top of page
HICON topbanner
HICON logo

H23

STONY SUPPORT STRUCTURES

HICON

We are specialized in ultra high strength concrete (UHPC). We use this material to make custom balconies, facade elements, stairs and bridges. We call our material CRC i2® and CRC i3®, which is our own, thoroughly tested and documented generation of the type of concrete, UHPC. The material has a number of essential properties and potential, making it possible to dream without limits. CRC i2® and CRC i3® are extremely strong and durable materials. With these unique properties, we give the parties collaborating with us the freedom to shape and design balconies, stairs, facades and bridges in order to achieve the vision of the construction project.

HICON

HICON LOGO KLEIN

Address: Edisonweg 10

Postal Code: 2952 AD

Place: Alblasserdam

T: 06 23 93 54 87
E: info@hi-con.nl
W: www.hi-con.nl

  • hicon pinterest
  • Facebook
  • LinkedIn

Why Ultra High Strength Concrete?

BECAUSE EVERYONE NEEDS FIBERS

fibre.webp

Hi-Con works with a special type of ultra high strength concrete (UHPC), we call it CRC i2®. CRC is short for Compact Reinforced Composite and the original version was developed and patented by Hans Henrik Bache at Aalborg Portland. CRC has a very high compressive strength - typically around 165 MPa in our production - but we often specify a lower strength of 110 MPa as this is the strength we work with when designing and calculating the elements. The high compressive strength results from a dense, compact matrix with low porosity, which is crucial to provide the high service life of more than 100 years - even in marine environments or in structures exposed to extreme cold.

Our material, CRC i2®, contains a large amount of steel fibres, which give the desired toughness to the concrete, enabling us to apply tight reinforcement without cracking. CRC i2® can be called both a high-performance, high-performance concrete and a fiber concrete, but at Hi-Con we often use the English term UHPC (ultra high performance concrete) because the material has more exceptional properties than just strength. Where fiber concrete is only reinforced by its fibres, in our CRC i2® we only use the steel fibers as secondary reinforcement to ensure controlled cracking, which is important in deflection. However, we use traditional steel reinforcement to ensure the load-bearing capacity of our structures.

BALCONIES

5s3a0547.jpg

EEN WERELD MET UHSB-BALKONS!

Appartementen met ruime balkons zijn zeer gewild als we op zoek zijn naar geschikte woonruimten. Daarom kan je moeilijk om balkons heen als je aantrekkelijke woningen wilt bouwen of bestaande woningen wilt renoveren.De balkons zijn op maat gemaakt in elk gewenst formaat die gemakkelijk en veilig aan de gevel van het gebouw kunnen worden gemonteerd. Naast de functionele waarde van het balkon, heeft het balkon ook een cruciale betekenis voor de architectonische uitstraling van het gebouw. Ons materiaal bezit enkele essentiële eigenschappen die de architect de vrijheid geeft om de balkons te ontwerpen en vorm te geven volgens zijn eigen wensen. Dit geeft het ontwerp maximale architectonisch expressie.

Met deze oplossing krijg jij een duurzaam en super slank balkon op maat, aangepast aan het project, en we houden altijd rekening met alle geldende bouwkundige eisen van het gebouw. Wij doen meer dan 100 advies gesprekken per jaar en hebben ons inmiddels aan bijna elk denkbare detailleringsprincipes wel eens gewaagd; balkons opgehangen met trekstangen, liggend op consoles, vrij uitkragende balkons zonder zichtbare ondersteuningsconstructie. Bij ons is geen uitdaging te groot en wij helpen jou het doel van het bouwproject te bereiken.

KICK

arting.webp

Een trap is meer dan een praktisch stijgpunt. Het is een krachtig architectonisch gebaar. Een trap verandert vertrekken, verbindt vloeren en geeft karakter en identiteit aan een ruimte of compleet gebouw. Wanneer u Hi-Con uitnodigt en betrekt in het proces, kunnen we u helpen een trap te produceren met een unieke uitstraling. Het kan een trap zijn die het visitekaartje wordt van uw nieuwe kantoorgebouw. Of een nieuwe en elegante trap als aantrekkelijke spil in uw appartementengebouw. Hi-Con trappen zijn oplossingen gegoten in CRC i2®. We streven ernaar waarde te creëren voor zowel de architect, de constructeur, de ontwikkelaar, de aannemer/bouwer en de eindgebruiker. Of u nu droomt van een wenteltrap die meerdere verdiepingen verbindt, of een accordeontrap met

extra lange overspanning, wij kunnen u helpen uw dromen en visies over een unieke trap waar te maken.

We maken op maat gemaakte trappen die zijn afgestemd op het specifieke project om te passen bij de architectonische expressie en functionaliteit van het gebouw. In onze trapoplossingen gebruiken we de unieke eigenschappen van ons materiaal om ervoor te zorgen dat u de ontwerpvrijheid krijgt om een trap vorm te geven die past bij uw dromen en visie.

FACADES IN USHB

herningsholm1.webp

Hi-Con gevels zijn op maat gemaakte en geprefabriceerde elementen in CRC i2® die waarde creëren voor de architect, de constructeur, de aannemer en de ontwikkelaar. Onze slanke gevelelementen benutten de materiaaleigenschappen en maken daarmee premium architectuur mogelijk, waarbij de sterkte en duurzaamheid gewaarborgd blijven. Grote formaten, slanke elementen, ontwerp op maat en een laag gewicht zijn enkele van de voordelen waarvan u kunt profiteren wanneer u CRC i2® toepast in uw bouwproject.

