top of page
uniblock banner.jpg

H22

METSELWERK

UNIBLOCK BENELUX BV

UNIBLOCK BENELUX is een dynamisch bedrijf dat sinds 2005 op de Nederlandse en Belgische markt operationeel is. Door de korte communicatielijnen in het bedrijf, kunnen we snel en doordacht inspelen op de wensen en behoeftes van de klanten. In de loop der jaren hebben we dan ook diverse soorten toegevoegd aan ons assortiment om tegemoet te komen aan de dagelijkse wensen van de klant. Het assortiment bakstenen onder het merk UNIBLOCK wordt gemaakt op 2 productlocaties.

 

De baksteenfabricage gebeurt in 6 basisstappen:

 

1. De kleiwinning

De grondstof voor de bakstenen is klei die wordt ontgonnen uit de groeven ter plaatse. De gebruikte kleisoort bepaalt in grote mate de definitieve eigenschappen van de gebakken snelbouw waaronder de druksterkte, thermische waarde en uitzicht.

2.De voorbereiding van de klei

De voorbereiding van kneden, mengen en doseren gebeurt machinaal. Hierdoor wordt een homogeen mengsel gevormd waarbij de eventuele onzuiverheden zoals pyrietbollen en kalkpitten tot een minimale structuur wordt herleid. De kleiwals zorgt samen met de juiste hoeveelheid water voor een degelijke kleipasta. Het mengen en doseren van enerzijds verschillende kleisoorten en anderzijds toevoeging van zaagmeel en water zorgen voor de juiste verhouding van klei en andere noodzakelijke ingrediënten om te komen tot de baksteen die UNIBLOCK verdeelt.

3.Het vormen van baksteen

Het vormen van de bakstenen gebeurt in de strengpers waarbij de klei door een steenmal wordt geperst waarna deze op de juiste afmetingen worden doorgesneden.

4.Het drogen

Het drogen is één van de belangrijkste stadia in het proces van de baksteen. Het drogen dient op een zodanige manier te gebeuren dat bij het bakken de stenen niet kapot barsten op plaatsen waar de vormeling onvoldoende is gedroogd.

5.Het bakken

De ladingen gedroogde stenen worden op een continue manier 7 op 7 in de oven gebracht waar zij een welbepaald bakschema ondergaan. De maximum baktemperatuur ligt tussen de 950 en de 1050 °C.

6.Verpakking

Alle steensoorten worden degelijk verpakt op pallet en in folie met daarop de nodige gegevens. De UNIBLOCK stenen zijn op alle productlocaties CE gekeurd. Deze continue controle houdt onze kwaliteit al meer dan 10 jaar op peil!

UNIBLOCK BENELUX BV

uniblock small.jpg

Aresstraat 1

5048 CD 

Tilburg

013 57 84 170
s.vanbarel@uniblock.nl
www.uniblock.nl

PRODUCTEN

uzin pallmann codex arturo rz wolff

TRADITIONEEL

 

De UNIBLOCK type S blokken worden gebruikt voor niet-decoratief en decoratief traditioneel metselwerk. Ze zijn 3-zijdig ‘glad’ met aan de achterzijde verticale groeven. Deze groeven geven bij het pleisterwerk een groter hechtend vermogen. Bij 2-zijdig pleister-metselwerk worden de stenen afwisselend met de ‘zichtzijde’ en vervolgens een laag ‘ribzijde’ verwerkt. In vele gevallen wordt de steen door de aannemer ook toegepast als ‘zichtwerk’ in bijvoorbeeld garages. De verantwoordelijkheid voor uitvoering van zichtwerk met snelbouw ligt volledig bij de aannemer/ bouwheer. De gladde blokken van Uniblock zijn te verkrijgen in 3 types elk met hun specifieke druksterkte en eigenschappen:

218031_Uniblock_brochure-5.jpg
prestaties s blokken.jpg

TAND EN GROEF

 

De UNIBLOCK type TG-M blokken worden gebruikt voor niet-decoratief metselwerk. Ze zijn 2-zijdig vertand en hebben aan voor- en achterzijde verticale groeven. Deze groeven geven bij het pleisterwerk een groter hechtend vermogen. Blokken met vertanding hebben het grote voordeel dat er meer metselmeters kunnen worden gemaakt in eenzelfde tijdsduur én dat het mortelverbruik kan worden gereduceerd. Door de tand/ groef verbinding is vermetselen van de lintvoeg voldoende. Indien nodig kan de kopse verbinding vol worden ingebed om eventuele luchtgeluiden te reduceren. Uitzetting en krimp zijn minimaal waardoor muurlengtes tot ca. 16 meter uitvoerbaar zijn. Dilataties worden hierdoor tot een minimum beperkt. Echter dient de gekozen constructie bouwtechnisch steeds door de constructeur/architect te worden beoordeeld. De TG-M blokken worden gefabriceerd op diverse lengten en hoogtes. 

