top of page

VARIOSHIELD

Al bij de oprichting vonden wij dat stralingsveilig bouwen anders moest. Wij merkten dat afbouwers en aannemers snellere montage, flexibele maten en beter hanteerbare panelen nodig hadden. Op basis daarvan ontwikkelden wij de VarioShieldPlus loodgipspanelen. Inmiddels is VarioShield niet meer alleen producent en leverancier van stralingswerende ruimtes, maar ook adviseur en bouwbegeleider van projecten.

Hier staan wij voor

Bij VarioShield zijn we innovatief, deskundig, snel en duurzaam. En veiligheid vormt de kern van wat we doen. Met onze producten zorgen we dat medisch personeel in bijvoorbeeld ziekenhuizen, dierenklinieken en tandartspraktijken stralingsveilig kan werken. Onze VarioShield panelen zijn bewezen stralingswerend en goedgekeurd op brandwerendheid.

Maar we gaan verder dan dat. Want veiligheid begint al bij de bouw. Grote, loodzware panelen? Niet bij ons, want onze VarioShieldPlus platen zijn kleiner en lichter dan de normale loodgipspanelen. Daardoor zorgen ze voor minder lichamelijke belasting en zijn ze handzamer. Dat maakt ze een stuk veiliger en gezonder om mee te werken.

Innovatief en deskundig

Onze innovatieve aard zie je natuurlijk terug in onze zelf ontwikkelde producten, zoals de VarioShieldPlus panelen van hoge kwaliteit. Die zijn naast bewezen stralingswerend ook nog eens

 

makkelijk te vervoeren en ergonomisch verantwoord. We zijn niet zomaar een verkoper van stralingswerende producten, maar deskundigen op basis van jarenlange ervaring en kennis. Die zetten we graag in als bouwbegeleider door met je mee te denken en samen tot innovatieve oplossingen te komen.

Snel en flexibel

Zo’n goede oplossing voor een stralingsruimte past niet altijd in een standaardmaat. Bovendien wil je snel beginnen met afbouwen. Dat begrijpen we. Daarom zijn we flexibel. Heb je een afwijkende maat nodig? Dan stellen we onze zaagmachines in op jouw wensen. Niet over 3 weken, maar binnen een week. Want in onze platte organisatie zijn de lijnen kort en kunnen we snel handelen. Je bestelde producten leveren we dan ook in een mum van tijd op de bouwplek.

Duurzaamheid: oneindige recycling

Het grote voordeel van lood en gipskartonplaten is dat je ze oneindig vaak kunt recyclen. Waar je ze inlevert? Gewoon bij ons, want we hebben een retourregeling voor oud lood. Zo gaat er niets verloren.En wist je dat VarioShield volledig energieneutraal is? Dat is te danken aan de zonnepanelen op ons bedrijfspand. Daardoor belasten onze activiteiten het milieu zo min mogelijk.

Producten

varioshield basic.png
varioshield plus.png
varioshield xl.png
houten deur met kozijn.png
houten raam met loodglas.png
aluminium raam met loodglas.png
zelfklevende loodstroken.png
cornershield.png
socketshield.png
socketshield kap.png
varioshield schroeven.png

VARIOSHIELD SYSTEMEN

 

Hier vind u de opbouw en de systeemprestasties van de verschillende varioshield systemen terug.

stralingswerende-scheidingswand-lood-enkel-1.jpeg

Projecten

maxima-centrum-utrecht.jpeg

Prinses Máxima Centrum, Utrecht

VarioShieldXL loodstenen beschermen patiënten en medewerkers tegen straling van radioactieve isotopen.

Lees meer ›

afbeelding-1000.jpeg

Acibadem kliniek Amsterdam

VarioShield panelen voor het afschermen van de ruimtes waar de CT-scan, de mammografie en de Röntgenapparatuur staan.

Lees meer ›

Zaans medisch centrum

Zaans Medisch Centrum

Om de ruimten stralingsveilig te maken, werkte dit bedrijf voor het eerst met de VarioShieldPlus panelen van VarioShield.

Lees meer ›

Imaging Center VUmc, Amsterdam.jpeg

Imaging Center VUmc, Amsterdam

Werkelijk alles wat met medische beeldvorming te maken heeft onder één dak. Met VarioShieldPlus loodgipswanden: bewezen technologie.

Lees meer ›

mechelen.jpeg

OK’s Algemeen Ziekenhuis Sint Maarten te Mechelen (B)

De drie ziekenhuizen van het AZ Sint Maarten gaan samen in een nieuwe campus aan de Liersesteenweg in Mechelen.

Lees meer ›

ziekenhuis-leiderdorp.jpeg

Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp

Er is geen beter voorbeeld om de voordelen in beeld te brengen van VarioShield loodgipspanelen dan het Alrijne Ziekenhuis.

Lees meer ›

groningen.jpeg

Protonencentrum Universitair Medisch Centrum Groningen

Protonentherapie is een geavanceerde manier om kankerweefsel te vernietigen.

Lees meer ›

Scheper-Ziekenhuis.jpeg

Afbouw PET/CT-scan Scheper Ziekenhuis in Emmen

“De afbouw is gedaan met VarioShield panelen en ik ben daar zeer tevreden over.”

Lees meer ›

NBS bestekteksten

GIPSPLAAT MET LOODAFWERKING (EN 14190) VARIOSHIELD/VARIOSHIELD+ BESTEKTEKST

LOODSTEEN VARIOSHIELD XL BESTEKTEKST

HOUTEN DEUR KOZIJN COMBINATIE, STRALINGSWEREND BESTEKTEKST

NBS bestekteksten,  NBS bouwbestek, NBS besteksystematiek, NBS voor woning- en utiliteitsbouw, NBS fabrikantenindex, NBS bouwspex, productinformatie en leveranciersinformatie voor de bouw, NBS het zoek- en vindsysteem voor de bouw, besteksysteem, UAV, uniforme administratieve voorwaarden, bouwdocumentatie, fabrikant gebonden productspecificaties, fabrikant gebonden bouwstofspecificaties

HOUTEN BINNENRAAM, STRALINGSWEREND MET STRALINGWERENDE BEGLAZING BESTEKTEKST

BESCHERMMANTEL WANDCONTACTDOOS, LOOD

bottom of page