top of page
renolit logo nieuw.jpg

RENOLIT BELGIUM

RENOLIT – Rely on it

Hoogwaardige kunststoffolies en -producten zijn onze passie en ons werk. Al ruim 75 jaar stelt de RENOLIT-groep als zelfstandig familiebedrijf de norm op het gebied van kwaliteit en innovatie. Om dat voor onze klanten te kunnen blijven doen, ontwikkelen ruim 4.800 medewerkers in meer dan 30 vestigingen wereldwijd voortdurend vernieuwende producten voor alle belangrijke industrieën.  

Waar wij het verschil maken

Onze portfolio bestaat uit een breed assortiment aan kunststoffolies en andere producten van kunststof, diensten voor diverse markten en toepassingen voor sectoren zoals de auto-industrie, de medische en farmaceutische industrie, woningen en gebouwen, scheepvaart en reclame en verpakking.

Dankzij onze jarenlange ervaring en voorliefde voor innovatie kunnen we producten en oplossingen ontwikkelen die het leven beter maken – variërend van componenten voor transfusiesets en bekleding voor meubilair en raamprofielen tot gevelafwerkingen en zwembaden.

Hoogwaardige kunststoffolies en -producten zijn onze passie

De naam RENOLIT staat wereldwijd voor technische competentie, moderne producten en service op basis van partnerschap: Met onze producten worden oppervlakken veredeld, afgedicht, beschermd of gestabiliseerd. Ze bieden bovendien veel andere voordelen. Als internationaal opererend zelfstandig familiebedrijf, betrouwbare zakenpartner en werkgever willen we het succes van ons bedrijf ook op de lange termijn waarborgen. Met onze decoratieve, hoogwaardige en duurzame kunststofproducten creëren we meerwaarde voor onze klanten en verbeteren we de kwaliteit van het leven van veel mensen.  

Kernwaarden

Partnerschap, innovatie, hoogwaardige producten, internationale oriëntatie, betrouwbaarheid

Deze vijf kernwaarden vormen het fundament voor de RENOLIT-groep. Ze definiëren onze missie en bedrijfscultuur en de belofte aan onze klanten, elke dag opnieuw. RENOLIT staat voor partnerschap waarop je kunt bouwen, want elk van onze kernwaarden heeft praktisch nut voor onze klanten.

Samen boeken we succes

Partnerschap voor succes: Wij treden onze klanten en partners met respect en vertrouwen tegemoet. Wij zijn bedreven in het ontwikkelen van duurzame producten en diensten die voldoen aan de wensen van onze klanten.

Nieuwe impulsen

Altijd een idee verder: Binnen onze open en innovatieve bedrijfscultuur krijgen alle medewerkers de ruimte om zich gezamenlijk actief in te zetten voor de ontwikkeling van praktische en aantrekkelijke innovaties voor de toekomst.

Bijzonder

Een hoogwaardig productportfolio dat voldoet aan de hoogste eisen: De producten van RENOLIT komen voort uit ruim 70 jaar knowhow – pure kwaliteit waar u en uw producten weer van profiteren. 

Grenzeloze mogelijkheden

Wereldwijd: Dankzij onze internationale opzet met ruim 4.700 medewerkers in meer dan 30 vestigingen verspreid over de wereld zijn we altijd in de buurt van de klant.

Gebaseerd op vertrouwen

De basis voor onze geslaagde partnerschappen: Wij gaan al ruim 70 serieus en betrouwbaar te werk, dus onze klanten kunnen vertrouwen op de producten en diensten van RENOLIT.

RENOLIT BELGIUM

renolit logo nieuw.jpg

Industriepark De Bruwaan

9700

Oudenaarde

06-46874216
martin.bos@renolit.com
www.renolit.com/roofing

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn

Producten

csm_RENOLIT_ALKORPLAN_Metallics_b_1920_7

RENOLIT ALKORPLAN Metallics : KOPER- EN ZILVERKLEURIGE DAKBANEN

Het kleuren gamma van de RENOLIT ALKORPLAN dakbanen is sedert enkele jaren uitgebreid met de kleuren koper en zilver.

Met de RENOLIT ALKORPLAN Metallics biedt RENOLIT flexibele dakbanen aan, met het uiterlijk van metaal. (aluminium/zilver en koper). Deze dakbanen worden standaard geleverd op een breedte van 1,05 meter en zijn 1,5 mm dik.  De verwerking van deze dakbanen gebeurt volgens de richtlijnen van onze standaard RENOLIT ALKORPLAN F dakbanen.

De zilveren en koperen kleur van de Metallics maken deze dakbanen uitermate geschikt voor zichtbare/hellende daken. (minimum helling 30 mm/m).

De dakbanen zijn voorzien van een zogenaamde clearcoat. Dit is een doorzichtige beschermlaag die tijdens het productieproces wordt aangebracht. Deze clearcoat zorgt er voor dat er minder gemakkelijk vuil blijft hechten op de dakbaan en dat deze gemakkelijker te reinigen is door middel van water. De combinatie van de RENOLIT ALKORPLAN dakbaan met de clearcoat maken van de RENOLIT ALKORPLAN Metallics topproducten uit het RENOLIT gamma voor dakafdichting. 

