top of page
kosa bamboo banner.jpeg

H30

KOZIJNEN, RAMEN EN DEUREN

H32

HOUTEN EN METALEN

TRAPPEN EN HEKKEN

H45

TIMMERWERK EN BINNENINRICHTING

KOSA BAMBOO

KOSA bamboo is gespecialiseerd in bamboe dat onder hoge druk is samengeperst tot een massief materiaal met de sterkte en de voordelen van hardhout. De oersterke vezel en warme kleur van bamboe leent zich uitstekend voor een variatie aan toepassing binnen een interieur ontwerp. Door de hoge CO2 opname en de extreme groei-eigenschappen van bamboe is het materiaal ecologisch zeer verantwoord.

Massief geperst bamboe

Dankzij het behoud van de lange bamboevezel in het materiaal ontstaat een sterke en slijtvaste structuur die vergelijkbaar is met een houtnerf. Het bamboe is daarmee door en door dezelfde kleur en structuur en kan bewerkt worden als vrijwel iedere houtsoort. De natuurlijke kleur van bamboe onder de stam is lichtgeel die wij naturel noemen, door verhitting van het materiaal ontstaat door en door de bruine karamel kleur (karamelisatie van de natuurlijke suikers). Het eindproduct dient te worden beschermd tegen vocht en vlekken met een lak of meubelolie. U kunt hiermee tevens het gewenste uiterlijk extra mee benadrukken.

 

Maatwerk

Veel producten uit onze prijslijst worden in Nederland op maat geproduceerd. Zo kunnen wij flexibel inspringen op uw vraag en de levertijden kort houden. Het produceren van maatwerk beperkt bovendien afval. Wat met niet gebruikt wordt niet betaald en eindigt niet in de afvalbak.

Kwaliteit

KOSA bamboo hecht grote waarde aan kwaliteit producten voor de professionele verwerkers tot en met particulieren. Dankzij onze eigen import en kwaliteitscontrole in zowel Nederland als in China kunnen we onze bamboe producten optimaal selecteren en controleren.

 

Duurzaamheid

Bamboebossen hebben een zeer hoge CO2 opname en voorkomen landerosie door de dichte wortelstructuur. De reuzebamboe stammen worden binnen vijf jaar gekapt voordat ze aan hun natuurlijke verval beginnen. De stam groeit dan in tegenstelling tot een boom gewoon weer door. In veel gevallen kunnen we bamboe toepassen waar nog regelmatig exotisch hardhout voor wordt gebruikt, met vergelijkbare eigenschappen, kleuren en design.

FSC® certificering

Alle producten in onze productlijst kunnen gecertificeerd aangeleverd worden, dit is niet standaard en kan een toeslag en/of langere levertijd bevatten. Door voor FSC® te kiezen steunt u het bosbeheer wereldwijd. KOSA bamboo is FSC® gecerificeerd onder code CU-COC-828395-JL. Voor meer informatie over massief geperst bamboe en ons bedrijfverwijzen we u graag naar onze website www.kosa-bamboo.nl.

 

 

KOSA BAMBOO

kosa bamboo logo.png

Samsonweg 10

1521 RC

Wormerveer

075 6153149
info@kosabamboo.nl

www.kosa-bamboo.nl

productlijst2022.jpg

PRODUCTEN

Bamboe kozijnen

De sterkte en stabiliteit van massief geperste bamboebalken leent zich uitstekend voor de productie van interieur kozijnen. De kleur en structuur geven een frisse en moderne uitstraling met de warmte van een houtnerf, geschikt voor ieder interieurontwerp. Dankzij de hoge dichtheid kunnen deze duurzame kozijnen tegen een stootje en hebben ze gunstige brandvertragende eigenschappen. Uitermate geschikt voor de utiliteitsbouw zoals in scholenbouw, zorg faciliteiten en andere openbare gelegenheden. Op aanvraag leverbaar met FSC certificering.

We kunnen bamboe kozijnbalken in zowel de donkere karamel als de lichte naturel kleur aanbieden. KOSA massief geperst bamboe en gelamineerd bamboe leveren we in verschillende maatvoeringen tot 5,4 meter, deze lange lengtes worden geproduceerd door middel van vingerlas verbindingen per 1,8 meter. KOSA bamboo biedt standaard kopmaten aan zoals 120x72mm, maar ook afwijkende maten op aanvraag. Lengtes en kopmaten worden op bestelling geproduceerd om efficiënt met het materiaal om te gaan en afval te beperken. Zie onze productlijst voor meer informatie.

KOSA bamboo is in het bezit van certificering voor het leveren van 60 minuten brandwerende kozijnen in verschillende opstellingen uitgevoerd met KOSA massief geperst bamboe. Vraag naar het toepassingsgebied in combinatie met glas en deuren.

We adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden en details van onze bamboe varianten en toepassingen. Neem gerust contact op via mail of telefoon voor uw vragen.

bamboe+kozijn.jpeg
bamboe+planken+kopen.jpeg

Bamboe balken, planken en latten

 

Massief geperste bamboebalken hebben dankzij het behoud van de lange verweven vezels een houtnerf structuur. Deze zeer compacte balken worden op gewenste dikte en breedte verzaagd tot planken en latten. Bamboeplanken kunnen weer verbreed en verlengd worden met lijmverbindingen, zeer vergelijkbaar met houtbewerking. Denk hier aan panelen en werkbladen, kozijnen of traptreden. Massief bamboe houdt in tegenstelling tot plaatmateriaal altijd een massief uiterlijk in ieder aanzicht. Planken en latten van bamboe zijn breed toepaspaar in plafond en wanddecoratie of als basis voor een bamboemeubel.