We streven ernaar om onze gevelelementen aan uw visie en behoeften te laten voldoen, zodat u de architectonische expressie en functionaliteit bereikt die u wenst. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in het maken van verschillende soorten

geveloplossingen, die voor uiteenlopende doeleinden kunnen worden toegepast. Onder onze geveloplossingen vindt u isolerende gevelelementen, esthetische vliesgevels voor zonwering, gevelpanelen in grote formaten en geveloplossingen geschikt voor renovatie- en transformatieprojecten.

FAÇADES IN GRC

glazing bead attachment windows sealants glazing articles tools ventilation roses conservatory construction

RENOVEREN EN TRANSFORMEREN MET UHSB

Wil jij als woningbouwvereniging jou bewoners meer woonoppervlakte geven door de toepassing van ruime lichtgewicht balkons aan de bestaande appartementen. Sta jij voor een uitgebreide renovatie of transformatie uitdaging? Bij Hi-Con ben je dan aan het juiste adres. We hebben veel ervaring met het vinden van de juiste oplossing voor renovatie projecten. Dit zijn typische uitdagingen die in het renovatieproces goed moet worden aangepakt.Bij renovatie ervaar je meestal steeds dezelfde uitdagingen. Een van de meest uitdagende taken is vaak de problematiek van het gewicht van nieuwe balkons, omdat dit cruciaal is om te bepalen of het überhaupt mogelijk is om een nieuw balkon aan te brengen zonder al te veel belasting op de bestaande constructie toe te voegen. Daarnaast moeten de balkons veilig kunnen worden bevestigd, meestal in een

vedvolden1.webp

lastige situatie waarin de bewoners zo min mogelijk hinder ondervinden van het daadwerkelijke renovatie proces. Daarnaast kan het balkonontwerp een lastige uitdaging zijn, omdat het moet passen bij de oorspronkelijke architectuur van het gebouw. Ten slotte zijn er altijd meerdere bouwvoorschriften waaraan moeten worden voldaan tijdens het renovatieproject. De eisen voor het draagvermogen zijn doorslaggevend voor een succesvolle renovatie.Bij Hi-Con zijn we gespecialiseerd in het oplossen van deze uitdagingen met de vele voordelen van ons materiaal, Ultra-hogesterkebeton (UHSB), welke bijzonder geschikt is voor renovatie- en transformatieprojecten. Ons materiaal heeft een aantal belangrijke eigenschappen waarvan jij kan profiteren op jouw project.

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om te voldoen aan alle bouwregelgeving en normering van de overheid. Ons team van specialisten staat altijd klaar om je te helpen jou renovaties op een efficiënte en professionele manier te verwezenlijken. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek of bekijk onze geselecteerde renovatieprojecten om te zien wat we samen met onze klanten hebben gecreëerd.

BRIDGES

gerda-van-ekris-web-3855.webp

BRUGGEN IN ULTRA-HOGESTERKTEBETON

Hi-Con maakt slanke, duurzame fiets- en voetgangersbruggen in CRC i3® ultra-hogesterktebeton (UHSB). Hi-Con bruggen zijn op maat gemaakte oplossingen met grote waarde voor de architect, gemeente, constructeur, aannemer en natuurlijk de gebruiker. Door de eigenschappen van UHSB is het mogelijk om elegant vormgegeven en onderhoudsvrije bruggen te realiseren met een levensduur van meer dan 100 jaar. Daarmee zijn Hi-Con bruggen uitermate geschikt voor situaties waar grote ontwerpvrijheid en functionaliteit gewenst zijn.Hi-Con levert maatwerk oplossingen voor unieke, beeldbepalende bruggen, zoals de Catharinabrug in Leiden. Daarnaast hebben we samen met ipv Delft en Pieters

Bouwtechniek het UHSB Bruggensysteem Delft ontwikkeld, een modulair bruggenconcept met prefab brugdekken in CRC i3®.

Welke oplossing je ook kiest, met Hi-Con bruggen investeer je in de toekomst. Zowel in functie als in schoonheid.

REMAINING

kvæsthusmolen2.webp

NIEUWE TOEPASSINGEN IN UHSB

Voor een prettig en waardevol (buiten)leven, nu en in de toekomst, wordt het gebruik van de openbare ruimte rondom onze woningen en steden steeds belangrijker. Ultra-hogesterktebeton kan door zijn veelzijdige toepassing worden gebruikt voor producten die het gebruik van deze buitenruimte mogelijk maken en zelfs stimuleren, of dat nu gaat om stedelijke straten en pleinen of meer landelijke buitengebieden. Denk aan bankjes, tafels, paaltjes, fietsenstallingen, sculpturen, urban furniture of nog iets heel anders. Alleen uw verbeelding bepaalt de grenzen van hoe u UHSB is uw volgende bouwproject kunt toepassen.

Van woningbouw en infrastructuur tot windmolenconstructies en kustbescherming, wij staan voor u klaar om deel te nemen

aan het ontwerp- en realisatieproces en onze gespecialiseerde kennis op het gebied van UHSB in te brengen. Samen kijken we verder dan de gangbare toepassingen en dagen we elkaar uit om nieuwe doelen en visies te bereiken.

bottom of page