top of page
kingspan insulation nederland.jpeg

KINGSPAN INSULATION

Kingspan is een toonaangevende fabrikant van isolatieproducten en levert isolatiemateriaal voor een breed spectrum aan toepassingen, van modern hoogwaardig thermo hardend isolatiemateriaal tot traditionele minerale wol. Kingspan neemt de kwestie brandveiligheid uiterst serieus en investeert niet alleen veel in het testen van onze producten, maar ook in producttrainingen en scholing over hoe de producten op de juiste manier kunnen worden toegepast.

Wij zijn toegewijd aan het bouwen van oplossingen die niet alleen superieure bouwefficiëntie en levenslange prestaties leveren, maar die worden ondersteund door uitgebreide systeembrandtests en bewezen brandprestaties in studies van echte brandgevallen. Onze plafond-, muur- en gevelsystemen worden uitgebreid getest op naleving van de wettelijke normen. Brand is een complex issue en te veel focus plaatsen op de brandbaarheid van individuele materialen is misleidend. De brandveiligheid van een gebouw wordt beïnvloed door een

al dan niet correcte uitvoering en naleving van voorschriften. Dit geldt voor iedere constructie en bij toepassing van ieder (isolatie)materiaal dat wordt gebruikt.

Verschillende factoren bepalen de veiligheid van een gebouw, zoals de constructie, voorzieningen tegen brandoverslag, aan- of afwezigheid van sprinklers, inrichting en inventaris, vluchtroutes etc.

Als betrouwbare en verantwoorde fabrikant maakt Kingspan producten die voldoen aan alle geldende veiligheidsvoorschriften. Wij zijn ervan overtuigd dat onze producten veilige, betrouwbare en energiebesparende isolatieoplossingen bieden, indien ze op de juiste manier zijn verwerkt. We zijn toegewijd aan een goede samenwerking met de overheid en toezichthouders in alle markten waar we actief zijn om de normen voor brandveiligheid te handhaven en verbeteren.

KINGSPAN INSULATION

kingspan klein logo.jpg

Lorentzstraat 1

7102 JH

Winterswijk

0543 543 210
info@kingspaninsulation.nl
www.kingspan.com/nl

PRODUCTEN

KINGSPAN ISOLATIEPLATEN

Een interessante manier om te isoleren is met behulp van isolatieplaten. Deze worden onder andere toegepast in daken, gevels en vloeren en zijn in verschillende diktes, afmetingen en materialen verkrijgbaar. Met ons complete assortiment isolatieplaten kunnen we voldoen aan de thermische prestatie-eisen van uw project, of het nu gaat om residentieel, commercieel, nieuwbouw of renovatie.

cq5dam.web.1280.1280.png

KINGSPAN GEVELISOLATIEPLATEN

Ons breed assortiment gevelisolatieplaten is geschikt voor verschillende toepassingen zoals spouwmuur-, binnen- en buitenmuurisolatie, het isoleren van vliesgevels, maar ook om toe te passen in houtskeletbouw.

Onze gevelisolatie oplossingen zijn geschikt voor woningbouw, commerciële bouw, nieuwbouw of renovatieprojecten. Bekijk in het overzicht welke oplossing het beste past bij uw project.

THERMA TP10.png

KINGSPAN DAKISOLATIEPLATEN

Ons grote assortiment dakisolatieplaten is onder andere toe te passen bij het isoleren van de binnen- of buitenzijde van hellende, platte of afschot-daken. Bekijk in het overzicht welke oplossing het beste past bij uw project. De prestaties op het gebied van het energieverbruik van een gebouw krijgen de beste basis indien de schil optimaal geïsoleerd wordt. En met name isolatie van de dakschil kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan uw energiebesparing.

UNIDEK SOLIDEK.png

KINGSPAN VLOERISOLATIEPLATEN

We hebben een groot assortiment (dek)vloerisolatieplaten in verschillende materialen en voor verschillende toepassingen. Bekijk in het overzicht welke oplossing het beste past bij uw project.

Onze vloerisolatie oplossingen zijn geschikt voor woningbouw, commerciële bouw, nieuwbouw of renovatieprojecten.

KINGSPAN GEISOLEERDE SANDWICHPANELEN

De complete hoogwaardige, energiezuinige gebouwschil met behulp van onze geïsoleerde sandwichpanelen. We bieden een uitgebreid assortiment dak- en gevelpanelen met grote ontwerpflexibiliteit aan, aangevuld met een assortiment aan accessoires.

