top of page
Pand-3-avond.jpeg

H30

KOZIJNEN, RAMEN EN DEUREN

INTERIOR GLASS SOLUTIONS

At INTERIOR GLASSOLUTIONS we specialize in everything that has interfaces with glass systems for interior applications.

For example, we offer custom solutions for sound insulation , fire resistance en ter burglary prevention. We have also amply earned our stripes with projects in which previously untrodden areas are discovered, our so-called specials.

INTERIOR GLASS SOLUTIONS

interior glassolutions klein.jpg

Address: Wageningselaan 42

Zip Code: 3903 LA

Place: Veenendaal

T: 0318-246000
E: info@sgg-igs.com
W: www.interiorglassolutions.com

SYSTEMEN

SYSTEMS (CLIP-IN) SILENCE

 

Met onze geluidsisolerende volglazen wanden en deuren van het SYSTEMS SILENCE assortiment kunt u optimaal comfort ervaren in een volledig flexibel in te richten systeem, terwijl u geniet van transparantie.

Wanden: Voor SYSTEMS SILENCE maken we gebruik van STADIP SILENCE beglazing, gelaagd met akoestische PVB(A) folie. Deze folie heeft geen invloed op de glastransparantie, tenzij anders gewenst. Het gelaagde glas biedt tevens doorloop- en doorvalbeveiliging en is getest tot geluidsreductie tot 60 dB.

Deuren: SYSTEMS SILENCE DOOR omvat onze geluidsisolerende deursystemen die perfect in de geluidsisolerende wanden passen zonder geluidslekken. Deze deuren zijn beschikbaar als scharnierend en taats draaiend. TNO en Peutz hebben de geluidsisolerende deuren getest op Rw-waarden van 32 dB tot 47 dB.

SYSTEMS CLIP-IN: Het gepatenteerde SYSTEMS CLIP-IN systeem vereist geen verlijming voor verticale voegen. Met een speciaal ontworpen machine frezen we een groefje in de glaspanelen en verbinden deze met een transparant koppelprofiel door ze aan elkaar te 'clippen', waardoor maximale transparantie behouden blijft.

Swarovski-01-min-scaled.jpeg

SYSTEMS STRUCTURE

 

Binnen de restricties die de wettelijke bouwrichtlijnen in verband met de brandwerendheid voorschrijven, is er met onze SYSTEMS STRUCTURE toch maximale transparantie en flexibiliteit mogelijk.

Wanden

De wanden van het SYSTEMS STRUCTURE systeem zijn opgebouwd uit brandwerende glaspanelen die doormiddel van een speciale kitvoeg aaneengeschakeld zijn. De basis beglazing bestaat uit een aantal glasplaten die eerst tot gelaagd glas worden samengesteld. Vervolgens worden enkele van deze gelaagde glaspanelen aan elkaar verbonden door één of meerdere transparante kleurloze tussenlagen die bij brand opschuimen. Deze opgeschuimde ondoorzichtige wand biedt gedurende 30 of 60 minuten een stabiele, tweezijdige afscheiding die zowel brandwerend als straling-reducerend is. Hiermee voldoet onze brandwerende beglazing aan zowel de regelgeving van Bouwbesluit als aan de Europese normen conform de EW- en EI-klasse.

Deuren

SYSTEMS FIRE DOOR combineert die transparantie van de wanden met de uitstraling van een glazen deur met behoud van de functionele eisen van een brandwerende deur. Deze deur is taats draaiend en waarborgt het transparante karakter van de ruimte.

stibbe_4.jpeg

SYSTEMS PROTECT

 

Protect in de breedste zin van het woord. Onze beveiligingsbeglazing biedt bescherming tegen inbraak, slag, stoot, terrorisme en vuurwapens.

Aan de wanden en deuren zijn tevens de akoestische en brandwerende eigenschappen toe te voegen uit onze SYSTEMS SILENCE en SYSTEMS STRUCTURE. Hierdoor kunnen de wanden en deuren uit deze lijn ook nog eens geluidwerend gemaakt worden en bescherming bieden tegen brand. Alle wanden en deuren binnen de productlijn SYSTEMS PROTECT zijn CE gecertificeerd.

Tevens hebben ze de tests, uitgevoerd door TÜV Rheinland, in de NEN-EN 1627 weerstandsklassen WK2 (3 minuten bestand) en WK3 (5 minuten bestand) glansrijk doorstaan.

Bij het produceren wordt altijd rekening gehouden met de laatste Europese normen en regelgevingen.

Gouden-Koets-4-min.jpeg

SYSTEMS SPECIALS

 

De SYSTEMS SPECIALS op deze pagina geven een kleine impressie van de mogelijkheden die INTERIOR GLASSOLUTIONS kan bieden op het gebied van gepersonaliseerde oplossingen in glas. Het verenigen van functionele en esthetische wensen van onze opdrachtgevers is voor ons de drijfveer om continu te blijven innoveren en te zoeken naar maatwerkoplossingen.

Voor onze SYSTEMS SPECIALS gelden slechts twee beperkingen:

  • Het glas moet voldoen aan de NEN 3569 (veiligheidsbeglazing in gebouwen)

  • Het glas moet voldoen aan de NEN 6702 (constructieve veiligheid).

Voor de rest geldt; alles is mogelijk. Werkelijk niks is te gek. Bekijk de onderstaande projecten ter inspiratie maar laat ze u niet beperken in uw verbeeldingswereld.

stibbe_4.jpeg

Recorded specifications in NBS

GLASS OUTDOOR PUY, FIRE RESISTANT (EN 16034) systems structure 30

GLASS OUTDOOR PUY, FIRE RESISTANT (EN 16034) systems structure 60

GLASS INNER PUFF, SOUND PROOF systems clip in silence 32,36,38 db

GLASS INNER PUP, SOUND PROOF systems clip in silence 37 db

GLASS INNER PUFF, SOUND PROOF systems clip in silence 38 39 db

Brochures

GLASS INNER PUFF, SOUND PROOF systems clip in silence 42 - 60 db

GLASS INNER PUP, SOUND PROTECTION systems slidng through clip-in silence

GLASS INNER PUP, SOUND PROTECTION systems clip-in flush silence

GLASS INNER PUP, FIRE RESISTANT systems structure 30

GLASS INNER PUP, FIRE RESISTANT systems structure 60

projecten interior glassolutions.jpg

Projects

Saint-Gobain GLASSOLUTIONS develops and supplies glass solutions for our living and working environment. Solutions that arise from our mission to contribute with our glazing to increased comfort & well-being in everyday life, the aesthetics of the built environment and a liveable world for our next generations.

bottom of page