top of page
nelskamp banner.jpg
nelskampdakpannen.jpeg

NELSKAMP DAKPANNEN

Nelskamp Dakpannen is een familiebedrijf dat in 1926 werd opgericht in Schermbeck, net over de grens. Het begon met de productie van keramische dakpannen en voegde in 1954 betondakpannen toe aan het assortiment. Tegenwoordig heeft Nelskamp zes fabrieken, waarvan drie voor betondakpannen en drie voor keramische dakpannen. Ze produceren verschillende modellen en kleuren, variërend in afmetingen.

De nieuwste fabriek, Nibra, is gebouwd in 1997 en maakt grootformaat keramische dakpannen van 100% westerwaldklei. Hierdoor kan Nelskamp de grootste keramische dakpan van dit moment produceren met een lage dichtheid van ~5,5 st/m2. Naast keramische dakpannen bieden ze ook betondakpannen en de traditionele Duitse 'Biberschwanzziegel'.

Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Schermbeck, werkt met korte lijnen en directe communicatie met medewerkers verspreid over de zes fabrieken. Ze waarborgen de kwaliteit van hun producten door interne laboratoriumtests en externe tests door erkende instituten. Certificeringen zoals het Original Dachziegel Zertifikat voor keramische dakpannen en DINplus en KOMO-attest voor betondakpannen getuigen van de kwaliteit. Het bedrijf is ISO 9001-gecertificeerd en voldoet aan DIN/EN 1304 en DIN/EN-490/491 voor respectievelijk keramische en betondakpannen.

Nelskamp organiseert cursussen en seminars voor wederverkopers, verkopers van dakpannen en professionele verwerkers, zoals dakdekkers. Voor Nederland is de contactpersoon de heer Harold Kock, bereikbaar via het hoofdkantoor.

NELSKAMP DAKPANNEN

nelskamp dakpannen klein.jpg

Ir. Sassenstraat 28

7071BC

Ulft

030-9403910
info@nelskamp.nl
www.nelskamp.nl

bottom of page