top of page
FENIX_HOME_zcj7kg.jpeg

FENIX

Het FENIX®-materiaal, gelanceerd in 2013 door Arpa Industriale, biedt innovatieve oplossingen voor interieurdesign, waarbij zowel technologische kenmerken als tijdloze elegantie samenkomen en inspelen op trends in interieurinrichting.

De FENIX-producten, gemaakt van papier (meer dan 60%) en thermohardende hars (30-40%), ondergaan een persproces met hitte en druk. Hierdoor ontstaat een homogeen, niet-poreus materiaal. De kern bestaat uit geïmpregneerd papier met thermohardende hars, terwijl het oppervlak is behandeld met een nieuwe generatie acrylhars, uithardend via elektronenstraaltechnologie. Dit resulteert in een oppervlak met lage lichtreflectie, een zachte touch en een vingerafdrukbestendige eigenschap. Bovendien maakt het oppervlak thermische herstelling mogelijk van kleine krassen.

Het FENIX-merk, gebaseerd op de legende van de feniks en zijn regenererende eigenschappen, betekende een keerpunt in de geschiedenis van interieurdesign. Het heeft zich ontwikkeld tot een open systeem met verschillende materialen en oplossingen voor meubels en binnenruimtes. Met de X-KIN®-introductie breidde het FENIX-systeem zich uit naar binnenmuren en biedt het een behangachtige toepassing.

Geschikt voor zowel verticale als horizontale toepassingen, biedt FENIX een unieke esthetiek en tactiliteit dankzij eigen technologieën. Door de jaren heen heeft FENIX nieuwe producten en kleurverkenningen ontwikkeld, terwijl het altijd trouw blijft aan zijn kenmerken: lage lichtreflectie, zachte aanraking en vingerafdrukbestendigheid.

 

ARPA NEDERLAND BV

fenix logo.jpg

Address: Nieuw-Mathenesserstraat 69

Postal code: 3113 AE

Place: Schiedam

T: 010 285 7315
E: sales@arpaindustriale.com
W: www.arpaindustriale.com

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube

PRODUCTEN

FENIX_materials_bg_up3zw3.jpeg

INNOVATIEVE FENIX-MATERIALEN 
voor interieurinrichting  

FENIX®, geïntroduceerd in 2013, zijn de innovatieve materialen voor interieurinrichting van Arpa Industriale. Dankzij de onderscheidende technologische kenmerken en tijdloze elegantie biedt FENIX technische en esthetische antwoorden op trends in interieurinrichting.   

Verhalen uit verschillende delen van de wereld vormen de inspiratie achter het tijdloze FENIX-palet. De oppervlakken zijn geschikt voor meubilair en interieurinrichting met verticale en horizontale toepassingen.  

WAAROM IS FENIX FENIX?  

Het externe oppervlak van FENIX, gecreëerd met bedrijfseigen technologieën, wordt gekenmerkt door het gebruik van acrylhars van de nieuwste generatie, gehard en bevestigd via een uithardingsproces met elektronenstralen. Hierdoor ervaart u unieke functies. Op het eerste gezicht vallen de oppervlakken op door hun supermatte uiterlijk. Door ze aan te raken, voelt u hoe plezierig zacht ze zijn. Daarnaast verrassen ze doordat er geen vingerafdrukken op achterblijven. Thermische herstelling van zeer kleine oppervlakkige krasjes is ook mogelijk.   Wanneer u de structuur van FENIX onder een microscoop bekijkt, ziet u dat het lijkt op een landschap met ongelijke pieken en dalen. Wanneer lichtgolven het oppervlak raken, is de invalshoek niet overal gelijk. Daarom reflecteert licht in verschillende richtingen. En dit is wat FENIX mat maakt.  

 

WAARVOOR KUNT U INNOVATIEVE FENIX-MATERIALEN GEBRUIKEN?  

Dankzij de unieke eigenschappen combineert FENIX functionaliteit en esthetiek, wat zijn oppervlakken geschikt maakt voor allerlei creaties van interieurdesign. Ze worden gebruikt voor meubilair en interieurs voor residentiële, kantoor-, detailhandel- en horecaruimtes. Expositie-ontwerp, vervoer en producten van industrieel ontwerp zijn ook mogelijke toepassingen.   

Residential_BG_lzk3bc.jpeg

WONEN

Retail_bg_piqzve.jpeg
Transportation_bg_oorjai.jpeg
Industrial_design_bg_nhqevf.jpeg
Hospitality_bg_pheluf.jpeg
Office_bg_l4g0tg.jpeg
Materiorama_bg_xkoajt.jpeg
FENIX_Doors_cover_cwbkcs.jpeg
X-KIN_cover_jkbkly.jpeg

X-KIN WANDBEKLEDING voor interieurinrichting

Een veelzijdig oppervlaktemateriaal dat kan worden aangebracht op binnenwanden.
Net zoals behang.

X-KIN® is de nieuwste innovatie van FENIX®, specifiek ontwikkeld voor wanden en bekleding van structurele elementen voor interieurinrichting. Een flexibele bekleding voor wanden, ontworpen voor het creëren van diepgaande, ontspannende en originele inrichtingsperspectieven. Uiterst mat, ongelooflijk zacht aanvoelend, anti-vingerafdruk en met een uitstekende kleurvastheid ten opzichte van licht: X-KIN is de oplossing voor wandbekleding voor het beleven van een eigentijdse maar toch tijdloze ruimte.

Met X-KIN komen FENIX-materialen in uw huis voor een nieuwe FENIX-ervaring.
Dichter bij u.

ROSSO-JAIPUR_thumb_an1zwr.jpg
VERDE-COMODORO_thumb_aaozxc.jpg
GRIGIO-LONDRA_thumb_iqejmu.jpg
GRIGIO-BROMO_thumb_ngbf3r.jpg
Rosso-Jaipur-Brina-586x586_rmtp5y.jpeg
mxsithh32o5t58qcn4p8.jpeg

Rosso Jaipur Brina

Limited edition

EEN NIEUWE OPWINDENDE WANDBEKLEDING

Luister naar uw gevoel en geniet van de schoonheid om u heen. Beleef authentieke momenten in een unieke en persoonlijke sfeer.  X-KIN van FENIX is ontworpen voor wanden en structurele elementen en breidt het FENIX-systeem uit, door het versterken van de creativiteit van compositie via meerdere combinaties van de innovatieve materialen. Dankzij de eigen technologie, combineert X-KIN esthetische schoonheid met technische prestaties. 

bottom of page