top of page
koster-animatie.gif

KÖSTER AFDICHTINGSSYSTEMEN

De Vochtbestrijding Specialisten

Meer als 35 jaar ervaring

 

Sinds de oprichting in 1982, heeft KOSTER AG zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige afdichtingssystemen en tevens advisering op het gebied van vochtbestrijding . Vandaag  de dag is Köster een groep van meer dan 20 bedrijven die wereldwijd actief zijn in meer dan 50 landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Aurich, Duitsland. Köster Afdichtingssystemen in Harderwijk is de oudste partner van Köster en heeft de verkooprechten voor de Benelux en Frankrijk.

 

Afdichtingen van kelder tot dak

Als Vochtbestrijdings specialisten  beschermen wij met onze produkten en systemen waardevolle gebouwen. Of het nu in de renovatie van historische gebouwen, het waterdicht maken van nieuwe gebouwen of reparatie van defecte afdichtingen is, u kunt er zeker van zijn: Met ons uitgebreide programma kunnen we de optimale oplossing voor elk probleem in de vochtbestrijding  bieden. We ontwikkelen voortdurend nieuwe producten om een ​​stap voor te blijven. Ons huidige assortiment omvat het bitumineuze waterdicht maken van kelders aan de buitenzijde, kristalliserende dichtingspasta’s voor  het waterdicht maken aan de negatieve zijde ( binnenzijde ) van tanks, tunnels en kelders. Saneermortels, horizontale barrières (tegen optrekkend vocht ), anti-schimmel systemen, scheurinjectie en scheurreparatie systemen, producten voor beton reparatie en bescherming van beton, beton en mortel hulpstoffen, minerale zelfnivellerende vloermortels, vloercoatings, vocht remmers voor beton vloeren, voegafdichtingen, badkamer’s waterdicht maken, gevel’s impregneren,  TPO en ECB dakbedekking

Geen compromissen op het gebied van de kwaliteit

De vochtbestrijding is een gebied waar kwalitatief hoogwaardige materialen en de verwerking niet alleen een verschil maken, maar ook tijd en geld besparen. Het is principe om materialen van de hoogste kwaliteit, duurzaamheid en een lange levensduur te produceren. Met de kwaliteit doen we geen concessies en geloven sterk in een langdurige en sterke relatie met onze klanten. Deze filosofie is van toepassing op alle onderdelen van het bedrijf, van onderzoek en ontwikkeling via de productie tot onze distributie. Dit bewijst ook ons DIN EN ISO 9001: 2008 gecertificeerd Quality Management System

 

Uw betrouwbare partner op de bouw

Welke vochtwering maatregel brengt de beste oplossing? Dit is afhankelijk van de gebruikte materialen, de bodemgesteldheid, de grondwaterstand, de lucht en vele andere factoren. Köster heeft zich op grond van haar expertise al voor vele jaren een reputatie opgebouwd als producent en betrouwbare partner van kwaliteit en duurzaam afdichtingen in de bouw. Vocht problemen op lossen vereist kennis en ervaring. Om deze reden, bieden wij onze klanten en partners ervaren expertise aan. Dat helpt om uitdagingen op deze terreinen te overwinnen en altijd naar een veilige, kosteneffectieve oplossing te zoeken. Daarnaast bieden wij tal van cursussen en seminars voor applicateurs om het succesvolle gebruik van onze producten te garanderen...

KÖSTER AFDICHTINGSSYSTEMEN

koster logo klein.jpg
 • Instagram
 • Facebook
 • Pinterest

Producten en oplossingen

Köster betoninjectie - Scheurinjectie systemen

betoninjectie-33.jpeg

Scheuren ontstaan, als de in een bouwdeel werkende krachten, spanningen, groter zijn dan die van de weerstand van het bouwdeel.
Daardoor, als het bouwdeel scheurt, worden de ontstane spanningen afgebouwd. In vergelijking met de drukvastheid, is de trekvastheid van beton relatief gering. Dit geld in het bijzonder voor vers beton. De meeste scheuren ontstaan daarom door trekkrachten of buigtrekkrachten.

 

Er zijn meerdere oorzaken te benoemen die tot scheurvorming in een bouwdeel leiden: 

 • scheurvorming door gewicht, bijvoorbeeld transport of het eigengewicht van het gebouw.

 • scheurvorming door krimp, beton krimpt tijdens het uitharden door warmteontwikkeling.

 • scheurvorming door bewegingen in de ondergrond, zettingen, grondwaterfluctuaties.

 • scheurvorming door thermische invloeden, zoninwerking ( uitzet ) en afkoeling ( krimp)

Het betoninjectie programma van Köster bestaat uit 6 Polyurethaanharsen die voor alle voorkomende gevallen een zekere oplossing bieden. Bij de ontwikkeling van deze injectieharsen is veel aandacht besteed aan de eenvoudige verwerking en de duurzame werking van het product. Met ons programma kunnen naast scheurinjectie ook grindnesten, wand/vloer aansluitingen en lekkende damwanden worden afgedicht. Vochtbestrijding op een moderne en effectieve wijze. 

M 279 - Crisin 76 tegen optrekkend vocht

Opstijgend vocht oplossing.jpg

Zeer lage viscositeit kunsthars  tegen optrekkend vocht (horizontaal afdichting) toepasbaar bij een hoog vochtgehalte ( tot 95% doorvochtigheidsgraad muur ) en hoog zoutgehalte in het metselwerk. Köster Crisin 76 blijft flexibel na uitharding. Vanwege de zeer lage dichtheid en zijn in vergelijking met water aanzienlijk lagere oppervlaktespanning, verdringt Köster Crisin 76 water  ( optrekkend vocht ) uit de capillairen. Köster Crisin 76 blijft flexibel na uitharding en rot niet. Dichtheid 0,91 g / cm3, viscositeit 10-15 mPa. KÖSTER Crisin 76 is bestendig tegen alle gebruikelijke in het metselwerk voorkomende agressieve media zoals zuren, basen en zouten, zowel tijdens het aanbrengen en na uitharding. Optrekkend vocht nog nooit zo effectief bestreden.

