top of page

TONZON

TONZON is jouw betrouwbare partner in isolatie

 

TONZON is de uitvinder van een isolatietechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van lucht die overal aanwezig is. De benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming in het materiaal opgesloten. Zij hebben als het ware de thermosfles flexibel gemaakt. TONZON is in Nederland met het thermoskussen vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles.

Onze missie

Zo gaan we te werk

TONZON is een revolutionair isolatiebedrijf dat proactief meedenkt met de klant om het juiste product voor elk type gebouw in te zetten. Met het oog op innovatie, zorgen wij ervoor dat ons isolatiemateriaal op een professionele manier geïnstalleerd wordt. Hierin speelt onze veelzijdigheid aan isolatiemethodes een grote rol. Met onze samenwerking van betrouwbare partners, geven wij deskundig advies en garanderen wij de beste oplossing.

Onze teamleden werken dagelijks met passie aan de producten van TONZON. Een groene toekomst: dat is ons doel.

De geschiedenis

Het verhaal achter TONZON

Het bedrijf is opgericht in 1980 door de uitvinder van de nieuwe isolatietechniek A.J.M. (Ton) Willemsen. Na al die jaren is hij nog steeds directeur van het bedrijf. TONZON heeft een netwerk opgericht van lokale installatiebedrijven en gespecialiseerde ambachtslieden. Daardoor blijven de reiskosten beperkt en kunnen vrijblijvend offertes worden uitgebracht. Zo kan de consument met een gerust hart het werk door een lokale ZZP’er laten uitvoeren wanneer deze behoort tot het netwerk van vertrouwde specialisten.

Onze visie

Een blik op de toekomst

In onze moderne wereld wordt klimaatverandering een alsmaar groter probleem. TONZON zet zich in om op klantgerichte wijze te werken aan een groener milieu. De producten van TONZON dragen bij aan een gezondere leefomgeving. Binnen 10 jaar wil het bedrijf haar vernieuwende isolatie- techniek plaatsen in gebouwen die geschikt zijn voor de meest effectieve methode.

TONZON

tonzon logo klein.jpg

Ir. Schiffstraat 220

7547 RD

Enschede

053 - 206 0071
info@tonzon.nl
www.tonzon.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

TONZON PRODUCTEN

2998_9659_Thermoskussens-gevouwen-op-maat.jpeg

Thermoskussens

Met de innovatieve Thermoskussens van TONZON zijn koude vloeren voorgoed verleden tijd. Vloeren verliezen hun warmte door uitstraling naar de kruipruimte en funderingsmuren, maar met onze Thermoskussens reduceer je dit warmteverlies naar vrijwel nul. Met als resultaat dat het wooncomfort verbetert en je flink bespaart op stookkosten. Daarnaast is de vloer isoleren met TONZON de meest mens- en milieuvriendelijke oplossing én is dit type vloerisolatie geschikt voor bijna alle vloeren! Bestel de Thermoskussens hier op maat, specifiek voor jouw vloer, of bespaar iets op de kosten en neem een standaard rol.

2998_1961_Screenshot_24_m.jpeg

Thermosheets

Met de Thermosheets van TONZON kun je daken en muren uitstekend isoleren. TONZON Muurisolatie bestaat uit meerdere lagen reflecterende folie, die worden gescheiden door latten. Hierdoor ontstaat een isolerende ruimte van Thermosheets en stilstaande lucht. Dé combinatie voor goede isolatie. Voor dakisolatie wordt een soortgelijke techniek toegepast. In onze shop kun je jouw Thermosheets op maat bestellen. De TONZON Muurisolatie techniek is geschikt voor het isoleren van voorzetwanden, scheidingsmuren, gevels en prefab-muren.

2998_5678_Bodemfolie-gevouwen_l.jpeg

Bodemfolie

Heb jij last van vocht in huis? Dit heeft waarschijnlijk te maken met de kruipruimte onder je woning. TONZON Bodemfolie is een eenvoudige, maar doeltreffende oplossing om je kruipruimte vochtvrij te krijgen. Nu te koop in onze webshop. De lucht die vanuit de kruipruimte omhoog komt is door de Bodemfolie droog, waardoor je woning minder vochtig is. Door het kopen en toepassen van de Bodemfolie van TONZON kan je afscheid nemen van muffe, vochtige kruipruimtes. Lees meer informatie over deze folie.

2998_2296_Bandage_15_los_1_l.jpeg

Bandagefolie

Wist je dat je met snelle, eenvoudige en goedkope isolatie maatregelen je huis stukken energiezuiniger kunt maken? Het isoleren van CV-buizen is hier een voorbeeld van. Vaak zijn deze buizen al geïsoleerd, maar desondanks verliezen ze veel warmte. Met de HR-Bandagefolie van TONZON omwikkel je de buizen met een extra sterke folie. Warmteverlies wordt hiermee tot een minimum beperkt. Hierdoor hoeft de CV-ketel minder hard te werken om het water in de buizen op temperatuur te houden, en dat merk je in de stookkosten.

2998_8975_Radiatorfolie_50_samen_1_l.jpeg

Radiatorfolie

Ook met eenvoudige en snelle isolatie oplossingen kun je flink besparen op energiekosten. Koop bijvoorbeeld onze innovatieve TONZON HR-Radiatorfolie. Deze folie kan op de achterzijde van de radiator worden bevestigd, waardoor deze geheel onzichtbaar zijn werk doet. Radiatoren zijn over het algemeen bevestigd tegen muren. De warmte die een radiator afgeeft verdwijnt hierdoor deels in de muur. Je moet dan harder stoken om binnen een aangename temperatuur te realiseren. Met de HR-Radiatorfolie van TONZON voorkom je onnodig warmteverlies en dat merk je in je portemonnee. Koop de extra efficiënte HR-Radiatorfolie voor radiatoren met een vlakke achterkant. Voor kolomradiatoren kan je de wat stevigere “Luxe-radiatorfolie” kopen. Lees meer informatie over onze radiatorfolie.

Tonzon Koudebrugonderbrekers.jpeg

Koudebrugonderbrekers

Drukvast isolatiemateriaal (XPS) voor gebruik als koudebrugonderbrekers en als afstandhouders. Bijvoorbeeld, kerf één zijde van de strook alvast in om afbreken te vergemakkelijken en lijm de andere zijde in met folielijm. Lengte van de blokjes zijn ongeveer 12,5 centimeter bij een voorzetwand. Bij dakisolatie kunnen de blokjes korter zijn.

2998_6114_100-W-2_l.jpeg

Warmtepanelen

Dit warmtepaneel is verbeterd met TONZON folies, zodat het nog sneller warm wordt en energiezuiniger is.

Warmtepanelen zijn een ideale warmtebron als je maar op een bepaalde plek warmte nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een bureau, zitplek of WC. Waarom het hele huis verwarmen als je maar op één plek de warmte nodig hebt? Warmtepanelen zijn in de meeste gevallen geen vervanging van de cv, maar eerder een toevoeging. Gebruik ze om het extra warm te krijgen of om jouw thermostaat een paar graden lager te kunnen zetten.

Deze warmtepanelen kan je met beugels aan de muur of het plafond hangen. Verder zijn er verschillende mogelijkheden om de warmtepanelen te regelen of te koppelen aan een thermostaat.

bottom of page