Naast de dakbanen zelf zijn er tevens kunststof staande naad profielen in het zilver en koper voor handen die het esthetisch karakter van het dak nog benadrukken. Meer informatie over het staande naad systeem vindt u onder het RENOLIT ALKORDESIGN gamma.   

csm_RENOLIT_ALKORDESIGN_Alan_Dawney_Maxw

RENOLIT ALKORPLAN Design : DE ESTHETISCHE DAKBAAN

Het RENOLIT ALKORPLAN Design systeem combineert het esthetische van een metalen dakbedekking (zink, koper of aluminium) met de voordelen van een soepele kunststofdakbedekking. 

Het RENOLIT ALKORPLAN Design systeem is speciaal ontwikkeld voor het esthetisch afdichten van daken met alle mogelijke dakvormen (horizontale, verticale, schuine, vlakke, golvende, enz.).   Van eenvoudige tot complexe dakvormen, het RENOLIT ALKORPLAN Design systeem biedt een oplossing.

Het RENOLIT ALKORPLAN Design systeem wordt internationaal gebruikt bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET RENOLIT ALKORPLAN Design SYSTEEM ?

 • Soepelheid

 • Beperkt gewicht

 • Hoge dampdoorlaatbaarheid

 • Eenvoudige afwerking van de dakdetails

 • Weinig tot geen geluidsoverlast

csm_RENOLIT_ALKORBRIGHT_Antwerp_Museum_1

DoP RENOLIT F 35276 ALKORBRIGHT NL

DoP RENOLIT A 35279 ALKORBRIGHT NL

RENOLIT ALKORPLAN Bright DE DAKBAAN MET EEN HOGE REFLECTIE

Het RENOLIT team biedt met de ontwikkeling van de RENOLIT ALKORPLAN Bright dakbaan een extra milieu/energie vriendelijke oplossing voor het afdichten van een plat dak.

De RENOLIT ALKORPLAN Bright dakbaan maakt het mogelijk om het dakvlak perfect homogeen af te werken en bovendien een maximale reflectie van het zonlicht te genereren. De homogene, en bovendien witte lasnaden vallen nauwelijks op in het dakvlak en zorgen voor een duurzame waterdichting.

De RENOLIT ALKORPLAN Bright daksystemen worden wereldwijd toegepast in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN RENOLIT ALKORPLAN Bright DAKBAAN ?

Het is de combinatie van de kwaliteiten van de RENOLIT ALKORPLAN dakbanen, de optimale reflectie van het zonlicht en de beschermlaag die de RENOLIT ALKORPLAN Bright daksystemen zo speciaal maken. 

 

 • Reductie van energie-eisen voor airconditioning in gebouwen

 • Beter comfort in gebouwen zonder airconditioning

 • Lagere CO²-uitstoot door lager energieverbruik

 • Verbetering van de luchtkwaliteit in stadskernen

 • Daling van het "warmte-eiland" -effect, het bekende fenomeen van oververhitting van stedelijke gebieden in vergelijking met de omliggende gebieden

 • Verhoging van het rendement van fotovoltaïsche systemen

csm_RENOLIT_ALKORSMART_Mar_Bella_1920_72

RENOLIT ALKORSMART TECH. FICHE

DoP RENOLIT F35276 ALKORSMART NL

DoP RENOLIT F35279 ALKORSMART NL

DoP RENOLIT F35279 ALKORSMART NL

RENOLIT ALKORPLAN Smart LESS IS MORE - EEN NIEUW PARADIGMA IN DAKAFDICHTING

Energie-efficiëntie is cruciaal voor de toekomst van de industrie. De impact van de klimaatverandering, de toenemende schaarste aan natuurlijke hulpbronnen en energie maar gewoonweg ook het besef dat er geen planeet B is dwingt de mens op zoek te gaan naar steeds efficiëntere oplossingen en producten.

In haar permanente zoektocht naar perfectie heeft het R&D-laboratorium van RENOLIT een revolutionair product voor de dakbedekkingsindustrie ontwikkeld. Een product met schitterende prestaties en bovendien een minimaal verbruik van hulpbronnen. Het concept van dit gloednieuwe product is volledig gebaseerd op efficiëntie en duurzaamheid. 

 

ALLE VOORDELEN VAN DE SLIMSTE DAKBAAN RENOLIT ALKORPLAN Smart

 • Energie-efficiënt

 • Duurzaam

 • Ultradun, ultraduurzaam

 • Ingebouwde Solar Shield Technology

 • Koel kleurendak

 • Verhoogde zonnereflectie-index

 • Energiebesparend

 • Vermindert het hitte-eiland effect

 • Esthetisch

 • Veelzijdig

 • Voldoet aan groen label-criteria (BREEAM, LEED, VERDE)

 • Veilig

 • Gemakkelijker onderhoud

csm_RENOLIT_ALKORPLAN_Boatyard_Dublin__1

RENOLIT ALKORPLAN DE ERVARING IN KUNSTSTOF DAKBEDEKKING

Het RENOLIT ALKORPLAN gamma bestaat uit thermoplastische PVC-P dakbanen die al  40 jaar wereldwijd toegepast worden voor het afdichten van zowel industriële platte daken als hellende zichtdaken, en dit voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. 