Uiteraard is het ook mogelijk om balken, planken of latten van "bamboehout" bij ons af te nemen. Wij bieden dit materiaal ruw of geschaafd aan in de kleur karamel en naturel in verschillende afmetingen. Meer informatie kunt u vinden in onze productlijst.

We adviseren u graag persoonlijk over de mogelijkheden en details van onze bamboe varianten en toepassingen. Neem gerust contact op via mail of telefoon voor uw vragen.

Bamboe platen en panelen

 

Bij KOSA bamboo import kunt u terecht voor bamboe platen en massief panelen. U heeft keuze uit bamboe platen en panelen in verschillende stijlen, diktes en kleuren. Zo beschikken we over massief geperst bamboe in een rijke, donkere karamelkleur en een lichte naturelkleur. De kleur en structuur van onze bamboe producten geven een frisse en moderne uitstraling aan ieder interieurontwerp. We leveren zowel standaard bamboe platen en panelen als halfproducten op maat aan meubelmakers, interieurbouwers of timmerfabrieken. Ook is het mogelijk om bewerkingen uit te laten voeren, zoals het uitfrezen van een spoelbak of het aanbrengen van meubelolie of -lak. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, we staan u graag te woord. Meer informatie is tevens beschikbaar in onze productlijst

Maatwerk

Bamboe platen en panelen kunnen tot iedere gewenste dikte gezaagd worden. Ook kunnen we door middel van verlijmen de gewenste breedte- en lengtemaat creëren, zoals men dat ook met massief hout doet. We leveren plaatmateriaal dat is opgebouwd uit kruislings verlijmde lagen op een handelsmaat van 2440x1220 mm. We zijn dus vrijer in maatvoeringen met massief geperst bamboe, dat we kunnen aanleveren op maat tot wel 5400mm lang en 1800 mm breed. We produceren uw bestelling veelal op maat naar opdracht. Zo gaan we efficiënt met het materiaal om en heeft u direct maatwerk zonder onnodig afval. In de productlijst kunt u meer lezen over onze producten per m2 of standaard platen en meubelpanelen.

KOSA+massief.jpeg
bamboe+traptreden+op+maat.jpeg

Bamboe trappen en treden

 

Traptreden vervaardigd uit massief geperst “bamboehout” zijn niet alleen mooi en duurzaam, maar ook vooral zeer slijtvast. Zowel in huis als in openbare ruimtes zijn bamboetrappen aan zeer geringe slijtage onderhevig en vergen weinig onderhoud. De compacte vezels van het bamboe zorgen voor een ongeëvenaarde hardheid en zeer goede brandvertragende eigenschappen.  Wij leveren deze traptreden in zowel karamel als naturel massief bamboe wat betekend dat het materiaal in ieder aanzicht het uiterlijk van de bamboevezels (houtnerf) weergeeft en blokjes/lagen structuur heeft. Aanvullend uit hetzelfde materiaal kunnen we combineren met vele leuning profielen, bordessen, vloeren, kozijnen en wandbekleding van massief geperst bamboe.

 

KOSA bamboo levert ook ruw bamboe materiaal in standaard planken en panelen om zelf te verlijmen of te contouren. Ook is het mogelijk om traptreden als gereed product af te nemen inclusief lak en anti-slip. Zie ook onze aanvullende producten zoals vloerdelen voor bordessen en antislip producten. Voor meer informatie lees ons -

trappen informatieblad of algemene productenlijst

Bamboe vloeren

KOSA bamboo vloeren zijn zeer slijtvast en sluiten naadloos aan op onze overige producten uit massief geperst bamboe. Onze mes en groef vloerdelen worden vol verlijmd gelegd en zijn tevens geschikt voor vloerverwarming. Dankzij de handzame afmetingen kunnen deze eenvoudig worden gecombineerd met trapbekleding, podia of kleine hoeken. De toplaag van massief geperst bamboe is 4mm dik en kan de zwaarste belastingen en intensief gebruik aan. Onder deze toplaag zit 6mm kruisling verijmd bamboe voor een zeer stabiel vloerdeel. Dankzij de minimale kantafwerking zijn er vrijwel geen groeven zichtbaar in het oppervlak wat intensief reinigen goed mogelijk maakt zonder vuil ophoping. Dit bamboeparket wordt standaard onbehandeld geleverd en kan in het werk voorzien worden van een vloerenolie of parketlak naar keuze. Maak het project af met de bijpassende plinten, drempels en afwerklatten uit massief geperst bamboe. Meer informatie in onze algemene productlijst.

 

KOSA bamboo levert zowel vloeren als parketlijm, parketlak of olie en heeft diverse plint profielen om een compleet pakket samen te stellen. Wij kunnen u adviseren over de keuze van lijmen en afwerkproducten die het meest aansluiten op de wensen van het gebruik, het leggen van de vloer en de uitstraling va het eindresultaat. Voor hulp bij het leggen kunnen we u uitgebreid adviseren of met een ervaren parketteur in contact brengen.

Bamboe+vloer.jpeg
bottom of page