 

• hogere druksterkte

• meer metselmeters

• minder mortelverbruik

218031_Uniblock_brochure-6.jpg
prestaties tand en groef.jpg

LIJMBLOKKEN

 

De UNIBLOCK type TG-L lijmblokken worden gebruikt voor niet-decoratief metselwerk. Ze zijn 2-zijdig vertand en hebben aan voor- en achterzijde verticale groeven. Deze groeven geven bij het pleisterwerk een groter hechtend vermogen. Zoals bij alle tand/groef blokken geldt ook hier een groter aantal ‘lijm’-meters in kortere tijd. Muurlengtes tot ca. 16 meter kunnen worden verwezenlijkt met als gevolg minder dilatatievoegen. De eindbeoordeling van de gekozen constructie ligt uiteraard steeds bij constructeur/architect. Lijmblokken hebben naast het gekende voordeel van de vertanding een bijzonder specifiek kenmerk: boven- en ondervlak zijn geslepen. Hierdoor kunnen deze stenen verlijmd worden. Verlijmen geeft een aantal specifieke verbeteringen aan de muur:

 

• hogere druksterkte mogelijk

• betere warmtedoorgangscoëfficiënt door dunne lintvoeg

• dunnere lintvoeg (<2mm), gereduceerd lijmverbruik

• vlakheid en planparallelliteit : <1mm

• minder uitbloeiing

• te gebruiken in combinatie met onze UNI-FIX lijmmortel of onze UNI-FIXspray

218031_Uniblock_brochure-13.jpg
lijmblokken prestaties.jpg

SONIDO

 

De UNIBLOCK SONIDO blokken worden gebruikt voor niet-decoratief of decoratief lijm-metselwerk. Het zijn volle binnenmuurstenen, 2-zijdig vertand. Sonido onderscheidt zich van andere types door zijn verhoogde druksterkte én verhoogde geluidsisolatie-eigenschap. Dit in combinatie met een ademend, krimp- en scheurvrij karakter. De gedeclareerd gemiddelde druksterkte ligt boven 25 N/mm² ! De Sonido heeft eveneens 2 verticale kanalen waarin, indien gewenst, leidingen kunnen worden voorzien. Deze eigenschap maakt de Sonido des te unieker in zijn soort ! Sonido kan zowel als metsel- én lijmblok worden toegepast.

 

• zeer hoge druksterkte

• hoog rendement

• verhoogde geluidsisolatie

• leiding verwerken zonder slijpen

218031_Uniblock_brochure-8.jpg
sonido prestaties.jpg

CORISO

 

De UNIBLOCK CORISO lijmblokken worden gebruikt voor niet-decoratief metselwerk. Ze zijn 2-zijdig vertand en
hebben aan voor- en achterzijde verticale groeven. Deze groeven geven bij het pleisterwerk een groter hechtend
vermogen.
Deze blokken hebben naast het gekende voordeel van de vertanding en geslepen oppervlakken een bijzonder
specifiek kenmerk: de perforaties zijn gevuld met een natuurlijk minerale isolatiekern.
Met deze vulling worden isolatiewaarden verkregen van 0.07 W/m.K !
Een ideale partner dus voor passief- of laag energie woningen.

 

• passief bouwen / mono-muur
• hoog rendement
• milieuvriendelijk

218031_Uniblock_brochure-9.jpg
coriso prestaties.jpg

DOWNLOADS

Uniblock_brochure-_2021_NL-1.jpg

UNIBLOCK BROCHURE

Uniblock_Sonido_NL_2021-1.jpg

SONIDO BROCHURE

dop.jpg

DECLARATION OF PERFORMANCE (DOP)

technisch overzicht.jpg
bottom of page