De RENOLIT ALKORPLAN producten bieden de markt een brede waaier aan mogelijkheden voor het afdichten van een dak.  Naast de standaard mechanisch bevestigde, geballaste en verlijmde daksystemen bieden we de markt ook meer innovatieve daksystemen met een ecologische (RENOLIT ALKORPLAN Bright, GREEN en SOLAR) en/of esthetische meerwaarde (RENOLIT ALKORPLAN Design, Metallics).

De combinatie van een kwalitatief duurzaam product, een gedegen technische ondersteuning en een jarenlange ervaring inzake kunststof dakbedekking verklaart het succes van RENOLIT met de RENOLIT ALKORPLAN dakbaan.

Vele partners van overal ter wereld schonken dan ook hun vertrouwen aan de producten van RENOLIT voor het afdichten van hun daken.

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN PVC DAKBAAN ?

 • Kostenbesparend

 • Vuurbestendig

 • Esthetisch

 • Duurzaam

 • Zeer goede fysische eigenschappen

Toepassingsmethoden

Het RENOLIT ALKORPLAN gamma bestaat uit thermoplastische PVC-P dakbanen die al  45 jaar wereldwijd toegepast worden voor het afdichten van zowel industriële platte daken als hellende zichtdaken, en dit voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. 

Standaard worden deze dakmembranen geïnstalleerd door middel van mechanische bevestiging, verlijming of ballast. 

RENOLIT ALKORPLAN F Systeem voor mechanische bevestiging
RENOLIT ALKORPLAN L Losliggend systeem met ballast
RENOLIT ALKORPLAN A Gekleefd systeem
csm_RENOLIT_ALKORSOLAR_Carrier_system_1920_720_895d7f1c25.jpeg

ULTRALICHT EN SUPERSTERK BEVESTIGINGSSYSTEEM RENOLIT ALKORPLAN SOLAR

Zoals de naam aangeeft werd het ultralichte RENOLIT ALKORPLAN Solar systeem aanvankelijk ontwikkeld om zonnepanelen op een veilige en waterdichte manier op een dak te bevestigen. Dit innovatieve systeem wordt intussen meer en meer ingezet voor uiteenlopende creatieve en esthetische realisaties met een afwerking naar keuze, van hout, over aluminium panelen tot shingles en andere materialen.

De combinatie van een PVC-profiel en aluminium kokerprofiel, dat door middel van hete lucht aan het membraan gelast wordt, zorgt voor een solide bevestiging voor verschillende dakafwerkingen. 

Met het RENOLIT ALKORPLAN Solar systeem opent RENOLIT nu een wereld aan creatieve mogelijkheden voor buitenafwerkingen, en dat mét een volledig waterdichte garantie!

INFORMATIEAANVRAAG 

csm_RENOLIT_ALKORSOLAR_oudenaarde_1920_677c1d96b5.webp

RENOLIT ALKORPLAN SOLAR BEVESTIGINGSSYSTEEM VOOR ZONNEPANELEN

Het ultralichte RENOLIT ALKORPLAN Solar bevestigingssysteem maakt het mogelijk om de zonnepanelen, zonder extra ballast noch perforatie van de dakbaan, op het dak vast te maken.

De ontwikkeling van het RENOLIT ALKORPLAN Solar systeem gebeurde volledig binnen de filosofie van een PVC-P dakbedekking. Het resultaat is een systeem dat enkel voordelen heeft voor de dakdekker, gebouweigenaar en de PV installateur.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET RENOLIT ALKORPLAN SOLAR SYSTEEM?

 • Lichtheid van het systeem 

 • Geen perforatie van de dakbaan

 • Mogelijkheden voor elke dakoriëntatie

 • Gemakkelijke, betrouwbare en snelle plaatsing 

 • Gemakkelijk onderhoud en herstelling van de PV-installatie

 • Spreiding van de kosten is mogelijk 

 • Toepasbaar op nieuwbouw en renovatie projecten

 • Zowel voor hellende als platte daken 

 • Getest tegen windsnelheden tot 200 km/u (Wind tunnel tests for PV modules 22/01/2009 EAR0849)

 • Technische goedkeuring (DIBt)

INFORMATIEAANVRAAG 

OPGENOMEN SPECIFICATIES IN NBS

PVC-P DAKBAAN (EN 13956), Alkorplan F \35176. \35276. \.....

PVC-P DAKBAAN (EN 13956), Alkorplan L35177

PVC-P DAKBAAN (EN 13956), Alkorplan A \35179. \35279. \.....

PVC-P COOL ROOF DAKBAAN (EN 13956), Alkorbright F35276

PVC-P SOLAR SHIELD DAKBAAN (EN 13956), Alkorsmart F35276

PROJECTEN

bottom of page