QUADCORE.png

KINGSPAN DAKPANELEN

Ontdek ons gevarieerde assortiment geïsoleerde sandwich dakpanelen voor zowel hellende- als platte daken. Geïsoleerde dakpanelen hebben, mede door een kwalitatieve isolatiekern en luchtdichte afwerking, hoge thermische prestaties. Wanneer u een dak isoleert, zijn zekerheid, thermische prestaties en snelheid van belang. Met sandwichpanelen voor het dak kiest u voor alle voordelen van dakisolatie in één geïsoleerd dakpaneel. Ontdek alles over onze geïsoleerde sandwich panelen.

QUADCORE AWP.png

KINGSPAN GEVELPANELEN

Ontdek alle gevelpanelen van Kingspan Geïsoleerde Panelen. Deze sandwich gevelpanelen zijn geschikt voor onder meer de realisatie van kantoor- en industriepanden, maar ook voor renovatie van bestaande gebouwen en woningen. Kies bijvoorbeeld voor onze AWP gevelpanelen: het meest gevarieerde gevelpaneel in de markt. Onze AWP, AWP Supreme, KS1000RW en Coldstore gevelpanelen zijn verkrijgbaar met QuadCore isolatiekern.

HIGHLINE GOTEN.png

KINGSPAN ACCESSOIRES

Ontdek onze voorgevormde hoeken, zetwerk, voegprofielen, geïsoleerde goten en highline goten. Al onze accessoires zijn gemaakt van hoogwaardig kwalitatief materiaal en voldoen aan de strengste eisen.

DAYLIGHT.png

KINGSPAN DAGLICHTPANELEN

Onze daglichtpanelen voor gevels en daken laten natuurlijk licht toe in uw gebouw.

KINGSPAN GLAZEN DAKEN EN GLASDAKCONSTRUCTIES

Kingspan Light + Air heeft ruim 50 jaar ervaring in het realiseren van glazen daken. Het marktleidende BA-4 systeem staat bekend als dé oplossing voor glasdakconstructies - of dat nu een eenvoudige lichtstraat is of een extreem innovatieve koepel.

B4 SYSTEEM.jpeg

KINGSPAN BA-4 SYSTEEM

Bij het BA-4 systeem worden de ruiten 4-zijdig gedragen. Ruiten kunnen 2- of 4-zijdig ingeklemd worden afhankelijk van de gekozen afdeklijst. Dit roedensysteem kan gecombineerd worden met grote ruitafmetingen en heeft een uitstekende lucht- en waterdichtheid. Het BA-4 systeem kan worden toegepast voor glazen daken in alle mogelijke vormen en glazen gevels in geïsoleerde en ongeïsoleerde uitvoering.

BA2 SYSTEEM.jpeg

KINGSPAN BA-2 SYSTEEM

Bij het BA-2 roedensysteem worden de ruiten 2-zijdig gedragen en ingeklemd. Het BA-2 systeem kan worden toegepast in geïsoleerde en ongeïsoleerde uitvoering en is uitermate geschikt voor vervaardiging van glazen daken in industriële toepassing, luifels en gevels van galerijen.

KINGSPAN BW4BW.jpeg

KINGSPAN BA-4BW SYSTEEM

Dit BA-4BW brandwerend roedensysteem is opgebouwd uit een rubber-op-staal profielsysteem met gecontroleerde waterafvoer waarin ruiten 4-zijdig worden gedragen. Bijzonder aan dit systeem is haar strakke esthetische uitstraling en de samenstelling van de gelaagde veiligheidsbeglazing. De glasconstructie is geschikt voor integratie van grote ruiten: 1.000 x 2.800 mm. Het systeem is 30 of 60 minuten brandwerend.

KINGSPAN BA-RC.jpeg

KINGSPAN BA-RC SYSTEEM

Overal waar inbraakwerendheid (RC/WK klasse) geëist wordt bij glasdaken, kan het BA-RC systeem worden ingezet. De systemen zijn getest en hebben de classificatie RC1/WK1, RC2/WK2 en RC3/WK3 gehaald (RC staat voor Resistance Class en WK voor WeerstandKlasse). De systemen hebben een uitstekende lucht- en waterdichtheid en zijn speciaal ontwikkeld voor inbraakwerende glasdaken.

KINGSPAN BA-EC.jpeg

KINGSPAN BA-EC SYSTEEM

De BA-EC (TG) systemen zijn zowel in geïsoleerde als ongeïsoleerde beglazing in lessenaar-, shed- of zadeldak toepasbaar. Het onderprofiel van het BA-EC systeem bestaat uit een geëxtrudeerd profiel, afgedicht met isolatie en een druiplijst. Het onderprofiel van de BA-EC TG is thermisch gescheiden uitgevoerd. De complete omranding van deze systemen is strak en compact.