Verbruik: Richtwaarde: 0,04 l / m per cm wanddikte

Köster Betonreparatie en Betonrenovatie systemen

betonreparatie-33.jpeg

Schades aan betonnen bouwdelen dienen zo snel als mogelijk te worden hersteld met een zorgvuldig uitgevoerde behandeling. Een behandeling die de oorspronkelijke eigenschappen weer moet herstellen. Vrijliggend wapeningsstaal moet degelijk corrossie werend worden behandelt.
Het complete Köster betonreparatie programma biedt de vakapplicateur alle mogelijkheden om op alle praktijk problemen een antwoord te hebben.

De combinatie van onze vochtweringssystemen, onze Polyurethaan -en Epoxyharsen voor betoninjectie en oppervlaktebehandeling brengen het Köster Betonreparatieprogramma naar het hoogst haalbare niveau.

In het geval van kleine betonreparaties en onderhoud: een snelle en eenvoudige oplossing is Köster Betomor Multi A. Köster Betomor Multi A is een materiaal voor bescherming tegen corrosie en betonrenovatie in een. Een extra conservering van het wapeningsstaal niet noodzakelijk, Multi A bevat reeds de roestprimer! Köster Betomor Multi A vervangt het bindmiddel, de reparatie mortel en de fijnpleister. Het materiaal wordt aangebracht op een voorbereide, stabiele ondergrond die ook vrij van oplosmiddelen en roest moet zijn. Onderhoud van de betonnen ondergrond wordt gedaan met Köster Betonspachtel. Köster Betonspachtel is een hoogwaardige egalisatiepleister voor betonnen oppervlakken.

Köster Witte Dakcoating - sterk zonlicht reflecterend en energiebesparend

witte-dakcoating.jpeg

Scheuroverbruggende vloeibare witte dakcoating van Köster is zeer sterk zonlichtreflecterend en zorgt voor een groot verkoelend effect. De voordelen op een rij:

 • eenvoudig te verwerken

 • temperatuurdalingen in het interieur tot wel 5 ºC

 • innamelucht van Airco fors lager dus energiebesparend

 • CO2 reducerend

 • hoogflexibel

 • oplosmiddelvrij

 • Uv en vorstbestendig

 • goede hechting op beton, tegels, golfplaten en bitumen

 • rol en kwastbaar

Köster 21 Witte Dakcoating is een witte vloeibare dakbedekking met name bedoeld voor het behandelen van zwarte platte daken die teveel warmte opnemen.

Door het gebruikte dakmateriaal ( zwarte bitumen enz ) wordt teveel hitte in de dakconstructie opgeslagen en daardoor ontstaat er een onaangenaam binnenklimaat. Met deze eenvoudig aan te brengen witte dakcoating worden de zonnestralen gereflecteerd en zal de onderconstructie aanzienlijk minder opgewarmd worden.

Köster Vloercoating Systemen

vloercoating-verwerking.jpeg

Het is niet meer dan logisch dat beton exclusief als vloer wordt toegepast in zowel kelders, garages, bedrijfsvloeren, winkels, magazijnen en fabrieken. Het is een van de weinige materialen die duurzaam opgewassen is tegen zwaar verkeer, slijtage, chemicaliën, en vocht.
Echter betonnen vloeren zijn van zichzelf niet onkwetsbaar. Zonder behandeling met een betoncoating kan het relatief poreuze materiaal dat beton is bezwijken aan veelvuldig gebruik en belasting. Voorbeelden zijn heftruck verkeer, blootstelling aan chemicaliën & dooizouten, veelvuldig contact met water.

In deze fase komen de Köster vloercoatings in beeld, waardoor het beton net die extra beschermlaag krijgt om bestendig te zijn tegen slijtage en veroudering.
Tevens kan de Köster vloercoating, naast de beschermende werking, zorgen voor een
decoratieve afwerking, eenvoudiger onderhoud of een antislip afwerking.

Köster levert: vloercoatingen, gietvloer, betonverf, epoxyvloer, vloerverf, garagevloeren, epoxy vloeren, epoxy vloercoatingen, PU gietvloeren, betoncoatingen etc.

OPGENOMEN SPECIFICATIES IN NBS

INJECTIEVLOEISTOF POLYMEER GEBONDEN (P) (EN 1504-5), Köster KB-Pox IN

INJECTIEGEL POLYMEER GEBONDEN (P) (EN 1504-5), Köster Injektiegel G4.

INJECTIEHARS POLYURETHAAN GEBONDEN (P) (EN 1504-5), Köster 2 IN 1.

POLYURETHAAN INJECTEERSCHUIM, Köster IN 7.

MINERAAL GEBONDEN PLEISTERMORTEL (EN 998-1), Köster saneermortel.

DOORVOER AFDICHTINGSKIT, Köster KB-Flex 200.

BITUMENEMULSIE (EN 15814), Köster Deuxan Spateldicht 2K.

VLOEIBARE KUNSTHARS TEGEN OPTREKKEND VOCHT, Köster Crisin 76.

HYDROFOBEERCREME, Köster gevelcreme.

TPO DAKBAAN, GLASVLIES MIDDENINLAGE (EN 13956), Köster TPO 2.0 mm

ECB DAKBAAN, GLASVLIES MIDDENINLAGE (EN 13956), Köster ECB 2.0 mm.

bottom of page