn, op het werk of thuis, worden we blootgesteld aan geluid. Dit heeft een aanzienlijke invloed op ons welzijn, onze concentratie en prestaties, en kan zelfs de waarde van een woning verminderen. Geluiden van bijvoorbeeld waterleidingen kunnen als bijzonder luid en hinderlijk worden ervaren, vooral wanneer deze grenzen aan ruimtes die bescherming nodig hebben, zoals slaap- of werkkamers. Het is dan ook geen verrassing dat de eisen voor geluidsisolatie in gebouwen tegenwoordig hoger zijn dan ooit tevoren. Kaimann biedt met haar akoestische programma diverse isolatieoplossingen die uitstekende geluidsisolatie en demping bieden. Deze oplossingen zijn geschikt voor gebruik in gebouwentechniek, bedrijfsinstallaties, maar ook voor afvalwater-, riool- en regenwaterleidingen.

Omschakelingsoplossing

Als pijpleidingen en ventilatiekanalen openlijk lopen zonder visuele bescherming, moet de technische isolatie niet alleen isolerend van hoge kwaliteit zijn, maar ook voldoen aan esthetische eisen. Kaimann heeft een uitgebreid assortiment van verschillende ommantelingssystemen die ideaal geschikt zijn voor open montage voor isolatie in de koel- en airconditioningsector en industriële toepassingen. Voor beschermde buitentoepassingen zijn de producten van Kaimann bijzonder weer- en UV-bestendig.

Omschakelingsoplossing

Als pijpleidingen en ventilatiekanalen openlijk lopen zonder visuele bescherming, moet de technische isolatie niet alleen isolerend van hoge kwaliteit zijn, maar ook voldoen aan esthetische eisen. Kaimann heeft een uitgebreid assortiment van verschillende ommantelingssystemen die ideaal geschikt zijn voor open montage voor isolatie in de koel- en airconditioningsector en industriële toepassingen. Voor beschermde buitentoepassingen zijn de producten van Kaimann bijzonder weer- en UV-bestendig.

kaimann

bottom of page