KINGSPAN BA4-HR.jpeg

KINGSPAN BA4 -HR SYSTEEM

Dankzij deze op maat vervaardigde HR roedensystemen leveren glasconstructies een belangrijke bijdrage aan een energiezuinig gebouw. Ze zorgen ervoor dat er op koude dagen minder warmtelast en op warme dagen minder koellast nodig is. De HR-systemen zijn opgebouwd uit recyclebaar aluminium en behalen - afhankelijk van type en afmeting - zeer lage U-waarden.

KINGSPAN DAKELEMENTEN

Ontdek het uitgebreide assortiment dakelementen van Kingspan Unidek. Het assortiment bestaat uit zelfdragende en niet-zelfdragende dakplaten. Daarbij staan duurzaamheid, circulariteit, comfort en toekomstbestendig renoveren centraal.

Zelfdragende dakelementen zijn geschikt voor nieuwbouwwoningen en voor renovaties op gordingen. Niet-zelfdragende elementen zijn geschikt voor renovaties waarbij wordt uitgegaan van een bestaand dakbeschot. Voor elke bouwsituatie is een oplossing!

UNIDEK AERO.png

KINGSPAN DAKELEMENTEN ZELGDRAGEND

Onze zelfdragende dakelementen zijn bij uitstek geschikt voor nieuwbouwwoningen en bieden voor iedere bouwsituatie een passende oplossing.

UNIDEK AERO.png

KINGSPAN DAKELEMENTEN NIET ZELGDRAGEND

De niet-zelfdragende dakelementen zijn vooral geschikt voor renovaties waarbij men zoveel mogelijk uitgaat van de bestaande situatie. De elementen worden bijvoorbeeld verwerkt over het bestaande dakbeschot of gebruikt bij het isoleren van binnenuit. De regelgeving voor het renoveren (en isoleren) van bestaande daken wordt steeds strenger, uitmondend in harde eisen voor energielabels bij verkoop en verhuur. Kingspan Unidek biedt altijd een passende isolatieoplossing bij ieder renovatieproject.

OVERSTEKBEUGEL.png

KINGSPAN DAKELEMENTEN TOEBEHOREN

Voor een gegarandeerd resultaat en optimaal rendement van onze isolerende dakelementen zijn de juiste toebehoren onmisbaar. Alleen door toepassing van deze specifieke producten behaalt u optimaal resultaat.

cq5dam.web.1280.1280 (1).png

KINGSPAN DAKELEMENTEN TOTAALOPLOSSINGEN

Op zoek naar een totaaloplossing met dakelementen? Wij bieden diverse opties aan die passen bij uw project. Bekijk de mogelijkheden hieronder voor meer informatie.

KINGSPAN RWA INSTALLATIES

RWA-installaties zijn in de eerste plaats ontworpen om de veiligheid van de bewoners/gebruikers van het gebouw in geval van brand te garanderen, en ook het gebouw en de inhoud ervan. Ons deskundige RWA-team ontwerpt, vervaardigt en onderhoudt al meer dan 40 jaar rookbeheersingsinstallaties en werkt nauw samen met bestekschrijvers en deskundige adviseurs om RWA-systemen te creëren.

DUO THERMA.png

KINGSPAN ROOKLUIKEN

Kingspan Light + Air produceert een breed scala aan rookluiken die ontworpen zijn om rook en warmte af te voeren in geval van brand. Deze producten zijn veelal ook geschikt voor dagelijkse natuurlijke ventilatie.

Onze ventilatoren en RWA-installaties voldoen allemaal aan de EN 12101-2. Mocht u vragen hebben over toepassingen, mogelijkheden of ontwerpeisen dan staat ons team klaar deze te beantwoorden.

LUMERA.png

KINGSPAN UITZETRAMEN

Ventilatieramen zijn een veelzijdige oplossing, die vaak worden gebruikt op gebouwen met glazen daken of gevels, omdat ze door hun beglazing naadloos in elkaar overgaan.

Onze ventilatieramen zijn primair ontworpen voor natuurlijke ventilatie, maar kunnen ook rook afvoeren als onderdeel van een breder rookventilatiesysteem wanneer dit wordt gedetecteerd.

ADS.png

KINGSPAN DETECTIESYSTEMEN

Een snelle detectie bij brand is belangrijk om een brandhaard snel te lokaliseren én aanwezigen/brandweer tijdig te kunnen alarmeren. Er kunnen dan maatregelen genomen worden om personen veilig te stellen en een brand te bestrijden.

Dit voorkomt ongevallen en beperkt schade. Elke situatie vraagt om andere detectiesystemen.

bottom of page